Logo
Print this page

MLADA GARDA VAK-A REZULTATIMA POTVRĐUJU DA VALJEVU NEOPHODAN ATLETSKI STADIONČIĆ Featured

VAK GORAN DJ

Na atletskom prvenstvu  Centralne Srbije u Kruševcu  za mlade nastupilo  je 15 čalanova VAK Valjevo. Iako se trenira  na neuslovnoj atetlskoj stazi, nalik na kamenjar, na stadionu Krušik, zahvaljujući neizmernoj posvećnosti mladih atletičara i stručnom radu profesora Gorana Đukića nekada atletskog šampiona niska medalja je sve veća. U Kruševcu su osvojene još dve medalje, srebro i bronza, a većina mladih Valjevki Valjevaca, je na tartanu sjajno trčala i postigli najbolje  svoje rezultate.

Mlađa juniorka Anja Pavlović(2006) je na 400 metara bila druga iza pobednice Lene Maletić sjajne sa normom za EP.  Anđelija Žarković(2006) je osvojila  bronzu, i postavila lični rekord.

Mlađi junior Gimnazijalac Nikola Đukić je na 800 metara istrčao  svoj najbolji rezulat.

Mlađa pionirka  Milica Obradović( 2010) i  Matija  Ristić( 2010) su takođe postavili lične rekordne na 400 metara, a trčali su sa starijim pionirima.

Kruševačko iskustvo je veliki podstrek za mlade atletičare,  ali i jedinstvena  poruka gradskoj vlasti. Več ovog leta se mora iznaći način, da Grad Valjevo sa HK Krušik, i vrhom države,  na Olimpijskom stadionu na ušću Gradca u Kolubaru obezbedi sredstva za uređenje  atletskih staza, i postavljanje  tartana.

Grad Valjevo nije Grad Ub, nema kuma Darka Glišića!
Za svoju mladost se mora borate kako zna i ume.

Vlast  nikako ne sme  dozvoliti  da Valjevo postane još veća sportska kasaba, u pravim smislu te reči. Ub je za kratko vreme izgradio više atletskih terena, od leta će Jedinatvo će  igrati Prvu fudbalsku  ligu Srbije. Akva park, i zatvoren bazen  su za Valjevo,  sa KK Metalac, VK Valis i sramno devastiranim fudbalskim mutantom FK BK 2014,  misaona imenica.

Potrebno je podići glavu, suočiti se sa stvarnošću,  i  obratiti sa  konkretnim zahtevom zna se kome, i već ovog leta postaviti  atletske staze na Krušiku,  toplotne pumpe i  solarnu  elektranu  u SRC Petnica, a naredne godine dovesti stadion u Parku Pećina i stanje  potrebno  za normalno funkcionisanje. Samo tako SPC Valjevo, sa halom sportova i zatovrenim bazenom, za koje postoje generalni projekat i studija izvodljivosti  može sportski konačno da "progleda"

Deca nisu broj, Valjevo ih ima "samo" 10.000.  Deca su najveće bogatstvo, ne samo svojih roditelja, nego u svake sredine u kojoj odrastaju, da su sutra budu zdravi, sposobni i korisni članovi društa. 

"Samo" zato su priorietet svih priorieteta!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.