Logo
Print this page

PREKO MAJORKE KROZ VALENSIJU VALJEVAC NASTASIĆ STIŽE U KATAR ! Featured

nastasic pdm

Sjajne vesti stižu iz Palma de Majorke za selektora fudbalske Srbije Dragana Stojkovića-Piksija.

Dostojan da ne dozvoli promociju uzalud nametane  politike,  i MEŠANJE U POSAO  koji rade bolje od svakoga u Srbiji, Piksi istrajava u svojoj misiji.

Od prošlog leta novi član Majorke, kluba elitne španske divizije, Matija Nastasić(29) ponovo briljira.

Matiji se posrećilo na čarobnom ostrvu, u čiju bajku  avioni sa turistiima sleću već 72 godine.

Valjevac ponovo igra u reprezentativnoj formi, posle svih nedaća sa povredama, i drugim manje bitnim problemima. Sa saigračem Predragom Rajkovićem briljira. Matija igra ponovo na najvišem nivou, a na poslednje četiri utakmice Rajkovićeva briljira.

Majorka se u proteklih 10 dana iz  zajednice Valensija  vratila  na Palmu sa svih 6 bodova!

Čudo neviđeno, ako se ima u vidu da je Majorka u predhodnih 10 mečeva osvojila samo 10 bodova bodova!

Valjevac i partizanovac Matija Nastasić, i Jagodonac i zvezdaš Predrag Rajković, reprezentativci  Srbije, su itekako zaslužni za dva velika trijumfa.

nastasić rajković

Sa napadačima Murićijem, Ndijajom,  Kang In Liom, uvek u "vatri" Gonzalesom, ali prfe svega mudrim trenerom, Meksikanac Havijer Agire je došao u martu, i sačuvao Majorku u Primeri, naši momci su vodili  Majorčane do zlata vrednih pobeda, protiv  španskim velikana.

nastasić viljareal 2 0

Komšije Iz pokrajine Kasteljon na samo 50 km udaljenosti, Valensiju i Viljareal  su bačene na pleća!

Majorka je  savladali su Viljareal na gostovanju sa 2:0 u meču 13. kola španske Primere. Žutu podmornicu na  El Madrigalu su potopili  Vedat Murić,  posle aisistencije Alesandra Gonzaleza, i  Amat Ndijaj  golom iz voleja za tv špice 15 minuta pre kraja susreta.

Neprelazni tandem u redovima pobedničke ekipe bio je srpski.

Dvojica repezentativaca Srbije štoper Matija Nastasić i golman Predrag Rajković odigrali meč bez greške, perfektno.

Pre toga u Valensiji su pali “slepi miševi”.

nastasic valensia

Domaćin je poveo na Mestalji  u 66. minutu da bi   Murići sa bele tačke  anulirao prednost. Južnokorejanac Li Kang in  sedam minuta  pre kraja bravurom i volejom za tv špice   je doneo  pobedu Majorki. Bila je to druga   pobeda u nizu u gostima Majorke sa Rajkovićem I Nastasićem koji je ušao u igru kad je bilo najvažnijne u 76. minute, ne dozvolivši Valensiji da se vrati u meč.

Majorka večeras dočekuje  madridski Atletiko, vrrna šansu za sva tri boda, u drugu pobedu pred svojim navijačima.

Trećeplasirani tim Primere "jorgandžije"(24 boda) dolaze na Palma de Majorku, posle gorkog remija u Madridu sa Espanjolom, i evidentom krizom. Ali Atletiko kao i Majorka bolje igra i više bodova osvoja u gostima.

Madrđani imaju osam bodova više od svog večerašnjeg domaćina. Majorka je velikom usponu forme, i spremna je da iznenadi favorita. Treća  pobedu u nizu, bi bila ogroman korak bliže Evropi narednog leta.

Uzlazna forma Nastasića I Rajkovića je sjajna vest  pred SP u Kataru.

Bivši fudbaler Partizana, Fiorentine, Mančester Sitija I Šalkea u pravom   se vratio  u reprezentativnu formu.

Nije bio na Mundijalu u Rusiji, kasnije ga je otpisao i Tumbaković, a Dragan Stojković je prepoznao kvalitet, I Matija je do povreda bio standardni reprezentativac.

Nastasić je bio u stalnom kontaktu sa direktorom Stevanom Dikom Stojanovićem, od kada je  Stojković preuzeo dužnost selektora, usledio je brz povratak  u reprezentaciju.

“Za mene je to bilo najvažnija vest karijere. Zbog povreda sam propustio poslednjih nekoliko mečeva, a tada sam bio neizmerno zahvalan selektoru na ukazanoj prilici, i nadam se pozivu i u ponedeljak, kada će biti poznat spisak putnika za Katar”.

Nastasić se pre godinu dana iz Šalkea vratio u Fiorentinu, odakle je pre 11 godina uzleteo na evropsku fudbalsku  scenu.

“Kockice su se konačno ponovo složile. Majorka ima vrhunskog trenera.

nastasic meskik favijer agire

Havijer Agire, sjajno je uklopio ekipu, zna da motiviše igrače, i da prilagodi igru svakom protivniku. Proletos se spasao Majorku ispadanja".

Odbrana je ključ uspeha.

"Baš tako, odbrana sa nesavladivim Rajkoovićem, je granitna, ali i pokretljiva i uvek dobro postavljena. Imamo, moćan vezni red, i za protivničke odbrane nepredvidivog najboljeg napadača Murićija, a nije jedini. Hemija u timi je izvanredna. Ekipa odiše jedinstvenošću, nema zvezda, a energija sa tribina, stadion (24.000 mesta) će večeras tribine grmeti of pseme i pokliča vatrenih "crvenih đavola". Siguran sam da će baš oni biti X factor, presudan da ostvarimo povoljan rezultat, da pobedimo odlične Madriđane, jer nam njhov stil igre baš leži" kaže za  naš portal Matija Nastasić, bez obzira što večeras neće biti u timu.

Trener je odlučio da ga večeras odmori posle dva izuzetno teška meča. Sezona se  završava naredne srede Kup utakmicom. Poslednjeg dana 2022. Majorka sledi nastavak i gostovanje u Kataloniji,  trenutno u donjem domu, Đironi.

Bez obzira na sve okolnosti, i nenormalne pritiske  iz državne ljibimice, da se na spisku nađe Eraković, realno je očekivati da Nastasić bude na Piksijevom spisku putnika za Katar.

Matija Nastasić je bio najbolji u svim mlađim selekcijama u dresu Partizana, a sa 18 godina se preseleio u Firencu. Za "ljubičaste" je igrao  jednu sezonu, 2011/2012, i odlazi u  Mančester Siti. Fiorentina je na trensferu pazarila 21 milion evra, dobila pride Savića, kasnije prodatog Atletiku Madrid za više od 20 miliona evra. Ovo samo  za potvrdu da je na Nastasiću posle Vlahovića  "viola" najviše zaradila.

Beograd – Firenca – Mančester – Gelzenkirhen – Firenca- Palma de Majorka je  tok Nastasićeve karijere od Partizana, Fiorentine, Mančester Sitija i Šalkea, ponovo Fiorentine i sada Majorke.

Nastasić je jedini valjevski sportista, koji je pokazao karakter izuzetnog humaniste.

Donirao je više od 200.000 evra, za obnovu I rekonstrukciju  dečijeg odeljenja Opšte bolnice Valjevo.

Krajem marta martu 2020. Nastasić i saigrači iz Šalkea odrekli su se plata i premija do kraja  sezone,  kako bi sačuvali radna mesta 600 zaposlenih u svom klubu, plus Šalke nije ostao u minusu od 30 miliona evra!

Bio je to gest solidarnosti retko zabeležen u svetu.

Večeras ćemo moći da gledamo  veliki španski okršaj na Palma de Majorki.

Večerašnji domaćin je u seriji od 3 mča bez poraza. Majorka i Atletiko u poslednjih 10 mečeva imaju identičan skor( po 3 pobede i 4 remija).

U protekloj sezoni Majorka je puta slavila!

Ulaznice za večerašnju utakmicu Majorka - Atletiko(M) na stadionu Iberostar su razgrabljene, iako su cene od 125 do 365 evra!

Palma de Majorka je jedna najvećih i najposećenijih španska turustičkih oaza. Ostrvo godišnje poseti 10 miliona turista, a sezona traje od 1. januara do 31.decembra.

U Palma de Majorki ( grad od 60-ak hiljada stanovnika), danas je letnji dan sa temparaturom vazduha  je 26 stepeni,  a Majorčani žive za fudbal  i pobedu svojih ljubimaca protiv moćnog tima Dijega Simeonea.

Majorka - Atletiko Madrid

21,30 TV ARENA SPORT


Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.