Logo
Print this page

BORBA ZA ŽIVOT SLOBODU, ČIST VAZDUH VODU I ZEMLJU, ZDRAV SPORT JE CILJ U 2022. Featured

sng 21

Zbogoma stara  dobro došla NOVA 2022.godino. 

Portal Moj svet sporta (www.mojsvet sporta.net)  Vam želi da svako  od nas zaista bude ČOVEK, da LJUDSKOT, LJUBAV, ISTINA I PRAVDA zgaze mržnju, nepravdu, zlo i pošast što bi  da NAS uništi.

Samo posvećenošću i energičnom  borbom stićećemo do uspešnije od svih godina u novom milenijumu.

Pred nama je novi izazov i  365 dana BORBE  ZA ŽIVOT.

Strah i panika izazvani skoro dvogodišnjom  okupacijom   korona pandemijom su  najveći neprijatelj.

Nadjačali su strah i apataija sve. Od mera karantina, policijskog časa, fizičkih distanci, zatvaranja  svega od granica do kafana, najnovijih  kovid propusnica, maski, neprestenih apela za vakcinaciju. A, jasno je samo jedno. Nevakcinisane, i vakcinisane sve ISTO može snaći, od zaražavanja, do respiratora, osim što  nevakcinisani  ne mogu umreti od vakcine.

Svašta smo pregurali tokom 2021. gubili i dobijali bitke.

Gubili smo prijatelje, to je najviše bolelo, sve ljudske nepravde su nas silno pekle, ali su se u “zlatnom dobu” rađala deca kao najveća istinska potvrda da su ljubav,  ljudskost, radost NEUNIŠTIVI!

Obećanja vlasti su dominarala, a i radilo se, ruku na srce.

Kampanju protiv svih vrsta zagađenja vodio je narod  na  ulicama i saobraćajnicama.

Kampanja vlasti je  postala vatromet na dnevnom  nivou. Sposobni su se ovajdili lepo, a kad nisu kum, kamčiš  za svoj kraj, i nešto i uradiš.

Manje sposobni prisutni u vlasti, troše kredite, i potvrđuju nepresušni talenat da ne misle svojom glavom, već samo da slušaju, hvale i obećavaju.

Grade se auto putevi, fabrike, bolnice, stigli su radnici iz Kine i Vijetnama u Bor, Smederevo. Zrenjanin.

Beograd će pored onog  na vodi,  možda konačno dobiti metro. Zidaju se stadioni, dok su zatvoreni bazeni svuda  još uvek zabranjena priča osim na Ubu.

U Valjevu je  u najavi bežanija “Valija”.

Otpuštenim ženama  je preostalo da  po ugledu na krušikovce svoja prava ostvaruju na sudu.

Zakon ih ih još uvek štiti, ali ne i novinare, posebno kad im kuću spale palikuće iz redova vlasti.

U industrijskoj  zoni   u Popučkama u najavi jeniozgradnja  dve fabrike.

Nikome ne pade  na pamet da bi  mogle da se  “spakuju” u Krušik. Bila bi to “puška”. Da svima bude bolje  u “zaribalom” centru vojne industrije

A  više od 100 miliona evra je u igri. Videćemo da li sirotinjski, ili bolje plaćena  radna mesta.

Sigurno je samo za profit do neba  nemačkih investitora. A poznato je da smo uvek “voleli ” Nemce.

Oprez je majka murosti, a što rekoše prevareni  “Čuvaj se Danajaca i kad ti darove nose!

O poljoprivredi,  prehrambenom kombinatu,  proizvodnji hrane taman za Kolubarski okrug, i Sankt Petersburg,  zdravstvu, kulturi,  obrazovanju, sportu, turizmu, sportskom I verskom, vlast od vrha do ove valjevske, za sada SAMO razmišlja.

Valjevska vlast od  junskih izbora 2020.godine  obećava.

 Dela stižu dileme nema, ali ne svuda u istoj meri.

Valjevo se 30 godina urušava. Danas je devastiran grad.

Slika  2021. je tužna, zagađenje, otrovi,  negativna  selekcija, otpuštanja…   

Trećina ulice Vuka Karadžića. tartan staza, košarkaško igralište u Parku Pećina, su završeni. Sve je  ispalo skuplje od predviđene cene za “samo” par desetina miliona dinara.  Kvalitet radova će biti na proveri do maja, a možda i pre.

Vredno pomena je širenje toplovoda.

Da li treba pominjati milione za par ljuljaški, klackalica, vrteški… za igru dece, ili stolice u boji zastave na oronuloj trubina stadionu u Parku Pećina?

Autoput do Nepričave se gradi, po trostruko većoj  ceni od najavljene. Pretovareni kamioni urnišu Duplu traku. “Prsla  je ko bas”. Od Popučaka do Divaca i Slovca  dobismo džadu.

Boli što u priči o projektu hale sportova nema zatvorenog plivališta.

Valjevo od septembra  do “juče” ostalo bez razvaljenog SRC Petnica. Stavljen je balon, a rešnje sa prvim snegom sprečili ko bi drugi, ljuudi VK Valis. Problem sa temparaturom vode je konačno rešen. Vaterpolo Superiligaška sezona  Valisa spasena je u Lajkovcu

Stigli su  koševi  u halu sportova 15. Septembar, taman pred ligu, I to koševi po meri !

Kidaše nam živce košarkaši, dok ne “puče” film treneru Metalca. Ratkovica  pokaza zube ali i da ima i još nešto. Videsmo  da nezamenljivi sa klupe gleda kako se pobeđuje Vojvodina  ne samo u Novom Sadu nego u u hali sportova 15.septembar, jer klinci znaju šta hoće, a biće da mogu mnogo.

Duh starih dobrih vremena se izgleda probudio.

Valjda će šapnuti aktuelnom gradonačeniku su grad dovoljno urnisali konrad, klonfer, rodoica… i da  od njihove  galaksije osta  Crna rupa

Valja zaboraviti megalomaniju, i “varaždinku” sa sve“kongresnim centrom” naravno bez cene.

To što nismo baš ljubitelji kupanja ne sprečava prvog medju jednakima    da “zamoli”  kuma  i Sekulu da posle akva parka podno Šepkovca, lajkovačkog i ubskog školskog  zatvorenog bazena, i tri hale sportova, Ub, Lajkovac i Mionica, uskoro i zatvorenig bazena u Mionici  “popaze”  i raju  valjevsku  kolubarsku.

Grad Valjevo  sa svojih 10.000 školaraca ima od države obećan   zatvoren bazen i halu sportova još u prošlom milenijumu, po ceni kaže današnja računica  od 16 miliona evra!

Ma da li je moguće!

Hala i bazen kao deo multifunkcionalnog Sportsko poslovnog centra, sa generalnim projektom I studijom izvodljivosti su u fioci!  

Za zatvoren bazen  ima i bolja kombinacija, naravno neuporedivo jeftinija, što ne reći POKLON!

Lazar Gojković  zna i od koga. Od već delima dokazanih donatora Valjevaca što pomažu iz srca, ne pitajući  za cenu, bez obzira što su hiljadama kilometara udaljeni od svog grada.

Samo treba stati na crtu i pogledati se u oči sa Sekulom  i kumom.

Odgovornost  za lopovluk bez granica pojedinaca i bahatost zbog javašluka sada sada silom prilika “odranog” i razvaljenog Doma penzionera kod Gračanskog groblja je i dalje  nepostojeća kategorija.

Budžet Grada Valjeva za 2022.godinu je rekordan.

Šta su 4 valjevske milijarde dinara u odnosu  na  otvorenu  pretnju da bude li proteran  Rio Tinto  iz Srbije, narod čeka globa od milijardu  evra.

Pre Badnjeg dana najavljen  je odgovor na pretnju od milijardu  evra.

 Globalno gledano,  u istoriju su otišli Angela Merkel, Beni Netanjahu i Sebastijan Kurc, da li i Tramp.  Vratili su se Talibani u  Avganistanu.

U najavi je   sukob   Zapada i Rusije  oko Ukrajine, energetska kriza, napetost na belorusko-poljskoj granici "raste…

A ljudski Srbija je ostala  bez Moce Vukotića, Dude Ivkovića, Laneta Gutovića, Merime,  Balaševića, Tozovca  Đorđa Marjanovića,   Zafira,  Mire Furlan    Miloša Šobajića,  Marine Tucaković, Ivana Tasovca, Marka Živića, Muamera Zukorlića...

Valjevo je uoči nove godine zadesila tragedija. U teškoj saobračajnoj  nesreći poginula deca Ognjen Pejić, Irena Maksimović, Nemanja Aćimović. U Valjevu je Osečini  je proglašen dan žalosti.  Otišli su večnost jedan od najboljih fudbalere 20.veka Rade Radić, legendarni bokser Miša Šuković, Valjevcima poznati bomardder u ringu Dragiša Ćosić, fdubalski zaljubljenik Miša Rajevac...

Koliko juče  su ispraćenii  avio  modelar, muzičar, bubnjar, pažljivi i predusretljivi čovek izuzetnih  moralnih vrednosti, a kakvih danas nema  Stojan Filipović - Cole srce, i  dobri čovek profesor  muzike Dule Gadža…

Život ide dalje a tuga nebeska ostaje.

U godini  pred nama sa Novakom Đokovićem   ponosom Srbije, čekamo rekorni 21. Grend slem,  u Australiji.

Piksijeva armada će pre kraj godine jurišati na krov sveta u Kataru, rukometaši i košarkaši  na krov Evrope.

Gledaćemo  I uživati u igrama  Nikole Jokića  najboljeg u  NBA lige, Vase Micića u Evroligi,  pohod  Željka Obradovića sa Partizanom...

Referendum o promeni Ustava je lakmus za Srbiju pred  predsedničke izbore 3.aprila.

Izvestan je pobednik, samo je ime (ne)sporno.

Biće najveće radosti,  rađaće se deca!   

Borićemo se, nema nam druge   za  MAJKU PRIRODU,  jer samo    ZDRAVOM prirodom život je bogati. Osnovna ljudska prava su ugrožena  i popuštanja nema.

Dva sporna zakona su povučena, ali od projekta Jadar se ne odustaje.     

Retko to vlast čini, ali je popustila.

Digli su glas sportisti: Novak Đoković je poručio: "Čist vazduh i voda, zdrava hrana su osnov ZDRAVLJA I ŽIVOTA"

Krenula je lavina,  u odbranu  prirodnih resursa stali su Milica Mandić, Jovana Preković Vanja Grbić. Aleksandar Atanasijević… jer žele  da žele da žive u ČISTOJ I EKOLOŠKI UREĐENOJ DRŽAVI.  

Vazuh, voda  zemlja, hrana  ne smeju da budu otrovani.

Apolitičnost  su pokušali da opravdaju  naknadnim  objavama da nisu ni za vlast nio za  opozociju, ni za ove ni za one, već samo za ZDRAV ŽIVOT!

Pravo  na  svoj stav, mišljenje i izražavanje nije ukinuto.

Rezervne države nema, I zato moramo u  borbu za zdrav život svih nas.

Opšte dobro je ispred svake politike  vlasti je imperativ.

Svojom reakcijom pokazujemo  da će OPŠTI INTERES NARODA  biti ispred svakog politikanstva.

Čišćenje je osnov svega. Očistimo li svoje dvorište, bljesak svetlosti probudiće  svest kod komšije, pa kod drugog komšije i tako redom.

Borba za zdravlje je konačno probudilo svest ljudi. Pred nama je  godina  za nestanak Rio Tinta, trovača u Boru, Smederevu, a šta tek reći za  hiljadugodišnju kontaminaciju Srbije osiromašenim uranijumom  tokom 76  fašističke agresije NATO-a 1999. godine  

Nema nam spasa, pobedićemo, samo ako budemo složni i istrajni u borbu za istinu i pravdu.

Tu smo  da budemo sa vama na braniku domovine, i da zajednički budemo  lučonoše u mraku koji preti da nas sve proguta.

Tu smo  zbog vas i za vas.  Srećno nam bilo 2022.

Leto u svetu sporta u Valjevu za početak obeležava Mali  fudbal-

KK Valjevski 3.januara   organizuje Valjevski OMNI KUP( 14 sati) i obeležava pola decenije rada sa mladima. Svečano otvaranje turnira je u 14 sati u Omni centru.

kk valjevsk 22 1

Sa srećom da NAM bude uspešna i najbolja od svih u novom milenijumu 2022. godina!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.