Logo
Print this page

PRED MOSKVU EVROLIGAŠKA ŠAMARČINA ČOVIĆU! Featured

evroliga600255413020140625104546

Predstavnici klubova evroligaša sa A licencom sastali danas su razgovarali o predstojećem skupu deoničara, u Londonu krajem aprila. Danas je odlučeno kom su vlasnici  B licence, čime su demantovane neistine Nebojše Čovića o desetogodišnjem, ili trogodišnjem ugovoru za državni pojekat, "osuđen" samo na B licencu.

Klubovi iz ABA lige, Nemačke lige, VTB lige i španske Endese u takmičenje ulaze na osnovu jenogodišnje B licence !

Na taj način postaće deo priče povlašenih 11 klubova sa A licencom (CSKA , Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Fenerbahče, Barselona, Real, Anadolu Efes, Emporio Armani, Laboral Kuća, i Žalgiris). Pridruće im se i  šampion Evrokupa.

Šampion Jadranske lige će direktno ići u Evroligu!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović nedavno je NAJAVLJIVAO trogodišnji ugovor, kao i mogućnost onog od 10 godina.  Od Čovićevih  najava očigledno je, nema ništa !

"Razgovaralo se o trogodišnjem ugovoru, a mi smo  od gospodina Bertomeua tražili i desetogodišnji. Šta smo dogovorili ćemo saopštićemo  kad bude vreme za to", rekao je tada Čović.

 

Takođe, dolazi do promene formata takmičenja – po prvi put u istoriji svih 16 klubova igraće po sistemu svako sa svakim u ligi sa 30 kola, da bi se zatim igrao četvrtfinalni plej-of i Fajnal-for. Novi format počinje od sledeće sezone, sa izuzetkom predstavnika Endese, čiji će predstavnik propustiti takmičenje i pridružiti se od 2017-2018, a ta pozicija biće popunjena vajld-kartom.

Evrokup startuje sa 24 ekipe biće podeljene u četiri grupe, a najboljih 16 ide dalje (po četiri iz svake grupe). Potom sledi četvrtfinale, polufinale i finale u dva dobijena meča.

ABA liga, Endesa i VTB imaće po tri predstavnika od naredne sezone, a nemačkoj ligi pripašće dva mesta.

Ostale pozicije popuniće AEK, Hapoel Jerusalim, Dinamo Sasari, Trento, Ređo Emilija, Lijetuvos Ritas, Zjelona Gora i Galatasaraj.

Na kraju, ostaće da se podeli pet specijalnih pozivnica klubovima iz Belgije, Francuske, Italije, Litvanije, Turske, Ukrajine, Velike Britanije i ABA lige, pa eks šampion Evrope beogradski Partizan će sogurno igrati Evrokup. Samo u sezoni 2016-2017 jedna od tih pozivnica ići će u Španiju.

Na redu je FIBA Evropa sa novim ucenama i pretnjama ! Očigledno pred nama su nova aprilsko-majska zamešateljstva svih formata !

Latest from Nenad B. Djurić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.