Logo
Print this page

RUSKINJA NAJAVILA KOŠARKAŠKO UJEDINJENJE ZA USKRS! Featured

ilona fibaČelnici  Svetske košarkaške asocijacije (FIBA)  i Evrolige sastaće se na Uskrs da bi razrešili višemesečnu agoniju potvdila je danas potpredsednica ruskog košarkaškog saveza Ilona Korstin

Osvajačica tri Evrolige otkrila je medijima u u Rusiji da je susret čelnika dve organizacije već dogovoren.

“ Cilj je da se pronađe zajednički jezik i reše sve probleme “ potvrdila je Ilona Korstin.

FIBA je i zvanično poslalala ponudu Evroligi da se spoje i da u narednih pet godina EKA, kompanija koja vodi najjače takmičenje na kontinentu, zadrži upravljanje evropskim kupovima, a da novac bude u rukama FIBA.

FIBA želi po svaku cenu da ostane najuticajniji faktor u košarkaškoj Evropi, i da izbegne sukob sa najvećim klubovima.

Plan je ostvarljiv ako ga prihvati druga strana EKA. Pomirenje i ujedinjenje će značati i prestanak briga svih reprezentacija pod višemesečnom presijom da će “leteti” iz najvećih takmičenja u Evropi i svetu zbog učešća klubova u takmičenjima pod kapom Evrolige, pre svega Evrokupu, a ne FIBA ligi šampiona.

Prevazilaženje sukoba FIBA i Evrolige, je na dobrom put da se ostvari.

Potvrda da će Srbija ipak biti domaćin kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru je objava KSS da će 7.maja ipak pustiti karte u prodaju za turnir u Kombank areni, dok je FIBA na svom sajtu objavila cene ulanica za turniru Beogradu. , što znači i da se na Beograd računa da će biti domaćin šest reprezentacija u borbi za Rio.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.