Logo
Print this page

DOKTORE, BEZ ĐOLA U METALCU JE TUGA DO BOLA!!! Featured

1 vlada i boskoSramotna i skandalozna odluka da Vladimir Đokić ne bude trener Metalca za kratko vreme je dobila je svoje nesagledive konsekvence. FMP je večeras pobedio u Železniku indisponirani valjevski tim 92:78 i plasirao se u plej SSLS.

Valjevu ostaje šansa da kao i Ljubljana protekle, uz „pomoć prijatelja“, odnosno vajld karte, gleda ABA ligu u narednoj sezoni.Bilo bi to savim normalno, jer opstanak ove 2016. i šesto mesto pre godinu dana su VEĆI REZULTAT, od do kraja neregularne lige u trajanju od nepune četiri nedelje, organizovane po notama mutanta iz Železnika, drskog da pokuša sa dva tima igra regionalnu ligu, bude li je od jeseni !

Podsećam, odluka o smeni Vladmira Đokića je pala 9.maja, na dan pobede nad najvećim zlom 20. veka, fašizmom!

Kao poslednjem klošaru tamo nekakav predsednik, beskarakterni češaroš, sposoban da naplati svaki sekund svog „stručnog rada“ bez trunke stida i osećanja lične odgovornosti, umesto makar da  se izvini zbog duga "proizvođačima uspeha"  saopštio je bez trunke poštovanja  Vladmiru Đokiću   da više nije trener. Da zlo bude najveće taj isti Zoran Vraneš ništa nije učinio da spreči ono što je bilo lako predpostaviti šta će se desiti odlaskom Vladmira Đokića, jedino sposobnog da drži hemiju i ekipi i pored višemesečne besparice.  

U izboru Mute i sličnih tuta  izbor je pao  na nekoga o kome nema potrebe trošiti reči.

„Uprava“ je procenila: „Đorđe Majstorović je bitniji od Vladimira Đokića“

Kakva „uprava“ takva i procena !

Đorđe Majstorović odlazi iz grada i kluba u kome je zahvaljujući Vladimiru Đokiću uspeo da potvdi svoj potencijal i ništa više. Put do igrača, a tek onog velikog je dug i trnovit. Želim mu se najbolje, pre svega dobro zdravlje i hladniju glavu, a priroda mu je podarila  sve za košarku!

Glava će mu biti najpotrebnija, jer večeras u Železniku je odigrao dobro, ali u jednom smeru. Košarka se međutim zasniva na odbrani pa tek posle toga na napadu.

Večeras je trebalo je odigrati tu famoznu odbranu i sprečiti „pantere“ da skokovima odluče pobednika. Osim Jevtovića (9 skokova) Todorovića(4) i Đokića(3) svi ostali su zajedno uhvatili 9 lopti.

FMP je imao „samo“ 16 skokova više pod košem Metalca, taman toliko više(41:25) od beskrvnog tima iz Valjeva za svih 40 minuta igre, plus šest „rampi“.

FMP-ovih 112 indeksnih poena u odnosu na 73 Metalca su definitivno „overili“ odluku i samovolju čoveka moćnog da pokaže da može sve, pa i kada je najsigurniji da greši.

Odreći se duše, zarad čega, lične sujete, dokazivanja moći, "dobrih namera", „pritiska prijatelja“ ne sme častan čovek, a naš doktor to jeste.

U svom poslu je De Bejki, ali i Vladimir Đokić je srpski Stiv Ker, da se zna i da se poštuje!

I zato da se zna: Bez Đola tuga je u Metalcu  do bola!

Vladimir je grešio na terenu, ali mnogo manje od doktora izvan terena, to je valjda svakom iole upućenom u košarkaška zbivanja jasno.

I zato ruka ruci, pa da duša i srce ponovo budu jedno, najpotrebnije da i bez ABa lige najesen, ako već mora, sa što manje kvarljive robe, i mnogo manje novca, bude nastavljena započeta misiji u martu 2014.godine.

Bude li više razuma, a manje bahatosti doćekaćemo jesen 2017.godine ponovo Evropi, ali i u hramu sporta, izgrađenog po projektu najkomeptnijeg dokazanog delima, poput naših, srca i duše.

Mi Valjevci to možemo i hoćemo.

Nije slučajno genije pod obručima baš Valjevac, naš Miloš Teodosić.

Itekako je potreban da se pojavi i pogura sve časno, pošteno i najbolje što imamo u svom Valjevu, gde se i dalje izgleda uspeh ne prašta.

Niko ne može obrisati dve sezone uspeha u ABA ligi Metalca i najzaslužnijeg za sve druge trijumfe po Evropi i Srbiji.

„Prijatelji“ pokušavaju da anatemišu čoveka sa dušom, stručnjaka, pobednika, sa svim svojim vrlinama i naravno manama, iako svesni da nisu ni do kolena najboljem Vladmiru Đokiću.

To je njihovo pravo, a vaše i naše je samo jedno, istinu  na Sunce ma kakva bila, i naravno borba za bolje od onoga što trenutno ne valja i ne može doneti nikome dobro !

Znači, borba se nastavlja, za bolje sutra, ali sa Valjevkama  i Valjevcima !

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.