Logo
Print this page

SPORTSKE IGRE SRBIJE U VALJEVU Featured

DSCF5922

Valjevo je danas grad sporta. Valjevska deca su akteri akteri manifestacije Sportske ige Srbije u brojnim sportovima: mali fudbal, ulična košarka, tenis, stoni tenis, šah, odbojka na pesku, šah  i nezaobilna igra “između dve vatre”.

Takmičenja se odvijaju u Šah klubu, OŠ Žikica Jovanović-Španac)Prva škola, SRC Petnica, Teniski tereni  ”Slajsa”,  fudbalski  tereni stadiona Krušik, Hala “Student” . “Iizmeđu dve vatre” se gra u OŠ Miša Dodić  sada pod imenom  OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović”.
  Pobednici će učeestvovati na nacionalnom finalu Sportskih igara mladih Srbije 2016. krajem jula u Beogradu. Ukoliko budu bili jednako uspešni i na nivou države, čeka ih takmičenje na međunarodnom finalu Igara u Splitu, na kom će učestvovati i deca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Sportske igre mladih su najmasovnija balkanska manifestacija za decu i omladinu. Osnovni cilj Igara je promocija zdravog života, druženja i fer-pleja. 

DSCF5949

Deca će na ovaj način biti u prilici da ožive stare prrpoznatljive vrednosti, porrd sportskih neponovljIvo BRATSTVO I JEDISNTVO i natj način prvaziću politinastvom posdlnjih 30-ak godna nametnuto  istican nacionalizam i prikriveni fašizam!

Latest from Nenad B. Djurić

Image Gallery

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.