Logo
Print this page

METALAC ĆE IGRATI ABA LIGU, FIBA KUP, KLS...HA,HA,HA! Featured

1 pres metalac 9 06 2016

Metalac će igrati ABA ligu, FIBA Kup, KLS... moglo se čuti danas na konferenciji u kući košarke u Tešnjaru.

Izostalo  je logično objašnjenje kako, i s kim, a bez para. Takođe niie bilo  suvislog odgovora zašto je   smenjen  najbolji  trener na prostorima eks SFRJ i šire, Tvorcu istorijskih uspeha. Vladimiru Đokiću je lično ukazao šansu posle svih konsultacija sa upćenima u košarku, dr Boško Đukanović  u martu,  2014, ali ga i smenio vraćajući mu milo za drago zbog ostavke, pa vraćanja na klub na početku druge sezone u ABA ligi. Da li je na ovaj način napravljen ključni korak ka povrataku mlađeg Đukanovića, i dalje predsednika saznaćemo uskoro.

“Mi smo procenili da je vreme za promenu trenera, i  došlo po našoj proceni u pravom trenutku.Zadovoljni smo ostvarenjima Dragana Simeunoivića i Bore Džakovića, i za sad tako ostaje" poruka je  dr Boška Đukanovića.

Izostalo je objašnjenja na osnovu kojih kriterijuma i kakvih standarda, je smenjen  Vladimir Đokić, sa podrškom dr Đukanovića osvojač sa Metalcem 6. i 10. mesta u dve sezone ABA lige, a pored toga i šampion Evrope sa mladom reprezentacijom Srbije 2015.

Ljudi  od 6.janura 2014. do danas najuspešniji u potpisivanju obračuna zarada i naknada zarada su pokazali svoj "talenat" za kratko vreme prepuštajući da klub ne sačuva mesto kroz  Super ligu Srbije u ABA ligi

Metalac će se mnogo manje novca pokušati da bude igra ABA ligu, ili FIBA Evropu,a  nije sramota igrati ni u KLS, čulo se danas.

Dugova ima nije tajna, ali je tajna i dalje koliki su, pa licitiranje od ovoliko ili onoliko evra, je besmisleno, kao i besmilena ideja da možda novinari mogu umesto da samo "grde, kritikuju, i kritiziraju" potraže  nekog sponzora.

Može i to i bez naknade za informaciju, a želim da istaknem da put  vodi do robe iz  Kine za neobaveštene.

Jednostavna  marketinška priča svodi se na  šta hoćeš, i koliko bi čega, ali toga nema   i u KK Metalac !

Privesci, olovke, upaljači, majice, dresovi, šalovi, duksevi, jakne, odela, patike, cipele, telefoni, tablet, raznorazni rekviziti i simboli ... sve sa zaštitnim znakom KK Metalac bi preko noći počistili (ne)veliki dug i zamenili nestale i sponzore na izdisaju, odnosne one u najavi.

Ispade po priči predsednika (kako reće 5 meseci bez plate, ali bez zamerke što je tako, prim.,aut.), da je deo duga nastao i zbog iznajmljenih termina, u salama valjevskih osnovnih i srednjih škola, uz tvrdoglavo insistiranje da KK Metalac ima najviše od svih termina u hali sportova “15.septembar”

Posebna su bila zanimljiva objašnjenja plaćenog nizašta Zorana Vraneša prozvanog lično zbog otvorene ljubavi iskazane prema Nebojši Čoviću i KK FMP.

Smehotresna tragikomična Superliga Srbije sa dve grupe, uz klasičan sukob interesa da FMP i C.zvezda Beograd Telekom budu u grupi sa Metalcem, pojašnjena je “usamljenošću” pojedinih klubova, jedinstvenim stavom (7:1) da u SSLS državni projekat u finalu sa Partizanom ima prednost zbog boljeg uspeha u ABA ligi!?.

O tome kako je moguće da plasman u Jadranskoj ABA ligi, medjunarodnom takmičenju ima prednost u nacionalnom prvenstvu Srbije, svelo se na ponuđen odgovor da je normalno da   u istoj grupi lige takmiče dve selekcije jednog te istog kluba, a po rečima predsednika  Metalca po sopstvenom priznanju kada se o tome odlučivalo nije želeo da bude crna ovca.

Regularnost u SSLS je zabranjena tema jer ponovo ističem, sve je podređeno državon projektu ali  i razvojnom timu državnog projekta!

Izostao je odgovor na pitanje ko je dozvolio da valjevske delije proteraju Metalčeve bairske bubnjare sa istočne tribine na poslednjoj utakmicom sa državnim projektom, jer su preglasno navijali za Metalac.

Još crnje kako to da sa plaćenom ulaznicom nije bilo moguće ući i sesti  na strogo kontrolisnu južnu pokretnu tribina iza koša na jugu valjevske hale sportova 15.septembar”.

I najcrnje ni reči ne bi o radu 8 trenera i njihovim rezulattima pokrivenim jednim imenom Šarancom sutra možda igračem, a možda to i ne postane nikada.

Od Valjevaca je pomento ime u više par navrata viđenog na trenizima eks kapitena Đukanovića, dok za Maksima Kovačevića, Sašu Vasića ili Igora Đukovića niko verovatno i nije čuo. Biće da nije želeo da zna bilo šta o pomenutim momcima koji bi rado da se oprobaju u dresu matičnog kluba.

Da li Metalac se voli više ili manje sa platom od 1.000 evra, ili ako se jasno i glasno kaže da sistem i organizacija donose prosperitet i boljitak, a ne improvizacija i ljudi samo evidentirani na papiru, ostavljamo na sud javnosti.

U moru poruka od toga šta zatečeno 2001. u kući košarke, ulaganjima, podizanju kluba i neisitni da je klub preuze 2001. iz beton lige, upućen je novi  poziv mlađem od braće Đukanović da se što pre predomisli i vrati u klub gde ga kako rekoše ćekaju raširenih ruku, i naravno mesto predsednika.

Bilo je i loših vibracija i pitanja ko je spasilac a ko grobar valjevske košarke, danas pred novim iskušenjima i sa milion znakova pitanja.

Ali predaje nema, potvrdio je dr Boško Đukanović na političkom nebu Srbije u nemilosti premijera u ostavci.

Kako će na novonastalu situaciju u KK Metalac i valjevski sport reagovati još uvek neoformljena vlast tek će se videti.

Aktuelna dotacije kako nerado ističu u klubu i dalje samo  pokrivaju pdv. 

Ostaje nada da će do 1.avgusta sve biti jasnije u KK Metalac i valjevskom svetu sporta, sa klauzulom nikad poštovanom: lična odgovornost za rad i rezultate rada, ma kakvi bili mora biti OBAVEZA u radu svake uprave ma koliko se (ne) mešala u svoj posao.

Lako je naslututi da je sve samo korak ka povrataku na staro. Ima li neko da ne želi 10-ak miliona narodnih para za ličnu zabavu. Centar troška valjevskog sporta, naravno bez polaganja računa bi i dalje da živi

 

 

 

 

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.