Logo
Print this page

ZAVRŠENA "SEZONA KUPANJA" U EVROPI Featured

fss

Od klubova sa prostora eks SFRJ večeras su svi završili “sezonu kupanja” u Evropi, sa izuzetkom zagrebačkog Dinama, ponovo učesnikom UEFA Lige fudbalskih šampiona.

Zagrebčani su u prvih osam meseci zaradili polovinu realnog duga Crvene zvezde, plasirali se u UEFA Ligu šampiona, pobedom u Austrijii, i pokazali zašto su najbolji klub na prostoru eks SFRJ,  od večeras  jedini iz svih eks YU republika u Evropi.

Crvena zvezda je i pored svih benefita države,  samo  jednom pobedom ovog leta u evropskoim mečevima u Beogradu, okončala toliko puta već viđenu "sezonu kupanja"

Većinu tima ispostavilo se čine letos dovedeni probrani  škartovi. Nikakvo čudo što je  državni projekat nagalavačke izletao iz Evrope, večeras sposoban  da izbori  1:1 sa Sasuolom  posle trojke u Italiji. Posle 50.000 ljudi protiv Ludogoreca, večeras je samo pet puta manje opijenih nadom došlo da vidi kraj sna. Ima i izveštača koji su večeras videli isti rezultat, ali ne i broj prisutnih gledalaca, pa se cifra podigla čak na 22.000!

Vojvodina se remijem oprostila od Evrope posle trojke na Karađorđu, a za utehu beogradskim crveno belima, i  splitski Hajduk je ostao bez Lige Evrope zahvaljujući odbranama penala srpskog golmana  Rajkovića na Poljudu,  ne tako davno uzadnice Zvezde.

Partizan nije izgubio ali se u julu "udavio"a kako i ne bi, ako se zna  kroz šta sve klub prolazi u posldnjih nekoliko godina, posebno od početak 2015.godine.

Čukarički je već u prvom predkolu kvalfikacija za Ligu Evrope potonuo.

Sledi nastavak priče i novi san o Evropi. 

Neće biti Zvezdi teško da osvoji novu titulu, jer sve ide kao podmazano.

Bodova u domaćoj ligi već ko žita i kukuruza ovog leta. Glavni konkurent je srozan na na najniži prag od svog postanka, i tek predstoji novo urušavanje, jer, stvar je pod kontrolom.

Za valjevske fudbalske prilike klub sa dva imena i godinom krštenja je krenuo  iznad svih očekivanja odlično!

Dve pobede, mršavih 1:0 protiv Karađorđa  u Valjevu(1:0), i 2:1 saJedinstvo putevima u Krčagovu(2:1)su izdvojile Budućnost Krušik 2014 na prvom mestu.

Prva  provera je u subotu protiv Loznice.

Lozničani su uvek tvrd orah, a da li će u u Valjevu biti završena "sezona kupanja" i srušene iluzije o tzv Prvoj ligi biće videćemo.

Razloga za optimizam ima, ali imajući i vidu sastav tima, ali  pod znakom pitanja je valjevski Mesi Miloš Rašević, više od pola tima.

Uočene slabosti u igri, nesigurni bokovi odbrane, "smetnje na vezama" u sredini, poslovične problemi sa realizacijom, teraju na oprez i strepnju.

Ako se doda da u subotu sudi Pavle Ilić,  čovek zadatka, pravio cirkus prošle jeseni u Valjevu  protiv Mačve, jasno je da se "igre bez granica"  preslikavaju odozgo na dole po već koliko puta viđenim principu.

Za neobaveštnje Radnički iz Kragujevca je prvi  pik za ovu sezonu na Trećeligaškom fudbalskom Zapadu

U srpskom fudbalu se još nešto  nešto dešava!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala je Dragana Čepelja i zatražila dopunske izjave zbog skandala tokom meča ŽFK Vojvodina – ŽFK Crvena zvezda kada je udario šamar igračici Crvene zvezde Jovani Miladinović

A pre samo godinu dana lice sa poternice Zvezdan Terzić je upao u svlačionicu OFK Beograda,  na poluvremenu  utakmice sa Crvenom zvezdom, vređao i šikanirao igrače svog bivšeg kluba. Istraga je  utvrdila da je sve bilo čisto!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.