Logo
Print this page

BOROVČANIN: SA HRABRIM, VREDNIM I ČESTITIM NA KUKAVICE ! Featured

BOROVCANIN DACIC

Kako stvari stoje Srbija dobija novog ozbiljnog igrača na političkoj sceni u liku  Nenada Borovčanina, eks bokserskog šampiona, proncipijelnog i odgovornog mladog čoveka spremnog da se otvoreno suprotstavi gestapizaciji politike i suđenju bez optužnice i prava na odbranu, odnosno  kaže ne kukavicama nedostojnim sažaljenja. Sa  hrabrim, vrednim i čestitim ljudima spreman je  da krene da se bori za prava,  jednake šanse i bolje sutra za sve ugrožene svojoj zemlji.

Posle odluke da istupi iz Glavnog odbora SPS, ali da ostane u partiji, zamenik predsednika opštine Stari grad bivši bokserski šampion Nenad Borovčanin je isključen iz partije u koju je ušao pred odbranu titule, kada ga pozvao  Ivica Dačić.

Nenad Borovčanin  nije razočaran ni ljut što je isključen iz Socijalističke partije Srbije (SPS), ali  sažaljeva predsednika  partije Ivicu Dačića.

“Nastaviću da koračam svojim putem” rekao je Borovčanin je u saopštenju i SPS-u poželeo što i svakoj stranci učesniku u upravljanju sudbine Srbije,da u svojim redovima pronadju najbolje, najvrednije i najčestitije i da maksimalno iskoriste sve svoje neiskorišćene potencijale.

Eks šampion Evrope u boksu je u dnevniku RTS-a   saznao da je Statutarna komisija SPS odlučila da ga isključi iz stranke zbog grubog kršenja Statuta SPS, pa se prisetio početaka i trajanja sinoć završenog “drugarstva”.

“Počelo je sa srpskom zastavom. Pred odbranu titule evropskog šampiona o trobojku mi je uručio Ivica Dačić, a završilo se saopštenjem Statutarne komisije. Taj bokserski meč, kao i svaki prethodni, bio mi je novi ispit hrabrosti kao osobine koju najviše cenim kod ljudi, jer sam kukavice uvek sažaljevao. Sažaljevao sam ih jer ih savlada strah, pa mučenici ne smeju ništa da urade, prestanu da se bore, budu često i podmukli, ne smeju čak ni da se predaju, pa neko drugi za njih baci peškir predaje”

Borovčanin nema dilemu da je politički ring sličan bokserskom, ali malo prljaviji zbog udaraca ispod pojasa i udaraca s ledja, bez pogleda oči u oči.

“Ušao sam u politiku na Dačićev poziv da se i van ringa borim za Srbiju, sa idealom stvaranja jednakih šansi za svu decu i stvaranja države iz koje mi se sin neće za deset godina seliti trbuhom za kruhom u inostranstvo” priseća se Borovčanin svojih ideala, od kojih i dalje ne odustaje.

Borovčanin je u utorak, 4. oktobra podneo ostavku na mesto u Glavnom odboru SPS-a nakon ukora pred isključenje, do kog je ipak došlo dva dana kasnije.

 Nenad Borovčanin, posle otvorenog suprostavljanja čelnicima partije i izgovorene javne reči na društvenim mrežama odlukom Statutarne komisije SPS je isključen iz članstva, zbog grubog kršenja Statuta SPS. Statutarna komisija SPS pozvala je Dijanu Vukovanović, koja je sama izašla iz stranke i odlučila da bude samostalna poslanica, da vrati poslanički mandat socijalistima. Funkcioner Igor Novaković i Ivan Petrović su samo  ukoreni, a disciplinski postupak se nastavlja protiv   Novice Tončeva.

Borovčanin je isključen iz SPS zbog najgrubljih povreda Statuta SPS, sklapanja  koalicije u  opštini Stari grad bez saglasnosti Gradskog odbora socijalista, odbijanja da učestvuje u disciplinskom postupku i najgrubljeg vređanja, omalovažavanja i narušavanja ugleda SPS, potvrdio je prdsednik Miljkan Karličić za koga mnogi tvrde da je sredinom devedesetih prošlog veka bio akter upada  u prostorije Radio Index-a i zatvoranja radio stanice, u vreme kada je u radiju B92 voda “skvasila” koaksijalni kabal.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.