Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVSKI DAN SPORTA Featured

ok va014 gorenjeoktob16Treča subota i nedelja u oktobru donosi nekoliko zanimljivih sportskih događanja u Valjevu.

Vikend su sinoć otvorili košarkaški Metalca premijernom pobedom posle dve sezone ponovo u KLS  i to u nadmetanju  sa niškim Konstantinom,a danas nam u 13 sati stiže maratonac –vanzemaljac Goran Nikolić. Ove subote  ćemo  gledati boks, fudbal i odbojku,a sutra i rukomet.

U Valjevo  u 13 sati će  dotrčati slabovidi Kragujevčanin Goran Nikolić(49). Srpski Abebe Bikila trči 55 maratona za 55 dana kroz 55 gradova Srbije, BiH i Crne Gore.

Iako proglašen za humanitarni ovaj poduhvat se graniči sa zemaljskm čudima, jer trčati skoro dva meseca svakodnevno maraton je ravno čudu.

Goran od svih koji cene njegov napor “traži” samo malo podrške u obaranju Ginisovog rekord od 53 maratona. Sigurni smo da će danas podrške biti i od Valjevaca, kao i svih rotarijanaca pokrovitelja akcije. Humanitarni karakter, akcije se ogleda u Goranovom naporu da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE – Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu i izgradnju kampa za slabovidu decu i omladinu. Maratonac iz Kragujevca stiže u Valjevo na Gradski iz pravca Užica,oko 13 sati u društvu, valjevskih atletičara i školaraca.

Povodom 15. oktobra „Dana belog štapa“ predstavnike Međuopštinske organizacije saveza slepih je  primio zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić.

Ovom prilikom je upoznat sa ciljevijama Međunarodnog dana slepih i slabovidih lica, i naporima da se isticanjem problema pomogne slepim i slabovidih osobama. Najveći problemi su su manjak radnog prostora, zvučnih semafora, skromne mogućnosti za obrazovanje, zapošljavanje, a ima mišljenja da su su Valjevu slepe i slabovide osobe čak i diskiminisane.

Sportsku subotu nastaviće bokseri.

Bokserski savez Beograda i BK Metalac u hali sportova 15.septembar” organizuju 7. kola Prve regionalne lige Centar Bokserskog saveza Srbije (Regionalna liga Beograd).

Učesnici bokserske revije su takmičari iz 29 klubova Beograda, Smedereva, Obrenovca, Lazarevca, Smederevske Palanke, Pančeva, Kraljeva i Valjeva. Merenje je održano jutros u 10 sati a borbe počinju u 14 sati. Ulaz je besplatan.

Pola sata kasnije u 14,30 na stadionu Krušik sastaće s Budućnost Krušik 2914 i lajkovački Železničar. I dalje kandidat za plasman u Prvu fudbalsku ligu, i pored sramnog poraza zb Šapinma.

Danas je šansa da se smanji prednost od 4 boda u odnosu na vodeći Radnički iz Kragujevca gostuje u Mihajlovcu.

Valjalo bi pored valjanja terena, konačno je obezbeđen adekvatan valjak( obavešteni su igrači ko ima valjak u Valjevu), “popeglati” odnose  predsednika i trenera sa “prezaposlenim” igračima. Da li je to moguće videćemo danas u komšijskom derbiju u 14,30 na stadionu Krušik.

Odbojakši VA 014-Gorenje  juče su na promociji najavili borbu za visok plasman,a danas startujuu 17 sati u maloj hali kraj Ljubostinje u novom šampionatu Prve lige. Rival je Smedeevo. 

Ambcije su evidentne, a to što je generalni sponzor Gorenje takođe nešto znači, kao i činjenica da je uz klub još nekoliko “malih” sponzora. Odbojkaški mozaik se polako sklapa, a najveće bogatsvo kluba je škola odbojke. Dva pionira danas će biti na klupi u okršaju sa Smederevom u 17 sati.

Rukometašice prvoligaša Metalac sutra u 19 sati u hali sportova dočekuju lidera Prve lige –Centar ORK Beograd u hali sportova 15.septembar. Valjevke su u prva tri kola zabeležile jednu pobedu a Beograđanke sve tri, tako da je lako zaključiti ko je favorit.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas