Logo
Print this page

BOŽA MALJKOVIĆ ĆE BITI NOVI PREDSEDNIK OKS Featured

1bm

Kandidat broj jedan za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije je košarkaški velikan Božidar Maljković(64).

Maljković je u poslednji čas prihvatio kandidaturu za izbore 18.decembra i ovom trenutku je prvi je favorit da bude izabran da vodi OKS.

U konkurenciji su još bili Aleksandar Šoštar i Mitar Mrkela, knadidaturu je najavljivao i eks vaterpolista Aleksandar Šapić, bez premca po broju trofeja na svim velkim takmičenjima , ali ga ipak nema na spisku kandidadata.

Trofejni trener će imati konkurenta u Ivanu Todorovu, dosadašnjem podpredsedniku, za naslednika Vlade Divca.

Maljković ima apsolutnu podršku relevantnih državnih činilaca i većine Sportskih saveza iako ne ispunjava uslove u spornih sedam tačaka, ali OKS će promeniti uslove kako bi bio izabran za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije .

Božidar Maljković (64) je velikan trenerskog poziva,a tokom bogate karijere osvajio je četiri titule Evrolige i to sa tri različita kluba - Jugoplastika (dve titule), Limožom i Panatinaikosom.

Rođeni Ličanin iz Otočca prve trenerske korake je načinio u Ušću, a trenirao je beogradski Radnički, Crvenu zvezdu (asistent), Barselonu, Pariz, Unikahu, Real Madrid, Taukeramiku i Cedevitu.

U protekle tri godine bio je na meti i tadašnje establišmenta KK Metalac, odnosno dr Boška Đukanovića. Boža se lako uverio u izuzetni trenetski talenat i potencijal i stručnost sada već dokazanog Vladimira Đokića. Otuda i poruka Maljkovića da nema nikakve potrebe za njegovim angažovanjem u Valjevu. Da je bio debelo u pravu potvredili su posle toga i uspesi Vladimira Đokića. Postao je prvak Evrope 2015, sa slekcijom Srbije do 20 godina, i briljantnim vođenjem doneo je šesto mesto KK Metalc iste godine u ABA ligi,i plasman u Evrokkup, i protekle opstanak u regionalnom takmičenju. Smena Đokića u maju 2016, bila je samo kraj politike nestručnih i dovšenje kluba do prosjačkog štapa, danas u enormnim dugovima, bez ijednog naplaćenog dinara za obeštećenje od afirmisanih igrača, u periodu 2014-2016..

Boža Maljković je ima dostojnog naslednika u ćerki Marini selektorki Srbije, i osvajaču Evropskog zlata u Mađarskoj 2015, i bronzae medalje na Olimpijskim igrama u Riju prošlog leta.

Izbori u Olimpijskom komitetu Srbije su 18.decembra.

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.