Logo
Print this page

MEĐUNARODNi DAN OSOBA SA POSEBNIM POTREBAMA Featured

1decaspecp77

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3.decembar obeležen je u valjevskoj osnovnoj škole „Nada Purić“ prigodnim programom "Mi možemo sve na svoj način", kako i dolikuje veselo, razdragano, sa osmehom, pesmom i igrom.

1s

Deca su sa posebnim potrebama radosno su pokazala deo onoga što su naučili kroz ne mali broj, na svoj način prikazanih umetničkih sadržaja.

1decaspoecpo6

U specijalnim odeljenjima redovnu nastavu pohađa više 30 učenika sa nekom vrstom hendikepa. Svake godine, pedagozi i školski radnici obeležavaju ovaj dan, istvremeno i skreću pažnjnu na poteškoće i probleme koje lica sa hendikepom imaju, i sa kojima se bore.
U ime domaćina goste je pozdravila direktorka Ana Savković.

Najviše aplauza i pozitvnih emicija upućeno je učenicima specijalnih odeljenja, glumcima i recitatorima.

1decaspecpotr4

Učenici IV-2, Nina, Marija, Julija i Mina i učenik I-1, Jovan, koji su dobitnici nagrada na konkursu Društva za cerebralnu paralizu, na temu "Različitost nas spaja". Grupa učenika IV-1, predstavila se scenskom minijaturom "Ne rugaj se!", posvećenoj osobama sa hendikepom, a nagrađena je specijalnom nagradom za humanističku poruku Festivala u Leskovcu. Njihov nastup je izazvao oduševljenje svih jer su jer su od nedavno počeli da uče znakovni jezik za gluve i nagluve osobe

Najmlađi članovi ansambla i orkestra KUD "Abrašević" su se predstavili "Tarantelom",a Saša Simić, pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva je uručio poklone mališanima.

1decasova

Zahvalnost dece sa posebnim potrebama svima koji im pomažu je beskrajna!

1dcespecp11

1dcaspp10

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.