Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

LJILJA RANKOVIĆ POSLE TANJE GRBIĆ OSVAJA GRAD SVETLOSTI! Featured

1lj pf osmeh

Na Đurđevdan 6.maja Valjevo će imati svoju “Parižanku” u gradu svetlosti. U finalu odbojkaškog šampionata Francuske posle  šampionske krune 2016. godinu dana kasnije  još jedna Valjevka Ljija Ranković je nebeskom voljom predodređena da bude carica pobeda. Boriće se da u dvorani “Pjer de Kuberten” za šampionski pehar zemlje musketara.

Sa svojim Le Kaneom izbacila je u polufinalu sada već eks odbojkaškog šampiona San Rafaela i  putuje u Pariz na meč sezone, finale protiv Miluza “dželata” najtrofejnijeg kluba Francuske Kana.1lj pf

O meču sa San Rafaelom završenim sa ubeljivih 3:0 za konačnih 2:1 u polufinalnoj seriji , budućem finalu, Tanji Grbić, i svojoj ekipi. Ljilja Ranković rado govori.

“ Posle izjednačenja u seriji na 1:1 iako smo bili bolje plasirane (druge na kraju regularnog dela prim.aut.) i imale prednost domaćeg terena, znali smo da neće biti lako dobiti francuskog šampiona. Spremali smo se još jedan jedan težak meč, i iscrpljujuću borbu za svaki poen.

Kako su tekle pripreme za meč odluke.

“ Naš stručni štab vodi računa o svim "sitnicama". Znali smo svaki njihov potez i svaku akciju. Pre jutarnjeg treninga pred utakmicu gledali smo video i to vrlo kratko jer nije imalo ništa novo da se vidi. Kad smo već mislili da je završen “bioskop” zamoljene smo da ostanemo još malo, i da je došlo vreme da pogledamo nešto drugo. Videli smo video iz obe obe utakmice sa San Rafaelom, ali samo sa našim najboljim poenima. Nastao je smeh i taj detalj nas je posebno obradovao,  ali i delovao na sve nas neverovatno pozitivno smirujuće.

Prva dva seta su bila neizvesna od početka do kraja.

“Meč je bio izuzetno težak. Na početku je bilo dosta teško, ali smo uspele da posle 22:24 sačuvamo koncetraciju i dobijemo prvi set 26:24. U drugom je bilo već lakše. Vodile smo 19:13 ali San Rafael nije odustajao.  Stigle su nas i u teškoj i neizvesnoj zavtršnici smo ponovo bile bolje  25.22. za vođstvo od 2:0. U trećem je već sve bilo lakše".1lj pf2

Stručni štab je uspeo da vas oslobodi pritiska i razmišljanja šta će biti ako se pobedi ili ako se izgubi.

“Baš tako, to nam je pomoglo da se rasteretimo i da uživamo u onome što radimo na terenu. Smejali se, bodrile međusobno, i bile ono što je ključno za uspeh,  pravi tim, jer smo verovale u ono što radimo”.

Šta reći o svojoj igru na put do finala i tokom sezone.

“Ja sam za ekipu tu da držim prijem i da izvlačim odbranu kao nekada Kvisko Vujević ... Šala uvek prija, ali  istina je samo da treba puno raditi na sebi da se stigne do tog nivoa igre. Ističem igrale smo složno, što potvrđuje i broj poena svih nas”.

Jeste li imale podršku sa tribina dostojnu značaja utakmice.

“Atmosfera je bila sjajna, u jednom trenutku nismo čuli jedne druge na terenu. Nosili si nas kada je bilo najteže i najpotrebnije, a to je ono sto svaki igrač želi, i sa dodatnom  motivacijom pruža više od maksimuma”.1ljupf0

Sad ste na korak do ostvarenja sna svih generacija kluba šampionske krune,koja nedostaje pored osvojenog Kupa i Superkupa Francuske. U čemu je tajna uspeha ove ekipe Le Kanea?

1 LJLJA RANK

 “Mislim da niko nije verovao u nas na početku sezone da možemo da dodjemo do finala ali evo mi smo tu, i što je najvažnije zasluženo! Posle 2:0 Razmišljali smo fali nam još jedan set.. i eto finala. Borićemo se za titulu i to se i desilo. Ponovljam presudio je naš timski duh i igra svi za jednu jedna za sve . Ugledale smo se na francuske musketare. Nismo razmišljali o greškama. Borili smo se do kraja i evo nas u Parizu.

Šta je pored perfeketne igre Le Kanea sputalo ekipu San Rafaela da vas pobedi?

“Očigledno im je nedostajalo iskustvo Tanje Grbić. Naša Valjevka im je prošle godine i donela titulu, i to nisu znali da cene. Istina je da je Kan ove sezone ispao u polufinalu. da se ne bore za titulu. Pokavrile su nam plan da igramo toliko željeno finale jedna protiv druge u Parizu. Ne sumnjam da će mi Tanja biti najveća podrška 6.maja u dvorani Pjer de Kuberten.1TI LJ

Moželi  titula  iz grada svetlosti  stići u Kan.

“ Nadam se da ću uspeti da još jednom učinim svoj grad ponosnim, na isti način kao i Tanja prošle godine. A ako se desi da taj trofej bude u mojim rukama ... pored mene će, ističem to sa najvećim zadovoljstvom i ponosom biti Tanja Grbić.Bila je najveći motivator,  podrška  i ključni faktor mog  dolaska Le Kane, u mojoj prvoj sezoni u inostranstvu. Ostaje nam da napravimo još jedan korak .. i ko zna možda svom Valjevu donesem titulu iz Fransucke kao što je to naša Tanja uradila 2016.godine. Daću sve od sebe da tako bude”, završava svoju prvomajsku prazničnu priču Valjevka Ljilja Ranković, i na praznik rada u radnom raspoloženju. Posle posle viđenja sa Tanjom Grbić, sledi trening i završni glanc forme za meč sezone u Parizu na Đurđevdan 6. maja.

Siguran sam da delim mišljenje većine Valjevki i Valjevaca, kad kažem da će na kraju svoje  prve sezone internacionalka sa Kolubare poput Ane Lazarević u Grčkoj gde je ponos Pireja, i Ljilja Ranković  u subotu na  Đurđevdan biti ponos Kana, a obe,  svih nas Valjevki i Valjevaca i našeg  Valjeva

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas