Logo
Print this page

PUT STUDENTA VRAĆA KOŠARCI ŽIVOT U VALJEVU Featured

1kkstudent pioniri17Na završnom košarkaškom turnuru Regiona Zapadne Srbije Ekipa održanom u Valjevu domaćin Student je osvojio treće mesto, pokazao da samo rad sa decom donosi uspeh i život vredan pažnje nekada  gradu košarke. Pobednik turnira je Miloševac iz Prijepolja.

U konkurenciji 29 klubova iz Regionalnog košarkaškog saveza Zapadne Srbije mladi Valjevci su izgubilu u polufinalu od Takova  iz Gornjeg Milanovca, ekipom sa  dvojicim  dvometraša, a zatim u borbi za treće mesto su savladali Crnokosu iz Kosjerića

Student su vodili Branko Milisavljević i Aleksandar Djukić

“Naša ekipa je godinu dana mlađa od rivala, što je u ovoj uzrasnoj kategriji ogromna prednost za protivnike. Najbolji igrač i vođa tima Aleksandar Kovačević je  pre dva meseca postao član Partizana i u dva poslednja derbija bio je ubedljivo najbolji igrač. Sa Njim bi se "prošetali" kroz ovo takmičenje. Čestitam momcima na prikazanoj igri, srčanosti i želji da pobeđuju. Protiv protiv fizički jačih rivala ni jednog trenutka nisu ustuknuli. To samo mogu izuzetno hrabri i pametni momci, sa mentalitetom pobednika. Otuda ne čudi što je većina od njih i u školi ima  odličan uspeh.Sledi šansa za dokazivane a pred ”dugajlijama” je mukotrpan rad, upornost odricanje na košarakaškom terenu, a ne kompjuter”. poručuje Branko Levak –Mililsavljević.

Bez strategije i praznom pričom oslonjenoj isključivo na narodne pare, i izigravanje "mančestera" zasnovanoj na  nemilice bačenim novcem poreskih obveznika, nema budućnosti za valjevsku košarku. Čim se pojavi darovit klinac, reaguje privatni-državni projekat - najbogatiji, ali i  i oni koji još uvek prepoznaju uspeh kroz rada sa mlađima i deca odlaze iz Valjeva.

Bezbroj primera je pokazalo da samo ulaganjem u svoju decu i usavršavanje stručnog kadra  je jediniput ka uspehu u sredinima poput Valjeva. Valjevke i Valjevci mogu ponovo imati respektabilan klub, bez aviona i kamiona, i kvazi menadžera na prvom mestu isključivo sa decom i svoje škole košarke.

Sve drugo je klasičan primer kriminala i nepotizma, trenutne koristi za pojednice  da  se na račun sirotnje bogate i busaju kako rade najbolje i najkorisnije za sve.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.