Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

MATIJA I TEO ZA NOVA PRAVILA IGRE VALJEVSKOG SVETA SPORTA! Featured

1 matija i milos

UMESTO DA ISTINA, STRUČNOST, ODGOVORNOST I RAD SA DECOM BUDU JEDINI ZNAK POBEDE I USPEHA U VALJEVU VAŽE DRUGA “PRAVILA IGRE” SA EFEKTOM  NIŠTA! 

SA MILOŠEM TEODOSIĆEM I MATIJOM  NASTASIĆ LAKO JE PROMENITI  PRAVILA IGRE U VALJEVSKOM SVETU SPORTA!

U komšiluku, u Šapcu je u odnosu na Valjevo druga priča: Sport je ponos grada, Mačva je Superligaš, Medicinar Evroligaš,  uspesi se nižu. 1šabac medicinar mačva

 U valjevskom kao i u srpskom svetu sporta pojedinci su postavili “svoj” sistem vrednosti, izvrću istinu u laž, ličnu odgovornost nameću drugima, trudeći se iz petnih žila da im nametnu strašan osećaj krivice.

Zašto je tako odgovor je jednostavan.

Pojedinci sve podređuju ličnoj sebičnosti i nameri da sve sebi podrede.

Zlo i pošast u valjevskom sportu godinama traju.

Valjevska vlast za dva kluba FK BK 2014, i KK Metalac izdvaja stotine miliona narodnih para. Efekti delovanja “spasilaca i “eksperata” su katastrofalno pogubni.

Deceniju ipo umesto polaganja računa za NIŠTA, stižu samo prazne minhanuzenske priče i naravno obećanja da je uspeh na pragu, a novca nikad dosta.

Prozvani što svoj rad debelo naplaćuju, što je nespojivo sa moralom, ljubav prema istini poistvećuju sa ličnom mržnjom prema svakome ko na istini insistira.

Dvojica najmoćnih u valjevskom svetu sporta, jedan uz svaku vlast, a drugi ne, su se do te mere osilili i godinama rade šta hoće. Postoji i ona narodna: “Mogu šta hoće, ali i ne dokle hoće”.

Valja samo podsetiti da više od trećine novca iz gradskog budžeta namenjenog sportu, a to je za valjevske prilike ogromnih 60-ak miliona dinara, neopravadano troše FK BK 2014, KK Metalac.

Besmisleno je juriti vetar u planini i utvrđivati šta se desilo sa stotinama miliona dinara upumpanih i novom milenijumu u dva Centra troška.

Od dolaska demokracije u Jugoslaviju, u valjevskom fudbalu vlada haos i beznađe.

Traje dominacija, neznanja, skrojevića, zgubidana i beskrupuloznih otimača “zlatnog kovčega”.

To je jedina istina  o dvodecenijskom računu bez krčmara i besumučne borbe za što duži staž u predsedničkoj fotelji Udruženja građana, kako bi raspoređivali nikad zarađen u uvek potrošen narodni dinar. Poklonjen novac se pravda samo u otrcanim frazama i  minhauzenskim istinama, nikad pozvanih na odgovornosti za to što rade.

Međutim mora im se priznati na sposobnosti da opstaju. Jedini proizvod svog poslovanja, jedno veliko NIŠTA, nije lako  godinama pravdatifarazma i praznom pričom!

Stoga j potrebno  ipak podsetiti i sačuvati ISTINU od  zaborava!

Pre pola decenije na današnji 12.jula 1012.u to vreme gradonačelnik  Stanko Terzić je “krunisao” tv novinara i nekakvog sportskog direktora zonaša FK Budućnost u predsednika kluba sa tradicijom od skoro jednog veka.

Na mesto predviđenom u prošlom veku kao počast odgovornim i uspešnim ljudima došao je “ekspert” za sve.

Čovek poznat kao ZSK-ov “Benks” u pokušaju bavljena fudbalom, u mlađim danima pre nego što je postao prodavac televizora, ostao je evidentiran kao rupača i rekorder Starog grada, po broju primljenih golova na jednoj utakmici u ligi bez briga.

Da su  rekordi svojstveni Milanu Milinoviću  dokazao je od 12.jula 2012. do danas u više navrata.

Valjevski fudbal maestralno i bezgrešno urniše tačno PET godina!

Ugasio je FK Budućnost, ruši imidž HK Krušik. Od 2014. do danas na čelu kluba imema Budućnost Krušik 2014. za učinak preCednika za anale postoji samo jedna reč, katastrofalan!

Lako je odgovoriti zašto je baš tako.

Danas u Trećoj ligi u FK BK 2014 nema mesta za valjevsku decu, i bonusi se dovode iz drugih sredina, a tatini sinovi su posebna priča.

Svoja i dugovanja predhdonika ništa gorim od sebe preCednik je počistio julskim gašenjem 2014. FK Budućnost.

Od tada do danas je glavna “zvezda” projekta gradske vlasti: “Idemo u Drugu ligu”.

Čovek koji je ugasio je dva kluba, višegodišnji je vicešampion Treće lige,  umesto da se pokrije ušima i da se sakrije u mišju rupu, da ga nikad niko više ne vidi na fudbaskoj utakmici, ponovo sprema minhauzensku istinu, i uskoro će u svom stilu drsko obećati Drugu ligu.

Ne ide mu na ruku što u fabrici radnička klasa sve više diže glas protiv "gradskog projekta" na njihovoj dedovini, i hoće ponovo svoj radnički FK Krušik!

Ali MIlan Milionović nažalost nije jedini “usrećitelj” valjevskog sporta.

Do skora lider u trošenju narodnog novca KK Metalac, već 15 ogodina ima na svom čelu već godinu dana “spasioca” a pre toga jedinog u istoriji valjevskog sporta plaćenog predsednika, odvažnog da za postojeće stanje prst upre u “one” što zadužiše preko svake mera Metalac, kao da im on ne beše  predsednik.

Danas se sprema da posle turneje u Sloveniji vodi ekipu u Kinu.

Treba li komentarisati najavljeni sastav Metalca što će ići na besmislenu  promociju ne zna se koga i i još manje čega na Dalekom istoku.

Uz dužno poštovanje gospode u i pred košarkaškom penzijom, i najboljeg, ali ne zna se samo do kada u Metalcu, dakle, slobodnog igrača, Aleksandra Saše Vasića, Metalac nema kvalitetnog pojedinca, dostojnog nastupa, u samo pustoj želji predsednika, Drugoj ABA ligi.

Šta je babi milo to joj se i snilo, nameće se jedini komentar.

Za klub bez perspektive postoje dve solucije: privatizacija ili gašenje, kao put za oslobađanje od nagomilanih bratskih dugova.

Isto važi i za FK BK 2014.

Zajedničko za oba Centra troška je neuspeh, dug i strašna istina da su za deceniju ipo “pojeli” Valjevsku Arenu!

Ali  Valjevo danas i u takvom haosu zahvaljujući entuzijastima sposobnim da od mrvica iz gradskog budžeta stvore uslove za sport, posle dve decenije gleda najkvalitetnji boks u regionu i šire.

Višegodišnji sistematičan rad doneo je ekspanziju vaterpola, plivanja, bude se rvanje, odbojka, rukomet...

Kao dan je jasno da tokovi narodnog novca konačno moraju promeniti smer.

Ulaganje u valjevsku decu, okupljanje, edukacija, razvoj i takmičenja, odnosno Valjevska Akademija  sporta  će iznedriti novu gerenaciju fudbalera košarkaša, rukometaša, odbojkaša, vaterpolista, plivača, rođenih Valjevki i Valjevaca.

Ovo samo da se zna da rešenje postoji, tek samo da se ne zavaravaju nesmenljivi i nadobudni čuvari “zlatnog kovčega”.

Oba kluba na tender i privatizovati, jer sve drugo je besmisao i nastavak agonije bez kraja!

“Eksperti” će imati priliku da sportsku i finasijsku stručnost konačno potvrde delima. Neće više biti u mogućnosti da manipulišu kao do sada. Neće moći više da praznim pričama i lavinom optužbi napadaju svakoga ko javno iz ljubavi, a ne mržnje govori istinu, i ukazuje na jedini put za uspeh, poštovanje zakona, prava i pravde.

Međutim svesni su da su u takvoj utakmici bez šansi, jer svima   dobro  poznata imena  pobednika u valjevskom svetu sporta i znaju šta je činiti gradskoj vlasti pod hitno!

Dva imena su dominantna: Miloš Teodosić i Matija Nastasić!

Politka arčenje narodnih para u valjevskom svetu sporta bliži se kraj!

A da se može uspeti potvrda stiže iz komšiluka.1fc mačva šabac

Političari Grada Šapca su svojom politikom podarili Šapčanima i Šapčankma, Superligaša u fudbalu Mačvu, do pre godinu dana u istom rangu sa valjevskim Centrom troška. Klub vodi Ivica Kralj. Grad Šabac renovira stadion Mačve. Sve to košta, malo više od onoga što troše za obećanja bez pokrića u FK BK 2014!

1mačva stadion1

Devojke Medicinara su prvakinje države u rukometu i učesnice Lige šampiona.

A političari Grada Valjeva otvoreno 15. godina podržavaju narodnim parama Centre troška, u dva najpopularnija sporta, fudbalu i košarci FK BK 2014i KK Metalac.

Silni milioni su bačeni u vetar, a možda i nisu, jer trebalo je čak plaćati i predsednika kluba.

Zaključak, dosta je bilo vređanja inteligencije svih časnih Valjevki i Valjevaca!

Svako zlo i pošast traju i prođu, i zato gospodo što vodite grad Valjevo, stavite konačno prst na čelo, i učinite jedino moguće, pomozite valjevskoj deci, budite servis građana, a zarad čine tv promocije finansijeri narodnim novcem luzura, zgubina i valjevskog Mminhauzena.

I da znate ničiji mandat nije večan!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas