Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NA ISPITU VLAST DA VRATI RADIO VALJEVKAMA I VALJEVCIMA, I KONAČNO PRIVATIZUJE "SPORT REALITY SHOW" OD 30-AK MILIONA DINARA! ! Featured

 radio valjevo

Skoro dve godine od jasno je  kakve privatizacije prvog elektronskog medija u gradu na Kolubari osnovanog 27.novembra 1967, overenog i zvanično prodatog 25.novembra 20015. stidljivo je u medijima prošle nedelje provučeno smućkano saopštenje o  raskidu privatizacije JIP Radio Valjevo, danas razglasa vlasti, i mesta beskrupoluznog ataka na novinarku Dariju Ranković i njeno delovanje.

Hoće li grad i vlast hteti i smeti da reaguju poput kragujevačke, kao osnivač vlasnik medija do prodaje, zašititi Radio Valjevo i proterane novinare, do nove privatizacije, saznaćemo uskoro.

O značaju istine i samo istine  u informisanju ne treba  treba trošiti reči, samim tim i o značaju  Radio Valjeva, nekada.

Mnogo skuplja "igračka" u rukama dva čoveka bi poput Radio Valjeva  morala da postane još važnija obaveza vlasti, za reševanje.

Privatizacijom samo dva Udruženja građana zaduženih za besimisleno trošenje narodnih para, ušetedela bi se polovina budžeta za sport grada Valjeva.

Rialiti šou u trajanju od 15 i više godina bi posle privatizacije  nesmenljivi predsednici KK Metalac i sada fudbalskog kluba novog imena  FK BK 2014 bi mogli da nesmetano organizuju kako im je volja.

Jedan predsednik je potvrdio organizacione sposobnosti nema dileme. Ima mogućnost da vodi momke  koliko god puta hoće u Kinu. Tamo je sigurna zarada za egziestanciju privatnog kluba, ali  i konačno plaćanje korišćenja usluga Hale sportova 15.septembar.

Drugi je predvodnik najbesmislenije fudblaske "farme", u kojoj se plaćaju fuzbaleri, kako kaže precednik, ne po učinku na terenu, i na olovku sa pelikan gumicom, već preko računa. Kao da preko računa nema prostora za trange frange kombinacije.

Trenutno dva Centra Troška krckaju više od 30 miliiona dinara( iz budžeta grada, donacije i sponzorstva), na godišnjem novu, sasvim pristojnu   zabavu dvojice predsednika.

Radio Valjevo o čijem značaju u sferi informisanja ne treba trošiti reči, je bio samo 10 posto troška u odnosu na dva prepovlašćena udruženja građana.

Zakon nije na strani medija i kaže da nema para za državne medije. Ali ako može u Kragujevcu zašto ne bi u Valjevu bio primenjen isti scenario, do nove privatizacije.

Valja podsetiti, Odlukom Ministarstva privrede, 8. avgusta 2017. godine je raskinut Ugovor o privatizaciji Radio Valjeva. Postupak poništaja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije 22. avgusta 2017. godine. Na sajtu Agencije za privredne registre objavljeno je da je - Registrator registra privrednih subjekata pokrenuo postupak registracije po službenoj dužnosti, i u skladu sa tim doneo rešenje kojim se za Informativno preduzeće Radio Valjevo d.o.o. Beograd, umesto Doris Aćimović u Registar privrednih subjekata upisuje Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaključenog u postupku privatizacije.Podsetimo, Radio Valjevo je početkom oktobra 2015. godine kupila Doris Aćimović izbeglica nastanjena u Beogradu, sekretarica gen.dir EMS-a .

Doris je izlicitirala 15 puta višu cenu od početne od 1.200 na 17.400 EURA Aćimović se obavezala da u gotovom sto posto kapitala, u vlasništvu Grada Valjev, plati 17.400 EUR.

“Grešku” Radoice Milosavljevića, iliti u pokušaju "srpskog Ruperta Mardoka" (kontroverznog svetskog medijskog magnata) ponovila je mama što kupi sinu radio i drugarima radio.

Kupovina je ozvaničena krajem novembra 2015, iako je privatizacija trajala do 31.oktobra. Zaposleni  su uskraćeni za  sredstva namenjena za socijalni program, uz obrazloženje bez pravne pouke  "zakasnili ste sa prijavom”.

Tužba i pravda se i dalje krčkaju  u sudu!

Da nikad nije kasno da stvari dođu na svoje stigla je i potvrda avgusta 2018.

Poništena je privatizacija u međuvremnenu   razvaljenog ,pocepanog, pokidanog, isečenog u paramparčad svega što je bilo materijalno dobro u radiju, a SVI zaposleni završili sa radnim knjižicama na Birou za zapošljavanje.

JIP Radio Valjeva je privremeno vraćeno u vlasništvo države odlukom Ministarstva privrede 8. avgusta, pošto je  postupak poništaja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije.

Jedino što nije navdeno je razlog raskida privatizacije pa se da naslutiti da je kao i i slučaju RTV Kragujevac  kupac “zaboravio” da ispuni obaveze iz ugovora.

U očekivanju da Ministarstvo privrede ja javnost obavesti javnost o detaljima raskida privatizacije, jasno je ko dan da je sudbina JIP  Radio Valjevo i zaposlenih, neizvesna.

U srcu Šamadije RTV Kragujevac je 26.avgusta posle osam meseci počela sa radom preko kablovske mreže SBB, a od ponedeljka, 28. avgusta moći će da je prate i korisnici set top boks uređaja.

TV Kragujevac od subote 26.avgusta prilozima podseća građane na uzroke prekida rada, ankete, podršku gradjana, izjave predstavnika institucija... i najave nove televizijske šeme.

Kragujevčanke i Kragujevčani su sa zaposlenima pokrenuli inicijativu za opstanak televizije, a lokalna samouprava je posle poništenja neuspešne privatizacije podržala svoje sugrađane i novinare RTK.

Građani Kragujevca sa 10.000 potpisa u peticiji tražili da RTK nastavi rad, jer je reč o otvorenom mediju za sve građane, vlast i opozciju

Privatizacija RTV Kragujevac poništena je krajem januara 2017. godine zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, a Odlukom Skupštine grada Kragujevca, u julu RTV Kragujevac je ponovo preuzeo grad Kragujevac, privremeno, do nove privatizacije.

Uslov za preuzimanje bila je realizacija državnog socijalnog programa po kome je preduzeće od 59 napustilo 35 zaposlenih. Sva dugovanja prema zaposlenima je isplatio Grad Kragujevac.

Radio Valjevo je do privatizacije brojalo 11 zaposlenih i svi do jednog su ostali bez posla, pa čak  voljom vlasti direktor, je pobegao od obećanja novih gazda.

Sledi rasplet  i u  dva Udruženja građana, odnosno  sportska kluba i naravno Radio Valjevu, kakav možda odgovor znaju Valjevke i Valjevci.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas