Logo
Print this page

NEIMARI VALJEVSKOG VODOVODA UDARNIČKI RUŠE REKORDE U 2017! Featured

  VOD VA 77

Malo koje valjevsko Javno preduzeće se može pohvaliti radnim pobedama kao Valjevski Vodovod.

U 2017. godini neimari Vodovoda su ugradili i rekonstruisali već 9,5 kilometara vodovodne mreže u gradskom jezgru, a plan je da do kraja godine „dobace“ još najmanje 2-3 kilometra nove vodovodne mreže.

U 2107. Vodovod je uspešno rekonstruisao i zamenio staru vodovodnu mrežu u Pantićevoj, na delu od Radničke do Vuka Karadžića, u Radničkoj od majora Ilića do Pantićeve. Urađen je i krak mreže u ulici Save Vujanovića. Takođe su upešno izvedeni radovi u  Resavskoj, na Poparskom putu, Kotešanskoj, Gornjačkoj,u Dragojlovićima i konačno na Divčibarama.

Protekle nedelje je započeta rekonstrukcija dela Dušanove od Pantićeve do Karđorđeve u dužini od 150metara. Predhodno je završena deonica od 250 metara od Pantićeve do bulevara Vladike Nikolaja. Rok za realizaciju radova započetih u spetemebru u Dušanovoj je 9..oktobar!

Za nesalomive majstore iz Vodovoda nemoguča misija ne postoji, pa ne čudi da su u 2017. ostvarili veći učinak nego u predhopdne četiri godine !

U 2017. radilo  se za primer svima u Srbiji, udarnički, svaki dan od jutra do mraka, naravno subotom i nedeljom, istim tempom na +40C i više, ali i na "nuli" i nižoj temparaturi vazduha.

Saradnja građana sa ekipama iz Vodovoda je za primer ljudska i domaćinska, jer prepoznat je napor i rad kakav se danas retko može sresti!

Vodovodna mreža je u gradu postavljena pre pola veka, i rekonstrukcija je od nemerljivog značaja za građane ovog dela grada u prilici da kao niko u Srbiji konačno piju zdravu i po svim parametrima hemijski ispravnu i čistu vodu.

Ukupna vrednost svih radova je 45 miliona dinara.

Ukoliko sledeće godine bude urađena rekonstrukcija vodovodne mreže u Pop Lukinoj i ulica Vuka Karadžića, što je u planu, uže gradsko jezgro neće više imati nikakvih problema sa vodom, poruka je neimara valjevskog Vodovoda, posle u prvih 9 meseci 2017, otklonjneih 599 kvarova navodovodnoj mreži, i urađena 162 nova priključka.

Posle Dušanove u Vodovodu planiraju završetak radova u ulici Sime Pandurovića i na  vodovodu u Jasenici. U  Donjoj Grabovici se samo čekaju uslovi EPS-a za priključenje crpne stanice na elektro mrežu. U planu su i radovi u ulici Mirka Obradovića.

Radni uspesi i odricanje zaposlenih bez granica, su doprineli su da JP Vodovod dug za električnu energiju sa 125 smanji na 54 miliona dinara. U međuvremenu nabavljen je putarski kamioni oprema za poluautomatsko  doziranje polielektrolita.

NOVI UGOVORI

Pored rekonstrukcije vodovodne mreže urađenje su dve crpne stanice u Rađevom selu, jedna u Jasenici i Donjoj Grabovici. Potpisan je ugovor između Seteka Ministarstva građevine, Vodovoda i Elektrovolta o rekonstrkciji crpnih stanica  Janko Janković  i Bair, od izuzetnog značaja za Grad Valjevo!

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.