Menu

zaglavlje

LJUBAV SRBA I MRŽNJA HRVATA NEMAJU GRANICE...

LJUBAV SRBA I MRŽNJA HRVATA NEMAJU …

Osta za nama najbolje o...

I BEZ VALJEVA MAŠA CVETKOVIĆ RASTE U CVET SRPSKOG PLIVANJA

I BEZ VALJEVA MAŠA CVETKOVIĆ RASTE …

  Valjevka Maša Cve...

FRANCUSKA, HRVATSKA I NARAVNO NOLEEEE!

FRANCUSKA, HRVATSKA I NARAVNO NOLEE…

Veliki Konfućuje je rek...

MIONICA DOSANJALA SVOJ SAN, IMA HRAM SPORTA

MIONICA DOSANJALA SVOJ SAN, IMA HRA…

  Mionica je dosanj...

BORA RADOJIČIĆ OD VEČERAS PREDSEDNIK FK  KRUŠIK BUDUĆNOST

BORA RADOJIČIĆ OD VEČERAS PREDSEDNI…

Diplomirani ekonomista,...

WC ZA ŠTETOČINE NA KRUŠIKU RADI OD 18,00

WC ZA ŠTETOČINE NA KRUŠIKU RADI OD …

Društvo na čelu sa fudb...

STOJANAC POBEDIO I U "MONCI" AVAKO JE LIDER!

STOJANAC POBEDIO I U "MONCI…

  Debitant Matija S...

VALJEVAC VESELIĆ  VICEŠAMPION PLANETE

VALJEVAC VESELIĆ VICEŠAMPION PLANE…

Valjevac Ivan tuta - Ve...

MATIJA STOJANAC DRUGI U KLASI NA RELIJU U MiONiCI

MATIJA STOJANAC DRUGI U KLASI NA RE…

foto Ana Perić Loši vre...

IN MEMORIAM RAJKO BORISAVLJEVIĆ(1952-2018)

IN MEMORIAM RAJKO BORISAVLJEVIĆ(195…

U Valjevu se ovog Ivanj...

Prev Next

ODNOS KSS I KLS DESEGAO NIVO DVA JARCA NA BRVNU! Featured

 

Dva jarcafoto:http://decijisnovi.com/prica-2

Posle jučerašnjeg sastanka u Srpskoj kući košarke u Beogradu čelnika saveza i tri nova člana ABA 2 lige: KK Borac iz Čačka, KK Dinamik BG iz Beograda i KK Vršac iz Vršca, klubovi će se do danas u podne izjasniti da li će igrati pored ABA 1 i Prvu srpsku ligu. Stav klubova je da ne igraju a podrška su dobili i od KLS!?

Odnos čelnika srpskog saveza i kolega iz KLS dosegao je nivo dva jarca na brvnu, iako se dobro zna ko kosi a ko vodu nosi!

Upravni odbora KSS insistira na i zakonskim propisima i ukazuje na posledice ako e novi članovi ABA 2lige  budu ignorisali  odluku UO KSS, proisteklu na osnovu normativnih akata KSS,  Statuta KSS i Zakona o sportu Republike Srbije.

Kulminacija lošeg odnoda je da su članovi KLS podržali tri kluba da ne igraju “Prvu Srpsku ligu!

U Sazonovoj 83 juče klubovima je predočena odluka UO KSS, doneta 24.08.2017. godine, i obaveza da igraju  u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS) u sezoni 2017/2018, a na osnovu plasmana ostvarenog u prethodnoj sezoni i početnih tabela.

Predhodno je na sastanku klubova Košarkaške lige Srbije (KLS) jednoglasno  potvrđena već doneta odluka o tome da članovi Druge ABA lige Borac iz Čačka, beogradski Dinamic i Vršac ne moraju da igraju u KLS ali će biti učesnici Superlige Srbije u utakmicama koje odlučuju o državnom prvaku kao i o ekipama koje će u sezoni 2018/19. učestvovali u ABA i ABA 2 ligi kaopredstavnici Srbije.

Čačani, Beograđani i Vrščani bili su izričiti u stavu da ne igraju u KLS, a podržali su ih i predstavnici ostalih kubova.

Upravnom odboru KSS, koji je zatražio da  tri kluba igraju i KLS, a u slučaju neprihvatanje te odluke zapretio povlačenjem saglasnosti za igranje u ABA 2 ligi, njihovim isključenjem iz KSS, odnosno vraćanje  KLS pod okrilje KSS, ponuđen je novi sastanak da se reši “problem”.

KSS posle sastanka klubova KLS pre četiri dana “mudro ćuti” !

KLS trenutno ima 11 klubova, jer je Vladimir Đokić sa Vršcem počistio sve rivale u Laktašima u kvalifikacionim okršajima i doneo Vrščačnima viši rang A2 ABA ligu.Bude li para KLS će igrati Smederevo, u suprotnom klub samo klub sa novcem!?.

KLS startuje 14. oktobra a rival  Metalca bi trebalo da bude jedan od favorita iako tek “uskočio” u ligu Zlatibor u Čajetini.

Posla za čelnike KSS i KLS preko glave nema dileme, posle danas nove potvde u podne Borca, Dinamika i Vršca da im ne pada na pamet da igraju KLS!

Napredak iz Kruševca je istupio iz KLS, pa se vratio Radnički z Kragujevca. Da li će 12 član biti Smederevo, u prošloj sezoni pretposlednju u KLS, ili će se tražiti biti nešto treće, peto, ili sedmo rešenje,  biće poznato možda i danas a najkasnije u toku sledeće nedelje!

Potvrda da su KSS i KLS “dva sveta različita” je na pretek, pa je za očekivati da  i predsednik države  reaguje i razreši “gordijev čvor” !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas