Logo
Print this page

ODNOS KSS I KLS DESEGAO NIVO DVA JARCA NA BRVNU! Featured

 

Dva jarcafoto:http://decijisnovi.com/prica-2

Posle jučerašnjeg sastanka u Srpskoj kući košarke u Beogradu čelnika saveza i tri nova člana ABA 2 lige: KK Borac iz Čačka, KK Dinamik BG iz Beograda i KK Vršac iz Vršca, klubovi će se do danas u podne izjasniti da li će igrati pored ABA 1 i Prvu srpsku ligu. Stav klubova je da ne igraju a podrška su dobili i od KLS!?

Odnos čelnika srpskog saveza i kolega iz KLS dosegao je nivo dva jarca na brvnu, iako se dobro zna ko kosi a ko vodu nosi!

Upravni odbora KSS insistira na i zakonskim propisima i ukazuje na posledice ako e novi članovi ABA 2lige  budu ignorisali  odluku UO KSS, proisteklu na osnovu normativnih akata KSS,  Statuta KSS i Zakona o sportu Republike Srbije.

Kulminacija lošeg odnoda je da su članovi KLS podržali tri kluba da ne igraju “Prvu Srpsku ligu!

U Sazonovoj 83 juče klubovima je predočena odluka UO KSS, doneta 24.08.2017. godine, i obaveza da igraju  u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS) u sezoni 2017/2018, a na osnovu plasmana ostvarenog u prethodnoj sezoni i početnih tabela.

Predhodno je na sastanku klubova Košarkaške lige Srbije (KLS) jednoglasno  potvrđena već doneta odluka o tome da članovi Druge ABA lige Borac iz Čačka, beogradski Dinamic i Vršac ne moraju da igraju u KLS ali će biti učesnici Superlige Srbije u utakmicama koje odlučuju o državnom prvaku kao i o ekipama koje će u sezoni 2018/19. učestvovali u ABA i ABA 2 ligi kaopredstavnici Srbije.

Čačani, Beograđani i Vrščani bili su izričiti u stavu da ne igraju u KLS, a podržali su ih i predstavnici ostalih kubova.

Upravnom odboru KSS, koji je zatražio da  tri kluba igraju i KLS, a u slučaju neprihvatanje te odluke zapretio povlačenjem saglasnosti za igranje u ABA 2 ligi, njihovim isključenjem iz KSS, odnosno vraćanje  KLS pod okrilje KSS, ponuđen je novi sastanak da se reši “problem”.

KSS posle sastanka klubova KLS pre četiri dana “mudro ćuti” !

KLS trenutno ima 11 klubova, jer je Vladimir Đokić sa Vršcem počistio sve rivale u Laktašima u kvalifikacionim okršajima i doneo Vrščačnima viši rang A2 ABA ligu.Bude li para KLS će igrati Smederevo, u suprotnom klub samo klub sa novcem!?.

KLS startuje 14. oktobra a rival  Metalca bi trebalo da bude jedan od favorita iako tek “uskočio” u ligu Zlatibor u Čajetini.

Posla za čelnike KSS i KLS preko glave nema dileme, posle danas nove potvde u podne Borca, Dinamika i Vršca da im ne pada na pamet da igraju KLS!

Napredak iz Kruševca je istupio iz KLS, pa se vratio Radnički z Kragujevca. Da li će 12 član biti Smederevo, u prošloj sezoni pretposlednju u KLS, ili će se tražiti biti nešto treće, peto, ili sedmo rešenje,  biće poznato možda i danas a najkasnije u toku sledeće nedelje!

Potvrda da su KSS i KLS “dva sveta različita” je na pretek, pa je za očekivati da  i predsednik države  reaguje i razreši “gordijev čvor” !

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.