Logo
Print this page

KSS ODLUČIO KLUBOVI ABA-2 LIGE IGRAJU KLS Featured

 kss logo bela pozadina-39

Iako je na pomolu bilo totalno urušavanje drugostepenog takmičenja u Srbiji bez Partizana, Zvezde, Mege, FMP-a, i novih ABA drugoligaša, Borca, Dinamika i Vršca problem je rešen na očekivan način. Pod pretnjom sankcija - isključenja iz KSS, i suspenziju svih selekcija iz takmičenja pod okriljem nacionalnog saveza, “odbegli” su prihvatili odluke UO KSS i igraće pored ABA 2 lige i Prvu ligu Srbije, uz dodatni trošak.

U ponedeljak je zakazana  nova vanredna sednica Skupštine klubova KLS, i već je skockan predlog da Superliga Srbije bude povećana za za trećinu,odnosno da je igra 12 umesto 8 klubova, ali podeljenih u dve grupe. Po dve najbolje plasirane bi igrale plej-ofu sa četiri Abaligaša: Partizanom, Crvenom zvezdom, Megom i FMP-om. 

KLS se vraća na 14 klubova, i uslediće novo žrebanje sa Borcem, Dinamikom, Vršcem, Vojvodinom, OKK Beogradom, Metalcem,Slogom, Tamišom, Spartakom, Beovukom, Mladošću(Zemun), Dunavom(Novi Banovci); Zlatiborom(Čajetina), i Radničkim iz Kragujevca. Tri ABA drugoligaša će imati dodoatne troškove., ne kako su neki već potvrdili uvećani za10 i više miliona dinara. Tvrdnja nema veze sa istinom.Za 26 utakmica nije potrebno 26.000 evra, već po 1.000 za svaku utakmicu. Ugroženi su jedino igrači prinuđeni da za iste plate igraju, uglavnom  tri utakmice nedeljeno, od polovine oktobra do maja 2018, ali i klubovi da zarade prodajom tv prava za prenos utakmica !

LIga če početi treće nedelje oktobra i utakmice će biti na programu preko nedelje jer vikend je rezevrisan za Aba ligu!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.