Logo
Print this page

ČIVIJAŠU SA PASOŠEM KANADE POBEDA NA ĐUKIĆEVOM MEMORIJALU Featured

 start

Da za kraljicu sportova godine nisu najvažnije potvrda je i truijumf Predraga Mladenovića, građanina Toronta, pristiglog iz Kanade da trči i pobedi na 17. Memorijalu Svetomira Đukića.

Ovog 28.oktobra su izostali najbolji srpski atletičari. Razlog neverovatan, za sutra  je zakazano  prvenstvo države u krosu u Boru, što je sraman gest čelnika ASS!

U trci dana na 17. "Memorijalu generala Đukića", na stazi Valjevo - Jovanja - Valjevo je učestovalo više od 20  takmičara,  a sve je nadvisio Šapčanin sa pasošem Kanade Predrag Mladenović (46).

Stari as iz Toronta nekada član Partizana istrčao je rutu od Platana do Jovanje i nazad  za 35,40 minuta, a do cilja je stigao u društvu mnogo mlađeg zemljaka Ivana Planka, gospodski nastrojenog da pusti starijeg da pobedi. Treći je bio Goran Gajić iz Rakovice.leteci sapcani

triojka naj seniora

Najbrža i najlepša seniorka je Violeta Marković iz Crvene zvezde. Drugo i treće mesto su osvojile Ana Rističević i Nikolina Gajić, iz Juniora (Krupanj).dr dule i violeta

Andrijana Grujičić, takođe iz Krupnja je najbrža juniorka, medalje su pripale Šapčankama Jovani Damnjanović i Sari Sekulić.

 Veljko Savić iz Surčina je pobednik kod juniora, drugi je Nenad Despotović (Crvena zvezda), a treći Marko Mišić iz Šapca.

 U vojničkoj uniformi trčalo je pet  momaka,  a pobedničku trojku čine Slobodan Jevtić, Vladan Božić i Filip Ninović, svi iz iz VP 9845 Valjevo. Policija vrhunski obavila svoj zadatak, kao pripadnici VS zaduženi za čaj, i Crvenog krsta za sednviče.

Memorijalu je prisustvovao i i sin generala Svete Đukića, dr Dušan i najboljijma je uručio medalje i pehare.

I bez najboljih u Srbiji, za nedelju zakazano prvenstvo  Srbije u krosu u Boru, po prohladnom vremenu nastupilo je preko 200 takmičara.

 Najbrojnji su bili školarci,a medalje su blistale na grudima malih valjevskih atletičara.

Emilija Obradović(na slic) i Jana Jovanović su pobedile.

emilija obr

 emilija obradovic

Dvostruki osvajač gran prija na Krosu RTS-a Tamara Panić(treći razred) u trci sa godinu dana starijim devojčicama, osvojila je srebro, odnosno jubilarnu 40-u medalju.

dr dule i tasa

МЕМОРИЈАЛ ГЕНЕРАЛА ЂУКИЋА

28.10.2017.

                                                                                                                                        

РБ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ

РАЗРЕД

ДИСЦИПЛИНА

МЕДАЉА

1

СОФИЈА ЈЕЗДИЋ

ПРЕДШКОЛАЦ

ПРЕДШКОЛЦИ

СРЕБРО

2

МАТИЈА РИСТИЋ

ПРВИ

ПРВИ/ДРУГИ-500м

СРЕБРО

3

МАРИЈА ВОЈИНОВИЋ

ДРУГИ

ПРВИ/ДРУГИ-500м

СРЕБРО

4

ЕМИЛИЈА ОБРАДОВИЋ

ДРУГИ

ПРВИ/ДРУГИ-500м

ЗЛАТО

5

ДИМИТРИЈЕ ГАЈИЋ

ТРЕЋИ

ТРЕЋИ/ЧЕТВРТИ-800м

БРОНЗА

6

ТАМАРА ПАНИЋ

ТРЕЋИ

ТРЕЋИ/ЧЕТВРТИ-800м

СРЕБРО

7

МИЛАН МАРКОВИЋ

ПЕТИ

ПЕТИ/ШЕСТИ-800м

СРЕБРО

8

ЈАНА ЈОВАНОВИЋ

ПЕТИ

ПЕТИ/ШЕСТИ-800м

ЗЛАТО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mem deca 17

  General Svetomir-Sveta- Đukić (1882-1960) je na ovoj stazi pre 111 godina  organizovao i istrčao prvu "pešačku" (atletsku) trku u Srbiji, a u to vreme je bio potporučnik. Bio je izuzetan i svestran  sportista, mačevalac, gimnastičar,  strelac, jahač vrhunski oficir, čovek izuzetnih organizacionih sposobnosti, pionir  olimpizma u Srbiji i Jugoslaviji,  a kasnije višedecenijski član MOK-a lični prijatelj i saradnik legendarnog Francuza Pjera de Kubertena predsednika MOK-a. Sveta Đukić je uUmro je u Duisburgu 1960. a 2002. su posmrtni ostaci preneti u rodnu Ražanu.

 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.