Logo
Print this page

ĆURANI U ZAMRZIVAČU GORENJACA Featured

1ok va 14 ore jagodina

Valjevski odbojkaši VA 014 Gorenje nižu pobedu u Prvoj ligi Srbije. Posle istorijske pobede u gala derbiju protiv Partizana u Beogradu usledio je nešto lakši meč sa Jagodinom, i naravno pobeda.

Nova demonstracija sile, donela je  laganih 3:0 (25:16, 25:14, 25:20) a meč je trajao  tek 60-ak minuta. Pred novi derbi sezone sa Željom u Beogradu naredne subote “ćurani” su bili rival taman po meri da se "učvrsti gradivo" isprobaju kombinacije, ali i potvrdi vrednost mlađe garde, sa jasno uočljivim detaljem, forma raste.

Svako ko pomisli  da je Jagodina loš tim silno greši. U meču sa Valjevcima su na momente uspevali da dođu do svog ritma, ali kad krene “bombardovanje” sa svih strana spasa nema, i bela zastava  je došla kao neminovnost. Pored već potvrđenih nosilaca igre ovoga puta su Jankovič, Jevtović, Radić mlade snage Gorenjaca  iskoristile svoju minutažu, odigral i meč bez greške, a posle sanirane povrede kolena  na teren se vratio Saša Lazarević.

Vredna pomena je i kadetska ekipa OK VA 014 Gorenje koja se takmiči i ligi Okruga sa ekipama iz Ljiga, G.MIlanovca, Priboja, Bajine Bašte, Koceljeve... Kadeti su pobedili u Priboju domaćina bez izgubljenog seta. Reč je o talentovanim tinejdžerima u prilici da se kale i sutra konkurišu za prvi tim VA 014 Gorenje.

Dva predstavnika Okruga u višem rangu poraženi.

Spartak u Superligi Srbije od Radničkog u Kragujevcu 0:3 (19.25, 20:25, 21:25),a Železničar u Lajkovcu od Stare Pazove sa takođe sa   0:3 (17:25, 22:25, 24:26) . Čak 17 poena korektora Jovičićeve nije moglo da spreči trjumf odličnih gošći. U 5. kolu, Železničar gostuje Dinamu u Pančevu,a u Ljigu gostuju Nišlije.

U ženskoj Prvoj ligi ŽOK Valjevo je pred svojim navijačima bio bolji od kraljevačkog  Omladinca. Uz podršku navijača  i devojčica iz svoje Škole odbojke Valjevke su slavile 3:1 sa osam bodova i mesto u gornjem domu Prve lige. ŽOK Ub je doneo tri boda iz Gornjeg Milanovca. Ubljanke su dobile OK Takovo Zvezda Helios sa 3:0 i to  prva dva seta na razliku (26:24, 29:27) dok je u trećem bilo 25:14. Ubljanke očigledno mogu da nastave borbu za prvo mesto, posle poraza od Vranjanki na svom terenu. U 5. kolu u Ub stiže ekipa Smedereva,  a ŽOK Valjevo igra u gostima sa Beogradom.

  U Prvoj B ligi Srbije na Studentu je  u derbiju Srbijanka 014 savladala rivalke iz Ljiga ekiui Spartaka 3;1 u sada su one na bod razlike od Kralja (11) a Ljižankama beže tri boda. Ljižanin Boban Ivović vodi Valjevke u narednom kolu, gošće Kraguja u Kragujevcu, dok u Ljig stiže glavom i bradom Kralj.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.