Logo
Print this page

ŠAMPIONSKI HOD „GORENJACA“ I GORKI UKUS „FRUŠKOGORCA“ Featured

 1 ok va ks 3 0Prvi decembarski sportski vikend doneo je sneg i potvrdio je nepisano pravilo, u ekipnom sportu, kolektivni duh je ključ uspeha, a pojedinac odlučuje samo u igri jedan na jedan.

Odbojkaši VA014 Gorenje, lidera Prve lige još jednom su demonstrirali moć pobednika i zabeleželi 8 trijumf u nizu, dok je u Novon Sadu Vojvodina pobedila  Metalac sa 103:87 i  skinula ga sa  liderske pozicije u KLS.

Dominatori sa Kolubare odbojkaši VA 014 Gorenje su i bez prvog primača i „tate“ u odbrani Marka Adamovića, „zaradio“ frakturu nosne kosti na radu u fabrici,  odigrali standardno protiv ekipe sa 4 pobede Napretka i Kruševca, i bez izgubljenog seta trujufovali  šesti put u sezoni!ok va ks 0

Nepunih 60-ak minuta bilo je potrebno da stave do znanja i čarapanima ko je lider šampionata, i prvi kandidat za elitu.

U igri „Gorenjaca“ možda je nedostajao malo viši stepen uobičajene agresivnosti, ali prema „svecu i tropar“.

Momci su odigrali taman koliko je bilo potrebno da se osvoje nova tri boda, i zadrži, prednost od dve pobede u odnosu na Partizan i Smederevo. Pomenuti rivali su jedini konkurenti lideru i dolaze u drugom delu šampionata u Valjevo.

Valja istaći da su i mladi po ugledu na starije kolege, pioniri i kadeti takođe neprikosnoveni u takmičenjima svog uzrasta, a svi zajedno imaju sve veći broj navijača.1ok va ks trio

GORKI UKUS „FRUŠKOGORSKOG BISERA“

Dok je kolektivni duh i musketarski karakter najjače oružje valjevskih odbojkaša, košarkaši Metalca su baš u ključnom segmentu igre podbacili u Novom Sadu i Vojvodina je pobedila ubedljivo 103:87.

Valjevski košarkaši su u SPENS-u natrčani i naskočeni, a uz put po nepisanom pravilu    propisno "ispeglani". Kapiten Đukanović je bio najbolji, kao i protiv Dunava kad je Metalac je takođe izgubio.

Bez  tv kamera makar i kablovske Arene, kakvog takvog zaštitnika u okršaju sa "bokserima"   Dinamika "odranih" u sred Beograda, a 48 sati posle pobede u Valjevu, a samo sedam dana ranije trijumfa u Vršcu, Metalac je očigledno potrošen stigao u Novi Sad. Mladi tim Vojvodine je iskoristio  svoj kvalitet brzinu,  agresivnost preko granice bola, sa motivom da zatrpa rivala kao subotnja mećava Frušku Goru, upotpunosti je ostvario svoj cilj.

Sa Marojevićem i Vranešom i isprovociranim Mukulićem i tehničku je „upecao“ prespori Metalac je pokušao da trči unapred izgubljenu trku.

Bez rešenja za agresivnu igru i ofanzivni skok lake konjice „lala“, te njihove brzometne šuteve, i najvažnjijeg detalja,  ideje u igri  gostima nije bilo spasa.

U sveopštoj jurnjavi od igre svi za jednoga jedan za sve nije bilo ništa!.

Sa 7 pobeda i 3 poraza  na sreću prvo, drugo i treće mesto za učešće na Kupu Radivoja Koraća su i dalje u igri.

Valja samo pobediti Spartak narednog petka(tv prenos Arena sport) u Valjevu, poraženog od Dinamika u Subotici, ali i OK Beograd, gle čuda bolji od Vršca u prestonici.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.