Logo
Print this page

TEO SE VRATIO I DONEO POBEDU KLIPERSIMA Featured

te klipersi povratak

FOTO FONET

Pauzi od skoro dva meseca je došao kraj i NBA  je ponovo radost za navijače Los Anđeles Klipersa, posebno za poštovaoce Miše Teodosića u Srbiji. Teo se vratio na teren uspešno oporavljen od povrede stopala, i protiv Toronto Reptorsa, trećeplasiranog tima na Istoku(skor 17-8), i odmah je doneo pobedu svom timu, i to 10-u sezoni.

Klipersi su pobedili Toronto Reptorse sa 96:91 i najavili kraj crne serije koja je počela, otkad se Valjevac preselio sa terena u klupsku ambulantu. 

  Teo je sinoć odigrao nervoznu i neobičnu utakmicu za svoje standarde, očigledno zbog dugog odsustva sa terena zbog povrede. Netipično za njega, nije zabeležio ni jednu  asistenciju, a ni šut ga nije služio. Lopta jednostavno nije htela u koš u prve tri četvrtine.

  Ali velemajstor kada je najteže pred kraj rešava meč.

 Tim iz Los Anđelesa je gubio tokom gotovo čitave utakmice, da bi u završnici poslednje četvrtine uspeo da se primakne i na kraju i da prestigne tim iz Kanade u poslednjem minutu. Tada je na scenu stupio Teodosić, koji je u poslednjoj četvrtini pogodio dve bitne trojke, prvu da se razlika smanji na 4 poena, a zatim i trojku za vođstvo od 4 poena na 40 sekundi pre kraja. Drugu trojku je u trenucima kada se  Toronto primakao na samo koš razlike - za 91:87  burno proslavio, što inače retko radi, jer uglavnom ne ispoljava emocije i deluje hladno i nezainteresovano na terenu. Ovoga puta je zadao konačan udarac Reptorsima, koji se od toga nisu povratili i do kraja je samo tim iz Los Anđelesa sačuvao prednost sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja.

Na kraju su Klipersi slavili sa 96:91, nad trećeplasiranim u Istočnoj  konferenciji(Toronto ima skor 17-8),  a Teo je postao junak pobede !TEO1 lak toronto

              TAnjug

Klipersi su posle povrede Teodosića upali u ozbiljnu krizu, a njegovim povratkom već su došli do velike pobede protiv jednog od jačih timova lige.  

NBA statistika nije kao u KLS šarena i NETAČNA, i gde se piše sve i svašta.

Kapiten Srbije je odigrao 21 minut, postigao 12 poena i zabeležio 7 skokova, uz šut 4-12 iz igre i 2-2 sa linije slobodnih bacanja (za trojku je šutirao 2-9). 

Teodosićev povratak na parket posle skoro dva meseca i igru je prokomentarisao trener Los Anđeles Klipersa Dok Rivers h Riverssima.

@ TEo je  hrabar. Kada samo pomislite koliko je puta u karijeri bio u ovakvoj situaciji. On je ruki sa 30 godina koji je u Evropi verovatno postigao 20 pobedonsonih koševa"  istakao je Rivers.

Dok Rivers je prokomentarisao i Teodosićevih 20 minuta u igri bez asistencije.

" Vidite neke nule na papiru, ali Miloš je toliko toga kreirao u našem napadu svojom kretnjom i  "zarazno" delovao  na ostatak tima. Imali smo mnogo ekstra dodavanja zahvaljujući njemu. Pravio je prostor u napadu, vukao je... Preuzeo je komandu nad timom i vodio akcije. Toga nema u statistici, ali je za nas u smislu liderstva Teo bio izuzetan" nije štedeo komlimente na račun Valjevca   trener Klipersa.

  Evo i svih koševa Teodosića:

  Ostali rezultati NBA lige:

  Oklahoma Siti-Šarlot 103:116 (Vestbruk 30p, 4sk, 7as - Hauard 23p, 7sk, 1as)

Memfis-Majami 82:107 (Harison 16p, 1sk, 4as - Dragić 19p, 5sk, 5as)

Hjuston-Nju Orleans 130:123 (Harden 26p, 1sk, 17as - Holidej 37p, 4sk, 5as)

Čikago-Boston 108:85 (Mirotić 24p, 8sk, 1bl - Horford 15p, 4sk, 5as)

Golden Stejt-Portland 111:104 (Durent 28p, 9sk, 5as - Lilard 39p.

Hjuston i Golden Stejt su neprikosnoveni na Zapadu sa po 21. pobedom i 4 poraza, a LA Klipersi su sinoć zabeležili 10 trijumf uz 15 pobeda.  Isti skor ima i gradski rival LA Lejskersi.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.