Logo
Print this page

ZLATIBORSKA OPOMENA NA KVADRAT ! Featured

DUSKO DJK AJOJJ

foto Marko Dozet

Po treći put ove sezone košarkaši Zlatibora su nokautirali kolege iz Metalca, ovoga puta liga Kupu Srbije sinoć sa 80:71. Za utehu Valjevcima oba tima idu na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Dvomeč sa Čajetincima u 2018. je potvrdio da tek predstoji velika borba za plasman, u SLS, i da se posle  9 pobeda iz  14 odigranih mečeva  mora boriti novih 9 trjumfa kako  bi se izbegao kraj sezone za 2,5 meseca. Pojačanja su nepohodna!

Posle dva trijumfa u KLS, drugi put prošle subote u Valjevu 98:85, u svom drugom domu sportskoj dvorani „Wai Tai“ na Zlatiboru u finalu drugog stepena Kupa Srbije Čajetinci su pobedili Metalac 80:71. Za razliku od meča prošle subote u Valjevu, rešenog u 4/4, “zatrpavanje” koša valjevskog tima desilo je drugom kvartalu 31:7!

Bode oči da je Đukanović, “statistički” drugi u KLS, potvrdio epitet  najefikasnijig sa 30 poena(20 je postigao u drugom poluvremenu), i da je pravilu ekipa  izgubila.

 Za razliku od većine klubova u KLS plate u Metalcu stižu na vreme, i nerma prevelike nervoze zbog novog peha. Novac nije problem jer se otima od građana,  i to isključivo voljom  pojedinca  iz vrha valjevske vlasti. Narod , čašćava Centar troška sa 10 miliiona, a nekad je bilo i 20 na godišnjem niovu, plus benefit od sponzora, i naravno  besplatno hale sportova 15.septembar.

Sve rečeno je samo "novi" MALI prilog nedvosmilene potvrde po kom sistemu klub funkcioniše, faktički u vlasništvu jednog čoveka, a formalno grupe građana, u biti o trošku Valjevki i Valjevaca, primoranih da časte sa 100 dinara svaku viđenu utakmicu uživo.

Čajetinci su osvojili pehar a oba tima su izborila plasman na finalni turniu Kupa Radivoja Koraća.

Besmislena misija trajala je pola dana, bez očekivanog efekta i donetog pehara sa Zlatibora.

Posle 18:14 na otvaranju meča, serijom besmiislenih grešaka Meatalac je otvorio vrata pobede izabranicima Vanje Guše. Trojkama je najavljen rasplet i posle 21:20 nešto ranije nego u Valjevu prošle subote, i Zlatibor je predvođen Veličkovićem nemilice punio koš iz kontre. Uz već pomenutu preciznost u šutu za tri poena,  gostima  nije bilo. Tandem KK (Kaplanović –Krstović) je zatajio, a Mikulić se “izgubio” u zlatiborskoj mećavi. Ipak malo  ozbiljnosti i agresije i zona, i naravno opuštanje domaćina,  su na kraju doneli  častan poraz 71:80.

Kao i u Valjevu pre šest dana bilo je cike i vriske, ovoga puta bez  tehničkih grešaka, klupi i naravno, a kome bi drugom, predsedniku valjevskog kluba, kao i bogu hvala sa obe strane najprizemenijeg primitivizma, psovki i vređanja.

Zlatibor pojačan plejom Popovićem i bekom Simovićem,  je novim trjumfom potvrdiio koliko želi u Superligu, iako ima dve pobede manje od Metalca.

Pored četiri abaligaša  još 8 prvoplasarnih timova iz KLS će u Superligu Srbije, pa je plasman na dlanu. Metalac ima pobedu manje od Dinamika, Vršca i Borca, a jednu više od Tamiša.

Zlatibor, Beovuk, OKK Beograd, Mladost, Spartak, Vojvodina sa 7 pobeda zaokružuju krug kandidata što preti vodećoj petorci.

Metalac u subotu gostuje u Kraljevu (19,30), na terenu Sloge. Bez obzira na katastrofalnu situaciju Kraljevčana, oodinama igraju na “dođem ti i kredit”  Sloga se neće predati. Za filozifiranje i kukanje nema ni vremena ni mesta. U subotu se redovi moraju zbiti, i odigrati meč kolektivno, odgovorno i kako se igralo uvek kad se pobeđuje.

Znači pobeda i samo pobeda !

Mesta za nova lica u ekipi ima, tim pre što pojedinici primaju platu, a ni sami ne znaju zašto.

Besmileno je iscrpljivati najboljeg  i primoravati ga da  igra 40 minuta. Efekat po konačni ishod je  razumljivo manji od mogućeg. Kada se snage malo rasporede i najbolji dobije  koji minut za predah lakše se pobeđuje.

Dakle, dileme nema, pojačanje za miran put u Superligu je neminovnost, a tamo stigne li se, biće kako biti mora.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.