Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oss Kad od malih n...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŽERINA ŽERAVICA IZGORELA ZVEZDU, A VALJEVO I VRANJE U BLATU POLITIKE Featured

1nikola žerajić

FOTO fc Mačva

Zbivanja u svetu fudbala obojena su u Srbiji mahom  crnom bojom, ali bude i izuzetaka. Fudbal zna po nekad da se otme kontroli i pokaže svoju moć. Šabačka bajka  Provincijskog Urugvaja je svojevrsni dokaz da je fudbal u Srbiji još živ. Mačva je "spržila sa kreča" moćnu u svakom pogledu Crvenu zvezdu, a što je baš taj faktor presudio "krivac" je i Valjevac Nikola Žerajić. Ali tu su i apsurdi. Šabac ulaže u svoju Maćvu i višetruko mu se vraća. Valjevo nemilice troši novac na parazite bez ikakvog efekta, ali ima i gorih primera.  Gradonačelnik Vranja uskraćuje novac Dinamu, iako je lider Prve lige Srbije. Lek postoji, ili  deli po zasluzi ili klistir - privatizacija, očisti sve vrste parazita i pripremi robu za prodaju. 

Na pobedu Mačve i eliminaciju "ljubimice" predsednika, gle čuda u gradu gde opozicija vlada, svoj pečat je stavio Valjevac Nikola Žerajić

Nikada zaboravljeni  junak iz 95-e prošlog veka, iz poslednje velike majstorice valjevskog fudbala.

Nikola Žerajić je danas sa profi licencom trener golmana Mačve. Harizmu velikog golmana je potvrdio 8.juna 1995. u Pirotu. Odbranio je "samo" dva penala i doneo drgokigaški opstanak valjevskoj Budućnosti.

Svojim znanjem, energijom i magijom trenerskog posla. juče je  uticao na pad Zvezde i neviđenu radost fudbalskog Šapca.

Lako je Šapčanima kad imaju dva KRALJA, partizanovca i zvezdaša,  IVICU I NIKOLU! 

Mačva nastavlja da piše zlatnim slovima svoju fdubalsku istoriju, a   Valjevo i Valjevci su osuđeni voljom vlasti da se valjaju  godinama u fudbalskom  blatu.

Klub sa tradicijom 2019. biće vek od osnivanja baš voljom  vlasti(SPS) je devastiran i dat  diletantu i neznalici da ga ruši i ugasi 2014-e godine, , zarad mediijske promocije, i pr svega ličnog interesa pojedinaca

Posle incidenta u subotu i pokušaja fizičkog obračuna baron Minhauzen (ni)je završio tamo gde mu po ličnoj vokaciji, časnog čoveka, i struke kojom se bavi, nije mesto.

Kad  umišljenost da može kako hoće i šta hoće, prevrše meru desi i konačno i ono: "ne možeš dokle hoćeš"

Ostavka je ponovo aktuelna, ali pitanje je kome, jer gradonačelnika i akteulne mu pajtaše na vlasti fudbal samo  dotiče kada se  novac narodni daje  parazitima i Centrima troška, bez ikakvog osnova i smisla.

Opoziciona šabačka za razliku od valjevske pozicione vlasti je profitirila i dobila na rejtingu zahvaljujući fudbalu i Mačvi.

Ali kad vlast ima džokera da joj bude još bolje. a ne koristi ga, postavlja se jedino suvislo pitanje, ko je ovde  lud bre !

Fudbalska priča sa Juga, iz Vranja je potpuno suprotna od valjevske i identična, po uspehu sa šabačkom.

U gradu rasturenih propaliih i uništenih Simpa, Jumka, Koštane... gde su gradske ulice  pune rupa i smeća, a narod se iseljava,  traži se nivac za fudbal. Iskustvo kaže samo da sve klubove valja što šre privatizovati, a novac iz budžeta ulagati jedino u školski sport.

Malo  mudriji  podsećaju da je dosta trošenja nikada  zarađenog, i konačo trena ulagati  svoj novac u kupljene klub(ove), kao što je red svuda u belom  svetu.

A prvotimci FK Dinamo na čelu sa trenerom i predsednikom kluba Draganom Antićem su organizovali protestnu šetnju ulicama Vranja,  zahtevajući  od vlasti da im uplatu 17,5 miliona dinara neophodnih za funkcionisanje kluba na pragu fudbalske elite. Ako ne pomogne protest  odše pravo u Beograd, kod predsednika.

"Grupa funkcionera SNS oko gradonačelnika Slobodana Milenkovića želi po svaku cenu da uništi klub. Dinamo je danas lider Prve fudbalske lige Srbije. Klub i ja kao predsednik i trener imamo podršku većeg dela funkcionera SNS u Vranju, ali ne  ljudi oko gradonačelnika.  Uz nas je narodni poslanik Slaviša Bulatović, predsednik Gradskog odbora SNS, ali on ne odlučuje o transferu sredstava za sportske klubove", zavapio je pred novinarima Antić.

Fudbalere su izdali bežeči od protestne šetnje članovi rukometnog, košarkaškog i ženskog odbojkaškog kluba. U  međuvremenu su dobili sredstva ili čvrsta obećanja da će pare dobiti.

Varnicu za fudbalski požar u Vranju je izazvala  Državna revizorska inspekcija (DRI).

Utvrđenjo je da su  „nepotpuni finansijske izveštaji pojedinih sportskih kolektiva, uključujući i fudbalski klub o trošenju odobrenih sredstava za 2017. godinu iz gradske kase“.Antić tvrdi da su  nepravilnosti otklonjene i da  pojedinaci  iz gradske uprave i  gradonačelnik koji se ne oglašava sa nadležnim za finansije,  "mrse", a dokle će videćemo.

Kapiten Dinama Danijel Gašić podseća da fudbaleri nisu primili tri zarade, u  proseku od oko 350 evra!?

Fudbalere Dinama su podržali navijači . Protest se nastavlja, da li kao i onaj 2003.godine kada je Antić sa saradnicima uspeo da smeni kompletnu upravu, zanimljvo je iz SPS-a .  

A u Valjevu voljom čelnika baš pomenute partije 2012. počeo je sunovrat Stare dame iz parka Pećina,a revizora nigde. Ili neće da dođu, ili ne smeju, trećeg nema.

Danas sa platom radnik u adminstraciji ima "tričavih" 100.000 dinara,   i košarkaša da se "smrzneš"(neki u košarci zaslužuju i više, jer su najbolji i vrede minimum duplo više od onoga što zarađuju, prim aut.), a tek fudbalera sa "dva radna mesta" ,  troši  se kao na seoskom vašaru.

Samo da ne bude po onoj narodnoj: "Kad ide june nek ide i uže".

Na žalost radi se da baš tako bude, mada ima indicija  da će konačno beogradska priča zaživeti u Valjevu a nedodirljivi, otići,  tamo gde je danas najbolje, u politiku naravno, pa nek prave "evropski fudbalski, odbojkaški i svaki drugi Ub do mile volje".

Valja Valjevcima konačno ostaviti njihov grad i sport da ga srede i prodaju  Centre troška. Prednost će imati svi što ih zadužiše, 350.000 evra i koliko desetina miliona dinara. Samo pod jednim uslovom, prvo da vrate, dugove , a june i uže će im biti poklonjeno. To je jedini put da ekitni sport, košarka preživi.  Što pre "na pijac" to bolje.

Rešenje je dakle postoji za parazite. Klistir, odnosno privatizacija, pa da ulažu i troše svoje novce, makar i po  vašarima.

Dosta j bilo pljačke valjevske dece i cilju ostvarivaja  "visokih " interesa, naravnio ličnih pre svega.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas