Menu

zaglavlje

"SAMO FUDUBAL RUŠI VLADU U SRBIJI"

"SAMO FUDUBAL RUŠI VLADU U SRB…

Mirko Poledica, predsedni...

VEČE VALJEVSKE ŽENSKE ODBOJKE I KOŠARKAŠA METALCA

VEČE VALJEVSKE ŽENSKE ODBOJKE I KOŠ…

Posle novog neuspeha od...

POSLE ORADEE VALIS U-15 NASTAVLJA DA DOMINIRA U SRBIJI

POSLE ORADEE VALIS U-15 NASTAVLJA D…

Generacija vaterpolista...

ČASNI KRST U RUKAMA MILICE PERINČIĆ ZA VERU PORODICU I PRIJATELJE

ČASNI KRST U RUKAMA MILICE PERINČIĆ…

fotografije Dragan Krunić...

PUTIN STIGAO U SRBIJU, DOČEKAO GA VUČIĆ

PUTIN STIGAO U SRBIJU, DOČEKAO GA V…

Predsednik Ruske federa...

"DM VALJEVO ILIJA KOP" NAJBOLJI NA VALJEVSKOM SAJMU MALOG FUDBALA

"DM VALJEVO ILIJA KOP" NA…

Uspešno je završen ...

IN MEMORIAM VOJISLAV ILIĆ - VOJA "KOSKA"

IN MEMORIAM VOJISLAV ILIĆ - VOJA …

Prvog dana Srpske Pravo...

VALISOVCIMA ZLATO I TROFEJ  "PROGRES"KUPA U ORADEI

VALISOVCIMA ZLATO I TROFEJ "P…

Mladi vaterpolisti valje...

ANJI PAVLOVIĆ SREBRO U BEOGRADU

ANJI PAVLOVIĆ SREBRO U BEOGRADU

Na otvorenom prvenstvu ...

Prev Next

FUDBAL I KOŠARKA "UBIJENI" ASFALT ZA LEPOTU PARKA PEĆINA Featured

 

pp4

Dve pijavice   godinama na svoj legalizovan kriminalni način da piju  krv Valjevkama i Valjevcima trošeći na desetine miliona narodnih para. Efekat je uvek isti. Betoniraju, asfaltiraju, zidaju, a od svega prazne reči, i  nigde i ništa. Pare narodne troše, pa još i zaduže, a tamo gde treba na sportskom borilištu "slana bere papriku" Po Tutinu, Požegi, Zlatiboru, Železniku, Vršcu, Novom Sadu....  paraziti "promovišu" svoj grad.   Košarka i fudbal su "UBIJENI", novci se troše na besmisao i svoj ćar. Vlast  ćutanjem odobrava besprizorno ponižavanje KK Metalac i valjevskog fudbala. Licimuri i  demoni voljom vlasti ne polažu račune, a  i  narod još  uvek ćuti.

Nekome je možda zasmetala odluka  te iste vlasti  u gradu Kolubari da  na 1.maj asfaltira pešačke staze u parku Pećina, i to  u vrednosti koliko li puta manjoj od dodeljnog novca sportskim centrima troška, i parazitima.

pp10

pp9

Asfaltiranje je pri kraju, sledi postavljanje led rasvete i tartana na decenijama  teniskom, a od pre koju godinu košarkaškom igralištu. Iako nisu vlast će urediti da budu  urađeni i ivičnjaci pored staze, očiććeni kanali, pokošena trava...pp3

pp8

Doktor Gvozdenović je pozvao  "sedmu silu" da obavesti javnost da su na Pećini  toku  radovi  na  asfaltiranju pešačkih staza, ukupne dužine 1,8 kilometara po ceni od  5,5 miliona dinara.pp6na svojih  pet minuta " morao" da čeka ispred "Ribolovca",  dr Gvozdenović se sa novinarima uputio u  nenanjavljenu šetnju i posetu izvođačima radova u blizini "Promaje".

"Želimo da Pećinu uredimo, bolje nego prethodnih dvadesetak godina. Pored asfaltiranja, a bilo je primarno zbog oštećenja  staze, popravićemo ogradu što deli park Pećina od magistralnog puta. U pogon je stavljen i javni wc. Izvođač radova je Ingrap OMNI. Cena dodatnih radova je 1,1 milion dinara sa pdv-om", u paru je prezican dr  Boba, pre nego što se lično uverio kako protiče  asfaltiranje.

park pecina boba

 Dušanova čeka trotoar, ivičnjake  i rasvetu od novembra 2017. godine, što je zanemeraljivo u odnosu kako ništa decenijama nije rađeno u parku Pećina.

Neimari iz   "Ingrap Omni" preduzeća su startovali 1.maja sa asfaltiranjem pešačke staze, na sva tri nivoa od "Ribolovca" do "Promaje", i očekuje se da posao bude okončan pre Đurđevdana.

pp 2

Blaga zima i ušteda za redovno održavanja ulica u gradu je verovatno  dodatno  motivisala  gradonačelnika da se odluči da preduzeće "Ingrap Omni" sa dobijenim  tenderom  za posao  redovnog održavanja asfaltiranih ulica,  iz budžeta je opredeljeno  26,6 miliona dinara, i bez tendera, kako tvrde  bolje obavešteni  asfaltira pešačke staze na Pećini.

Kome  smeta, tvrdi  da je asflitranje na Pećini  bez projekta, i raspisa za posebnu javnu nabavku.  U pitanju je bezakonje, i odgovornost pojedinaca, ako je baš tako.

A u Srbiji nekad SR Jugoslaviji sve je moguće.

Pre asfalta na Pećini samo DVA PUTA je   izlivan temelj za Valjevsku Arena, uz sve ispunjene procedure.

Prvi projekat je na volešbam način "overio" Stanko Terzić  "saglasan" da je  idealni  projekat iz 1997. godine skup i preglomazan.

A temelj je izliven po  projektu  Vlade Slavice pre 20 godina. Po povratku svojih na vlast  u 21.veku  Terzić je ispunio cilj pre penzionisanja. Uspešno je okončao misiju otimanja  Radio Valjeva, pošto se najpre "proslavio" gašenjem Stare dame iz Parka Pećina.

Terzićev prehodnik dr Tomić je ustvrdio  da je temelj Valjevske Arene "istrulio" pa je to bio znak za sakupljače i sekundarnih sirovina da se late posla.

U vreme Terzićevog gradonačelnikovanja napravljen je drugi projekat   Sportske  hale sa 5.000 mesta, eksrpesno srušen stari i izliven novi temelj.

Na  Arhitektonskom fakuultetu valjevska "kutija za cipele"   je primer kako se ne sme projektovati  i zidati sportski objekat. Inače, po tom projektu "srgano" je kroz beton i gvožđe više od u 50 miliona dinara narodnih para, bolje obavešteni kažu i da  je u pitanju cifra sa "kecom" ispred i sedam nula iza.

I nikom ništa !

Od sna do jave samo korak nas deli... ali radi se, to je najvažnije.

Park Pećina je rekonstruisan, i sa  novim sadržajima u "parteru" pre dve godine po ceni od 10 miliona dinara.  Po tom projektu trebalo je samo još  sedam miliona za  asfaltiranje svih  pešačkih staza sa ivičnjacima i postavljena tartan podloge na košarkaškom igralište, iznad Zdravljaka.

Asfalt je tu, ivičnjaka nema, jer radi  se samo tri dana. A i ministar sporta je obećao pomoć i pare za teren.

Trava raste, kanali su neuređeni pored staze, oborenog drveća i šiblja na sve strane. Stručnjaci kažu da ovo što je urađeno nije dobro.

Kažu prvo plan, pa odgovarajuća priprema podloge, ivičnjaci regulacija  potočića... A to što u svetu pešačke i biciklističke staze rade malo bolje, od valjevskog načina sa bitumeniziranim šljunkom za krpljenje rupa, bože moj, a uostalom, i koliko para toliko muzike.

"Ivičnjaci su stvar respektabilnog izvođača. Debljina asfalta potvrđuje da su radovi izvedeni kvalitetno. Hoće li biti  ivičnjaka, stvar je projekta i izvođača radova koji radi, na osnovu tog projekta", nema dilemu dr Gvozdenović.

Majski radovi cvetaju, a rascvetali trotoari u Dušanoj čekaju da ako ništa drugo budu bezebdni za pešake. Strpljenje Dušanovčana je na izmaku. Obećano im je da će "uskoro" imati  trotoare i i ivičnjake.  uličnu  led rasvetu, kako i dolikuje građanima. Za sada samo obećanja, poput onih sa početka priče licimura i demona.

Ali biće, valjda i zbog one narodne srpljen spasen.

Samo da se zna,  za košarkaškei fudbalske parazite,  nema dileme, vreme je isteklo !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas