Logo
Print this page

SEDAM VELIČANSTVENIH PONOVO "PRIJATNO RAZOČARALI VOĐU" Featured

1VASKE VRSAC

Bez pritiska, zajediništvom i odlučnošću, ali i petorkom  usmerenom na igru u oba smera, sedam veličanstvenih razgalilo  je večeras srca malobrojnih košarkaških fanatika u hali sportova 15.septembar. Metalac je posle Dinamika srušio u drugog člana ABA -2 lige, Vršac.  Svih sedam  veličanstvenih su imali dvocifren učinak, što se nije desilo još ni jednom u ovoj sezoni.

Savladan je Vršac 84:70  u 8.kolu  Super ige Srbije. U nedelju stiže Vojvodina, a 15.maja i Partizan.1KKM VRSAC1

Metalac je pobedio Vrščane, kontrolisao  igru, a posle 12:12 prednost je narasla i do +17( 60:43) u 27.minutu. Svi akteri njih sedam, su imali dvocifren učinak, samo iz jednog razloga. Igralo se musketarski, jedan za sve svi za jednoga. Bez želje sa samoisticanjem i soliranjem timski duh i vera ekipe Maihaila Počeka je pokazala da kad se baš ovako igra nema nepobedivih rivala.

Dabl dablom(12 koševa i 10 skokova) Saša Vasić je pokazao da košarka nije statistika, već magija, posebno ako je tu još i čarobnjak Merlin. Izgaralo se svih 40 minuta, a duh zajedništva, međusobnog poštovanja, pobednička energija obeležili su igru Metalca. Zekavičiću je neodostajao 1 skok za dabl dabl(ubacio je 13 koševa), jedan manje od Krstovića. Kaplanović je brojao do 12, a Mikulić, Pavlović i Narandžić do 11.  Kod Vršačna Stefan Đorđević 18, Miroslav Pašajlić 12, i Danilo Ostojić 11 su bili dvocifreni.

Ako bi se brojali statistički indeks poeni Metalac je nagurao čak 106, čak 29  više od Vrščana. U Milenujumu je rezultatski ponižen 106:76, s tim što je tada igrao  u "kompletnom" sastavu, pa će Vrščani će sa tri pobede  na kraju u plej of kao četvrti iz B grupe.

Novi lider FMP se provukao u Novom Sadu u igri na jedan posed 81:77, a Dinamik je oznojio Partizana 71:87. U plej of će i Zlatibor bolji sinoć od Tamiša u Pančevu, a sezonu pored Metalac i Vojvodine,  završavaju u A grupi  Tamiš i Mladost.

U nedelju stiže Vojvodina za treću pobedu Metalca i novu potrvdu  moći  sedmorice  veličanstvenih.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.