Menu

zaglavlje

HK "KRUŠIK"  JE PONOS  SRPSKE VOJNE INDUSTRIJE I GRADA VALJEVA

HK "KRUŠIK" JE PONOS SR…

Neimari HK „Krušik“ su&nb...

I BEZ NEISPLAĆENIH ZARADA NA TERENU SE BRANI ČAST I OBRAZ METALCA

I BEZ NEISPLAĆENIH ZARADA NA TERENU…

U 21.kolu KLS Metalac&nbs...

VALJEVSKI SPORT UBIJA"TROGLAVA AŽDAJA", ALI TU JE "SVETI ĐORĐE"

VALJEVSKI SPORT UBIJA"TROGLAVA…

Valjevo je postala najpre...

KRENULA I NAJMLAĐA GARDA ŽRK METALAC 2015

KRENULA I NAJMLAĐA GARDA ŽRK METALA…

Korak po korak ŽRK META...

VALISOVE VIDRE IZRASTUJU U NEUHVATLJIVE DELFINE

VALISOVE VIDRE IZRASTUJU U NEUHVATL…

  Posle fantastično...

VALJEVSKE ZVEZDICE OBASJALE ŠABAC

VALJEVSKE ZVEZDICE OBASJALE ŠABAC

Na svom prvom nastupu u...

ODBOJKA NA VALJEVSKI NAČIN "HLADNOOO - TOPLO"I NARAVNO DECA

ODBOJKA NA VALJEVSKI NAČIN "HL…

Dok u seniorskoj konkur...

USPESI PLIVAČA VALISA U S. MITROVICI I U LESKOVCU

USPESI PLIVAČA VALISA U S. MITROVIC…

Na međunarodnim plivačk...

MLADI KARATISTI KK 014 DONELI 7 ODLIČJA IZ ŠAPCA

MLADI KARATISTI KK 014 DONELI 7 ODL…

Na tradicionalnom "Sens...

Prev Next

ČOVIĆ "PREŽIVEO" ANĐUSA, EVROLIGU, HOĆE LI I BLOKADU GRADOVA? Featured

covic k na b

covic k na b

 

U danu kada je počela jednočasovna blokada mnogih gradova u Srbiji zbog visokih cena goriva za motorna vozila " teror manjine nad većinom" kako kaza ministar Unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oglasio se i Viši sud u Beogradu.

 

Kako javlja Tanjug  Nebojša Čović   2017-e u Tužilaštvu za organizovani kriminal  po četvrti put 2017-e optužen  zbog sumnje za zloupotrebe prilikom kupovine stanova i gradnje objekata za raseljena lica s Kosova i Metohije, oslobođen je optužbe zbog napada na lice koje se predstavlja kao novinar, Dejan< Anđusa  4.juna 2014. godine.

 

Viši sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojšu Čovića optužbi za napad na lice uhapšeno  zbog pokušaja nezakonitog uzimanja novca  Dejana Anđusa i potvrdio presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 19. aprila 2018. Razlog je da tužilaštvo nije dokazalo svoje tvrdnje iz optužnog predloga, odnosno da je Čović izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje na štetu Anđusa.

 

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Čovića zbog sumnje da je napao Anđusa 4. juna 2014. godine ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu, posle emitovanja emisije.  Anđus je tada u negativnom kontekstu pominjao i govorio o predsedniku Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Čović je od ppocetka postupka negirao napad na Anđusa koji se pre hapšenja oglasio da mu sve oprašta.

 

Čović je od decembra 2000. do avgusta 2005. godine bio šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju,a  2017, je  otužen po  četvrti put negirajući da ima  veze sa malverzacijama.

 

Centar sve radio po zakonu tvrdio je  Čović  ističući „pokušaje“ optužnice kao  nameru nekoga, ili nekih da ga diskredituju, iz političkih ili sportskih razloga... 

 

Nebojša Čović, inače, u političkim vodama slovi za neuništivog. Bio je na vlasti još u vreme  Slobodana Miloševića, čak i gradonačelnik Beograda čak.

 

Osnivač je Demokratske alternative, i član  DOS-a. Posle  5. oktobra se na vlast i bio  vicepremijer u Đinđićevo vreme. I kada se iz politike formalno izvukao, nisu ga prestali smatrati uticajnim, iako bez političke funkcije, slovio je kao veoma blizak aktuelnom predsedniku, još kad je on bio prvi potpredsednik i premijer. Poverenje Vučića u njega pokazalo se kad je uz Džajića na čuvenoj ponoćnoj sednici doveden da spasava FK Crvena zvezda, a kasnije  „restrukturiranjem“ preveo istoimeni košarkaški klub od velikog dužnika do evroligaša.

 

Zašto se baš sada ponovo odškrinula „fioka“ o parama koje su „nestale“ pre više od decenije, čaršijski se tumači nedvosmisleno da se još pre dve godine  Čović navodno zamerio Aleksandru Vučiću jer nije dozvolio da njegov brat Andrej kao potpredsednik KK CZ vodi glavnu reč. I što je sve lovorike zbog uspeha kluba prigrabio za sebemu je takioše veliki minus. U Srbiji sportu nema života bez sponzora, državnih ili paradržavnih. Bruji sezonama u nizu da se  zbog duga  igračima,  Vučić Čoviću zavrnuo slavinu i da ga je pustio " niz vodu".

 

Gde su  „kosovske“ pare i gde je Čović,  je igra  možda sa epilogom i u letu što stiže.

 

Čovićev "projekat" o uništenju Partizana je pao u vodu, Zvezda nije više u Evro ligi. Proizvođač limenki je izmakao pravdi u slučaju Anđus, a da li će "spasitelj" Zvezde preživeti leto na čelu kluba je vrlo  neizvesno.

 

Miriše po malo na epilog danas započetih blokada saobraćajnica u  gradovima zbog visokih cena goriva benzina i dizela, odnosno  "terora manjine nad većinom" što je konstatovao ministar policije Nebojša Stefanović.

"Danas smo nažalost imali priliku da vidimo kako jedan broj veoma neodgovornih ljudi pokušava da u potpunosti parališe i zaustavi saobraćaj u pojedinim gradovima naše zemlje. Imali smo priliku da vidimo da samo dva ili tri vozila blokiraju i po čitave kolone i ugrožavaju prava drugih građana" rekao je ministar za Tanjug

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas