Logo
Print this page

MIONICA ŠAMPION LOKALNOG RAZVOJA Featured

mionica priznanja srbijaU okviru zajedničkog projekta Nacionalne Alijanse za lokalni i ekonomski razvoj NALED, Razvojne agencije Srbije, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Radiotelevizije Srbije na nacionalnoj konferenciji “Šampioni lokalnog razvoja” priznanje u kategoriji "Servis građana" dobila je opština Mionica  i grad Šabac.

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića u   Mionici je osnovan Centar za neformalno obrazovanje i razvoj građana, besplatne kurseve i obuku za mlade i nezaposlene, čime je opština zaslužila i priznanje u kategoriji “Servis građana”.

Priznanje je Bobanu Jankoviću  uručio ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Na konkurs „Šampioni lokalnog razvoja 2018/19“ prijavile su se 33 opštine i grada  sa 42 prijave u 5 kategorija.

Srbija ima danas pet šampiona i pet vicešampiona. Reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno nagrađene opštine su unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.

Priznanja su dodeljena i u kategorijama: "Servis građana", "Privlačenje investicija", “Podrška privredi”, "Efikasna uprava" i "Promocija turizma i kulture" a među njima su  pored opštine Mionica,  i  Šabac, Niš, Vranje, Stara Pazova, Bečej, Vrnjačka Banja, Loznica i Kruševac.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.