Logo
Print this page

PRAH, PEPEO,PUSTOŠ...ALI ŽIVOT JE SVEMOGUĆ Featured

 1grc pozar srv hr

Prah, pepeo, pustoš na jugu Balkana u Grčkoj, a kod nas otrovne reči truju i peku gore od svake vatre, ipak  manje od ijednog izgubljenog života.

Crno beli kontrast obeležava i posle juna kišni jul,   posebno u svetu sporta.

Sinoć videsmo u polufinalu Evropskog vaterpolo prvenstva u Barseloni rušenje isključljivo voljom sudija Svetskog prvaka Hrvatske.  Ovoga puta im ne pomogoše ruski i poljski sudija, iako su čak i srušeni, a svetski, boksovali u bazenu. Sutra po 4.put uzastopno evropski šampioni dobiće zlato, a kome zna se ko su gubitnici u sportskoj Srbiji,  gradiće  se Nacionalni fudbalski stadion u Ostružnici. Samo da ga Sava ne potopi.

Apokalipsa  u okolini Atine, u ponedeljak, izazvala je smrt, do sada je  utvrđeno 85 ljudi, a više od  200 je povređeno. Zlo i pošast, požari na više od 40 lokacija, delo je jasno je ko dan, građevinske mafije.

pozari grcka

Grčka crkva optužuje premijerae Ciprasa i njegov ateizam. Grčka policija i vatrgasci su zatajili jer nisu upozorili ljude da potraže spas.  NATO saveznici  na čelu sa Amerikom traga za monstrumima što napraviše pakao u tri regije na Istoku i zapadu Atine, sutra već zaboravljene i pretvorene u stambene četvrti.grcka pozar 2

  Grčka Vlada utvrđuje odgovornost  zašto  vatrogasci  i policija nisu radili svoj posao, i na vreme evakuisali ugrožene. Tri dana čuda, telegrami umesto pomoći i sve se zaboravi.

 Kad država zataji u tako bitnom momentu razlog je vlast. Rečima poštuje, a (ne)delima krši dobijeno poverenje naroda(plebsa). Pokuša  jedan bleban neki dan, da uvredi permanentno ružene i rušene časne misonare istine, svetlost u mraku laži polusveta što se nakotio. Izreče glupost i  i osta živ. Ali  otrov žive sode bačene po zna koji put u oči  ljudiima, što ga odavno pročitaše, ipak peče. I on i svi slične štetočine neće još dugo.

Uvek je bilo da se zlo od goreg  prenosi na manje  zlo.

Sport je idealno mesto za okupljane zla i pošasti, ali i dobra za radost i zadovoljstvo pobednika i naravno naroda. Pokazaše u svakom ppogledu zlatni momci, gosppodostvo, ljubav, i poštovanje  za svoju krv ma koje  vere bila.

1srb hrv3

Oni drugi iste krvi, sreća nešto matoriji i više lapnuli, mržnjom zadojeni, pokazaše nanovo lice u "lijepo njihovoj" sa sve svojom predsednicom. Mladi ih na sreću ne šljive previše, dakle sve i manje slede.

Iako je ovo samo šamponat Evrope jasno je ko je  u vaterpolu gospodar i dominator na planeti. Igra protiv Hrvatske i rezultat sve govore.I pored neviđene krađe Rusa i Poljaka, te boksa u bazenu,  u sred Barselone izabranici Dejana Savića razbiše,  baš zahvaljujći lopovluku sudija svetske prvake Hrvate. 1srv hrb2

Ali i dobro znamo šta nas čeka sa  španskim konvikstadorima posle uspešnog lova na "barakude".Sudije su htele da otmu finale Srbiji, i nisu uspele. Sutra u 22.00 biće pored domaće poblike ponovo rival Srbiji. Međutim niko na svetu ove neverovatne mladiće neće zaustaviti. Pre nego što shvate šta je snašlo šanske lađe biće potopljene. Četvrto uzastopno evropsko zlate stiže u Srbiju i bez nikada obećanih miliona što dobiše, ali i ne uzeše fudbaleri.

Dan ranije čusmo potvrdu najave svih najava

Srbija će tražiti dozvolu od UEFA  da gradi Nacionalli stadion sa 60.000 mesta. Biće rekoše najmoderniji u Evropi. Najavi ministar finansija Mali da će koštati 150, ali kako stvari stoje u pitanju je "malo" veća cifra, oko 250 miliona evra.nacionalni-stadion-830x0

Foto Ilustracija /Wikimedia/Panotxa

"Tražićemo dozvolu od UEFA, u septembru sledeće godine će početi izgradnja nacionalnog stadiona, biće najlepša lepotica u Evropi. Da naši reprezentativci imaju najbolje uslove za igru, treninge, a navijači za uživanje. Potom ćemo se kandidovati za neka značajnija takmičenja od Lige šampiona. U  međuvremenu, mislimo da uložimo novac i u Niš i Novi Sad, Zvezdin i Partizanov stadion, mada sa svima njima imamo problem što nemaju projekat, iako mi novac imamo. Ne može država baš sve da radi, istako je predsednik Srbije i potvrdio da je suficit samo u julu 26 milijarde dinara.  Aleksandar-Vucic-Zvezda pfc

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Neče se graditi  Nacionani plivački centar za vaterpoliste najbolje na svetu, a mahom  ponikle u najjjačoj vaterpolo školi sveta,  u  Partizanu. Nije uspeo pokušaj otimanja  fabrike šampiona na Banjici. Alio našim novcem će se graditi Nacionalni stadion.

U međuvremenu čusmo sve i svašta od telala sa tzv "nezavisnih" medija, što država debelo čašćava našim novcem.

U konteksu crno belog sveta koga još može začuditi odakle moću do juče sa 50 i više miliona dugova, ovolika moć Zvezde u fudbalu. Da li je baš tako kako slikaju navijački mediji. Svi od reda su legli na rudu. Vole Zvezdu,i nIko im ne zamera, ali novinasrstvo bez objektivnosti nije nezavisno, već slepo podaničko i jadno.

Mediji za realno prisutnih 10.000 na  stadionu saošte cifru  od  23.218 i kriju se iza saopštenja kluba. Ali kad se postigne gol iz ofsajda, Borjan ošamari prorivničkog napadača u svom peterecu, a Turčin podeli karton Letoncu, jasno je  da jul pripada Zvezdi. Duel sa Slovacima pokazaće mnogo toga u avgustu. Ali u Zvezdi konačno shvatiše da za visoke domete moraju imati za klasu bolji tim od postojećeg. Stoga je i potraga  pojačanjima sve veća.Ima se može se, jer para za zvezdanu Zvezdu  ne sme da fali

Najava iz UEFA o novim sankcijama klubu sa  Arene Rajko Mitić zbog "rasizma i sedenja na prolazima" posle zabrane putovanja navijačima u Litvaniju nije dobar znak.

Na drugoj strani grobari,  u devastiranom i srozanom Partizanu, sa  danas većim dugom od prezadužene komšinice, traže smenu trenera. Smene nema jer posao nije završen.

Ne vide ti kvazi navijači i još debilniji izveštači  da su zlo po zadatku ušli u  Partizan. Julovci, kvislinzi, kriminalci, menadžeri... vršljaju. Zbog njih Partizan, nema od prošlog leta respektabilan tim. Ovog  jula je   zapišan u Surdulici, ali tamo je od Partizana moćniji Tončev. Partizan je već  izgubio prvenstvo. Voljom države čak je i niški Radnički sinoć prioritetniji za tv prenos na RTS-u. Možda i zbog dolaska u goste izraelskog premijera.

I kad se pogled baci na "okolinu " Beograda jasno je što kojekavi smrdibubući vedre i oblače.U Udruženjima građana, odnosno uz podršku lokalnih vlasti, a na mig odozgo  štetočine troše nikad zarađeno.

Dok se gulija ne digne i rastera gamad i štetočine od vrha do dna,  boljitka nema. A do tada fudbal, košarka, vaterpolo če biti  u apsu.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.