Logo
Print this page

NOVE TITULE ZA GALU I NIKU RATKOVIĆ Featured

gala brdsko cacak 2018

Na šampionatu države, brdsko prvenstvo, sestre Gala(mlađa kadetkinja) i Nika Ratković(mlađa poletarka), članice BK BOBA iz Valjeva, potvdile su dominacuju u svom uzrastu. Posle titula u drumskoj vožnji osvojile su i šampionat države u brdu.Viktor Manić(poletarac) je osvojio treće mesto. U kriteruju takođe dupla pobeda sestara Ratkovića, dok je  Manić je bio drugI.

Odlične pripreme na crnogorskom primorju i vožnja brdovitim predelima ulcinjske rivijere pod budnim okom oca Nikole Ratkovića, dale su odličan rezulat. Gala i Nika vozle u su svom stilu. Male šampionke su potvrdile dominaciju u svom uzrastu i u Čačku odličnom vožnjom i novim titulama.

1GALA I NIKA ULCINJGALA I NIKA PRED CACAKBiciklistički klub Borac i Biciklistički savez Srbije, bili su organizatori su Brdskog prvenstva i Kupa Srbije u Čačku. Vozilo se na zahtevnoj  staziu u Beljini (Pridvorički put) a startovali su mlađi poletarci, poletarci, mlađi kadeti i kadeti, mastersi, kadeti, juniori, mlađi seniori (do 23 godine) i elit,  i to u obe konkurencije.
Trka su vožne  po tehničkom pravilniku UCI i BSS, a medalje su pripale osvajačima prva tri mesta u svim kategorijama u pojedinačnom plasmanu. Za kategoriju elite i mlađi seniori zajedno proglašena su tri prvoplasirana, a posebno su  nagradjena  tri najbolja ispod 23.
Vozilo  se od 1, 5 kilometara (najmlađi) do glavne 7, 3 kilometara.
Istog dana vožen je i kriterijum trasom Župana Stracimira-Gospodar Jovanova-Kneza Miloša – Siđelićeva –Železnička-Kuželjeva. Dužina kruga je 1300 metara, i to za sve kategoirje od dva (najmlađi) do 25 krugova elit i mlađi seniori. Bodovana su  prva 4 takmičara po sistemu 5, 3, 2, 1 bod. Poslednji krug se bodovan dvostruko.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.