Logo
Print this page

MURINJO, UEFA. L EKIP I SRPSKO VALJEVSKI KUPCI I PRODAVCI MAGLE Featured

l ekip logo

Izbombardovaše  nas svakojaka saznanja u proteklih par dana, što se desiše u svetu sporta na širem i užem nivou. Od Murinja što kupuje najbolje, do kupaca naše sreće o čemu nas obaveštava čak i i UEFA. Gledamo i čutimo dok se "kupovina i prodaja magle" dešava i dole kod nas.

  Pre skoro 20 godina prepoznata trula priča čeka svoj kraj. Zlo valja gurnuti  na smetlište istorije, ali ga bez trunke griže savesti gledamo i ne reagujemo dok u tragikomičnoj postavci života, "rijaliti zvezde haruju u ruže ono najlepše što imamo,  naše živote".

Posle preksinoć sa Murinjom zajedničkog gledanja  Milenkovića  i Sergeja, odnosno dominatora  bum-bum Mitrovića, desi nam se u petak 12.og fransuski  L'Équip i potvrda istrage UEFA, povodom navodne  uplate  famoznog i nedodirljivog lika, što može sve kad hoće, ali i ne dokle hoće.

Nije problem pet miliona, već nešto mnogo ozbiljnije i veće.  Istragu vodi UEFA, a dok traju istražne radnje, sumnje samo postoje.

Videsmo u danima iza nas što šta i dva sistema  košarkaške Srbije.

U beogradskom   hramu košarke sistem sa  malo,  i  u  Monaku, onaj sa puno  narodnih para.

Omraženi nije izbegao gaženje,  preživeo je gašenje i evo ga živ je, a ponos SrBstva, sa sve 3,5 miliona evra budžeta, Ročesti spase od blama u kneževini Monako.

Ko će naš valjevski "ponos" spasavati ne zna se, sve dok otac i sin imaju najbolju statistiku.

I sinoć su bili najbolji!

Rezultat  u drugom kolu KLS je očekivan, a stotka Užičana, i 80 poena "ponosa" samo potvrđuju da je pad na vidiku.

Bez centra i rostera od makar sedam - osam sposobnih igrača da nose teret KLS Metalac je već viđen da se bori da preživi.

Sa statističarima, svih formata, bez koncepcije, strategije i discipline pre svega, u igri trasira se put dobrih namera u pakao.

Poraz u Pančevu, zatim u nekakvom besmislenom liga kupu u Smederevskoj Palanci, te sinoć šikana  užičke  Slobode(80:100) jasno ukazuju da gori, i da valja gasiti požar u valjevskoj košarci.

Stotine potrošenih miliona narodnih para i pir bez kraja štetočina ne mogu večno trajati.

Besumučno nanošenje  štete traje.

Gledamo se i ćutimo, dokle, bre više?

Jesmo li ludi, da smo se posvađali sa moralom, postenjem, zdravom pameti. Moramo se pod hitno resetovati i serijskim ubicama i štetočinama,  upropastiteljima svega što dodirnu konačno stati na put. Imamo samo jedan život, valja ga obeležiti dostojno.

Za radost ljubav i sreću života potrebni su pobuna i borba za  istinu kao što je  godini potrebno proleće, za neodovojivo Sveto trojstvo koje se ne može odvajati ni menjati.                       

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.