Logo
Print this page

U PETROVCU I DIVCIMA BI FUDBALSKE RADOSTI Featured

 

1fudbal u sneguSa snegom što  se zabele u  novembru 2018, i nove potvrde da će Valjevska pivara ekspresno uskoro opet na prodaju popilo se ledeno Valjevsko, da manje   boli podvala što je Vlada države Srbije sprema. U kratkom roku neko je smislio u Vladi  da "časti" Valjevo,  novim nametanjem prodaje brenda u pola cene od ponuđenih letos 7 miliona evra, i  obavezom budućeg kupca da duplo manje investira u  brend. U tom Valjevu sa kojim bi neko očigledno da se i dalje sprda dogodi se danas   fudbal, baš ovaj NAŠ VALJEVSKI.

Devastiran  potezima uništitelja i štetočina što mu godinama piju krv,  danas je  fudbal vaskrsnuo u Petrovcu na Mlavi.

Ugašen, pa kršten od zgubidana i podguznih muva u FK BK  2014 fudbal se danas podigao i u trenu pobede potvrdio da je neuništiv.

Momci su odigrali časno, za sebe i one što moraju da igraju, a ne zaslužuju,  i zbog kojih do danas imaju na kontu samo 12 bodova!

Nebo je pogledalo  ljude, a   gol Ivana Gentića sa bele tačke je došao kao nagrada za ispunjeno obećanje da se iz Petrovca neće  vratiti kući  bez tri boda, i treće pobede ove jeseni.

Momci su pokazali da su karakter i čist obraz za razliku od uništitelja i štetočine. Kada je bilo  najteže  dokazaše da nisu podanici  fudbalskog zgubidana. Potvrdiše da znaju da rade ono što vole, za  razliku od neviđenog parazita u fudbalu,  spremnog da žrtvuje  sve samo da bi i dalje bio tu gde mu nikada nije bilo mesto.

Časnim fudbalerima od danas ponovo "iznad crte" ostaje obaveza da za nedelju dana  dobace do kote 18, i konačno zabeleže i prvu pobedu u sedmom nastupu u svom Gradu Valjevu.

Sve posle toga biće  BUDUĆNOSTI sa decom valjevskom što umeju fudbal da igraju, i Boraninom Mitrom Đurđijinim na golu kadrim da od avgusta do danas uradi više za fudbal valjevski nego li štetočina za 20-ak godina.

Kucnuo je čas da se posle  utakmice sa Šumadijom što sledi fudbal dođe u ruke  ljudi od znanja, odgovornim i stručnim da Valjevkama i Valjevcima, i   juna 2019. u gradu Valjevu šodare samo imenom Prvu ligu, a zatim krenu u pohod na onoj pravoj ma koliko danas bila ogoljena i srozana, u Super liga Srbije.

Zonaš Divci su letos ostali bez časnog i uspešnog predsednika, a danas su po sedmi put pobedili ove jeseni.

1 OFK DIVCI 2018Znači mogu i bez uspešnog predsednika da pobeđuju. Opet imaju tim i trenera "Proku pronalazača" hemije za 7 VELIKIH pobeda. Danas je na "12-om kilometru" pao  Radnički sa Petog puka(1:0), što letos okupi valjevsku decu, a posle Mitrovdana predsednik mu poteže za ostavkom. Oba zonaša će se sa Mačvom iz Bogatića i Željom iz Lajkovca, nemoćnog danas da pobedi "malog Zadrugara lajkovačkog, boriti za  Treću ligu.

Radnički ima budžet, jer između ostalog ima i školu fudbala, a Divčani nisu miljenici vlasti poput fudbalske neznalice i parazita u  valjevskom Centra troška FK BK 2014, ali imaju  braću Jokić, ne samo politički već  fudbalski dovoljno pismenu da prepoznaju trenutak,  priskoče i nadju rešenja kad zatreba.

Naravoučenije iz svega rečenog je, da smo svi taoci vremena što sve "jede", pa će kao i ostale "pojesti" i umišljenje da sve znaju, mogu i da večno traju.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.