Logo
Print this page

PORAZ ZA NAJAVU BUĐENJA POSRNULOG METALCA Featured

kls

Šesti poraz u 7.kolu KLS Metalca u Novom Sadu od Vojvodine 98:101 ma koliko zvučalo apsurdno ohrabruje. Kapiten Đukanović je vukao ekipu i za 40 minuta dobacio do 42 indeksna poena, uz jedan napravljen, i 11 primljenih faulova. Po skoro 26 minuta odigrali su Đuković, Nerandžić i Stefanović. Metalac je na kraju imao bolji indeks113:106, ali i 8 skokova manje(37:49), 4 faula više(30:26), i samo  25 posto pogođenih trojki(25:6), u odnosu  na duplo više Vojvodine, doduše i iz 10 pokušaja više.

Đuković sa indeksom 22 potvrdio da je neopravdano zapostavljan. Kraljevčanin "centrić" Nikola Stefanović podolazi, potvrda je i indeks 17. Nerandžić je bio bolji nego obično, ali je prebrzo zaradio pet penala. Ovoga puta postigao je  18 poena( 11:5 za dva , i četiri promašene trojke, ali i 8 od 10 pogođenih slobodnih bacanja). Uz to je dodao 8 skokova i tri rampe, za indeks 17. Probudio se i Stamenić sa 15 koševa. Zatajio je jedino Vasić, celu utakmicu u kontra ritmu, čak je 7 lopti izgubio, i tek bi na momente  bljesnuo. Odmarao se neverovatnih 10 minuta.

Metalac je odlično otvorio utakmicu i poveo 28:17. U drugom kvartalu se upušta u jurnjavu sa "lalama" i do izražaja veći broj igrača Vojvodine u rotaciji i fizička dominacija, za 33:17. Voša nastavlja i istom ritmu da lomi izmorenog gosta u trećoj četvrtini(30:25). U  poslednjih pet minuta Metalac zonom stiže sa minus 12 na 94:96. Domaćin je nepogrešiv u penal završnici, pa Igor Đuković  trojkom samo postavlja konačnih 98:101. 

U utorak u Valjevo dolazi 0KK Beograd sada filijala Mege.

Valjda će do tada stići papiri iz Portugala za Pejovića, večeras na tribinama u pustoj maloj dvorani "Spensa". Sa manje divljanja u igru, zna se koga i zašto, te fajterom Pejovićem i malo odmornijim Vasićem pobeda je realnost bez obzira na muku  zbog nemanja "teške petice". Sa jednom pobedom Metalac je poslednji, a za utehu dve imaju Beovuk, Mladost i Vršac. 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.