Logo
Print this page

VEČERAS VASIĆ IGRA, KAPITEN NE, VRATIO SE KAPLANOVIĆ Featured

1M OKK 0Metalac večeras u 20,30 sati, sa PET igrača  u Palati sportova na Novom Beogradu "Ranko Žeravica" izlazi na megdan Dinamiku. Bez duplog pritiska biće veselo u svakog pogledu.

Igraće na lični zahtev  neopravljeni Aleksandar Vasić, skinuo gips sa slomljenog malog prsta, i odmah trenirao. Metalac će od narednog utorka biti jači za centra Đorđa Kaplanovića(23-210). Povreda ligamenata skočnog zgloba uzrok je neočekivanog izostanka Đukanovića.

Za razliku od Dinamika sa 15 igrača u rosteru i najboljim trenerom u Srbiji Vladimirom Đokićem, Metalac sa trenerom Počekom i petorkom sposobnih da nose teret KLS večeras se neće obrukati. Poraz je na žalost neminovnost, bez obzira na brojne povoljne okolnosti, a pre svega mir na klupi i bonacu na terenu, i konačno malo prostora za igru ekipe. 

Dinamik je preozbiljan klub i pravi primer kako je moguće spasavati  košarku od uništenja u Valjevu. Vlasnik KK Dinamik g-din Velibor Jojić, ima jasnu strategiju.

Svoj novac ulaže  u mlade i perspektivne košarkaše. Dinamik ima 5 mlađih selekcija i selektiranu mladu seniorsku ekipu. U konkurenciji Primorske( 2miliona evra budžet) i MZT-ea Dinamik  je bez šansi da se 2019. izbori ABA-1 liga. Ali 7 pobeda i samo jedan poraz Dinamika, u odnosu na jednu pobedu i 8 poraza Metalca u KLS dovoljno pokazuju  kako Velibor Jojić  mudro i racionalno ulaže svoj novac,  a bahati despot  razbacuje narodne pare iz prezaduženog kluba. 

Metalac je skoro dve decenije utamničen i prepušten  samovolji pojedinca - despota  i štetočine sposobnog da troši nikad zarađeno.

Metalac  4 kola pre kraja prvog dela lige nema tim  dostojan takmičenja i u ovako skromnoj KLS.

Večerašnja utakmica : Dinamik - Metalac počinje u 20,30 sati.

 Dobra vest je da će u utorak Metalac biti jači za centra Kaplanovića (23-210). Posle kratkotrajne epizode u bukureštanskom Dinamu igraće već narednog utorka u Valjevu protiv Novog Pazara  preko noći zahvaljujući ogromnom uplivu državnih(narodnih) para  pored odbojke, atletike, fudbala sada i  centru košarke.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.