Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC STIGAO DO SENZACIJE U PALATI SPORTOVA Featured

dinamik met 1Metalac je protiv najboljeg tima i najorganizovanijeg kluba u KLS Dinamika večeras u kontraritmu u Palati sportova  na Novom Beogradu, u stilu velikana valjevske košarke rasterećen i bez uobičajenog pritiska sa klupe i silovanja igre, odigrao najbolji meč u sezoni i u dramatičnoj završnici pobedio  87:85. Uspeh na Novom Beogradu najava je serije pobeda. Slede dueli sa Novim Pazarom narednog utorka u Valjevu, zatim sa Beovukom u Beogradu, za kraj prvog dela. U 2108. igraće se još dva meča  sa Tamišom u Valjevu i Slobodom u Užicu. Bude li igara kao večeras Metalac može  dobaciti  predposlednjeg dana decembra do večeras nezamislivih šest trijumfa.

Junaci pobede u Palati sportova na Novom Beogradu su: Stamenić, Pejović, Vasić, Đuković,  Nerandžić i "mali" Matić.

Ključ uspeha je odbrana konačno odigrana sa  pet igrača. Izuzetna borbenost, odgovornost i međusobna podrška kad se grešilo, konačno napad sa idejom i smislom trasirali su  put  ka  okončanju crne serije!

Nije bilo vike i ometanja sa klupe, a ni  suludog prangijanja bez ikakvog rezona i silovanja zdravog razuma. 

Metalac je čudesno otvorio utakmicu. Odbranom sa petoricom u gardu nije bilo lakih poena za  Dinamik sveden samo na 35 poena u prvih 20 minuta(49:35). Na drugoj strani  pod dirigentskom palicom sa prstom manje  Sašom Vasićem, i toliko važnom konačno stegnutom odbranom  bez prostora za lagane poene rivala, sa standardnim učinkom Nerandćića i Đukovića, ali i otkrovenjem- uraganom Pejovićem, te maestralnim Stamenićem, konačno prokinuo, i sa besprekornom u prvom poluvremenu Matićem, Metalac se preobratio i od kilavog gubitnika, što je  isključiva zasluga  lažnog despota, u TIMČINU, kadru da bije i dobija bitke sa najjačima u ligi!

1dinamik metalac 3

Igralo se po sistemu jedan za sve, svi za jednoga, a kad je umor uzimao svoj danak Turbić i Nikćević su uskakali u vatru, i kao prekaljeni borci uspešno  menjali  stertere.

Jasno je bilo da će Dinamik u nastavku meča pokušati da izađe iz kontra ritma. Dve postave i promena odbrane i brža igra pogurale su domaćina. Mirisalo je na preokret. Topila se razlika u trećem kvartalu i konačno u 33. minutu Kutlešić je izjednačio na 68:68, a Vulikić posle koša Vasića doveo Dinamik u vođstvo 71:70(36minut).

1dinamik m 2

Usledila je dramatična završnica. Metalac do kraja postiže 17, a  Dinamik poen manje. Vodio je domaćin 76:73, pa su asistent "devetoprstić" Vasić(na treningu u ponedeljak odlučio da ipak igra sa slomljenim prstom),  Nerandžić i Đuković uzvratili za 79:76. Sledi mini serija Kutlešića i Dinamik  100 sekundi pre kraja vodi 82:81.

1dinamik m 4Turbić, Vasić i kakva junačina večeras Stamenić vraćaju prednost i Metalac vodi 86:82. Do kraja se igrao još 21 sekund. Slede očajnička trojka Mirka Đerića za nadu u novi preokret,  jedno pogođeno slobodno bacanje Stamenića sekund pre kraja, te neuspešni pokušaj Kutlešića, sa zvukom  sirene.  Valja pomenuti da je kraj meča Pejović dočekao na klupi zbog petog faula u samoj završnici.

Radost tima moćnog da sa šest gladijatora pobedi  u Palati sportova na Novom Beogradu, probudila je sećanje na  veliki Metalac Luke i Pljake, sa Zoćom, Brankom, Kecojem, Marjanom, Ilićem, Đurom, Dulom- mećkom, Počekom, Acom Dragićevićem...  čarobnjacima moćnim  da igraju i pobeđuju valjevskim šmekom i umećem, ali i uz faktor sreće, i mnogo  jače rivale od sebe u baš u hramu košarke na Novom Beogradu sada sa imenom "Ranko Žeravica".

Do utorka, valjda će sutra biti dan predaha, valja naakomulirati novu pobedničku energiju. Ipak bez pojačanja Kaplanovića(tek može da igra od narednog petka), u bici  sa odličnim Pazarcima(8:1 skor za sada) valja potvrditi večerašnji uspeh, izvojevam gle čuda, bez onoga bez koga se ove sezone ipak pobeđuje!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas