Logo
Print this page

JANJIĆ POKRADEN, ZLATNA RUKAVICA BABIĆU Featured

1boks dusan janjicZlatna rukavica na 61. reviji u Nišu je pripala bokseru Loznice Nenadu Babiću u  superteškoj kategoriji (više od 91 kilograma) boljem od  Kedija Agnesa sa Sejšelskih ostrva.

Ipak sve istinske ljubitelje boksa zabolela je sportska napravda!

Bokser Metalca Dušan Janjić u prvom meču finala Zlatne rukavice  je na domaćem terenu bukvalno pokraden, i sprečen da osvoji najveći trofej u srpskom boksu.

Propisno  je izbockao direktima i krošeima lepršavog Marokanca Bendada. Istpostvilo se po sudijama  da su  brze noge, prosto je trčao po ringu bežeći  od Janjića, refleks i eskivaže, a često hvatanje rivala i nedozvoljeno saginjanje, čak i jedna javna opomena zbog brojnih prekršaja, i tek po koji udarac više vredeli od pregršt preciznih krošea i direktnih udaraca i telo i glavu koje je uputio  bokser Metalca. Po svim kriterijumima poraženi je NAGRAĐEN pobedom i zlatnom medaljom, sramnom sudijskom odlukom 3:1.

Žiri u sastavu:Mirko Puzović,Dragomir Vujković,  Ace Rusevski, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Fazlija Šaćiirović, Bratislav Ristić i Miodrag Perunović je  kraju revije je peglao sudijske greške, odlukom da  Janjića proglasi najboljim srpskim bokserom turnira.

Biserni su bili i komentator TV Arena, i stručni konsultant Mujo Bajrović do te mere neupućeni i zaboravni pa su u borce muva( do 52kg) kategorije, prebacili u  pero laku(do 57kg). Posebno su bile iritantne zlonamerne tvrdnje o navodnoj nespremnosti Janjića i pogrešnom načinu vođenja borbe boksera Metalca sa  Marokancem .

Najbolji  strani  borac Šamil Askerov iz Rusije. Najborbeniji par su Srbin Petar Prokić i Rus Aleksej Zobnji, dok je Rusija najbolja reprezentacija. Posebnu nagradu za afirmaciju i promociju boksa dobio je novinar RTS-a Petar Denda. Na 61. Zlatnoj rukavici nastupilo je više od 80 boksera. Specijalni gost  je  Jovan Džakula pre tačno 50 godina (1968) osvajač „Zlatne rukavice“. Džakula se poklonio niškoj publici i pozdravljen je ovacijama.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.