Logo
Print this page

RUKOMETAŠICE METALCA 2015 U DERBIJU SRUŠILE I STIGLE LIDERA Featured

1rk m bgd 0Posle osvojenog Kupa Centralne Srbije i plasmana u četvtfinale nacionalnog Kupa rukometašice Metalca su dobile derbi jeseni Treće lige, pod imenom Prva liga - Centar u hali sportova "15.septembar." Pao je mladi sastav RK Beograd 27:25. 

Metalac 2015, Mladi radnik i Beograd kolo pre kraja jesenjeg dela prvenstva dele prva tri mesta sa 7 pobeda i jednim porazom i na proleće će  o prvaku odlučivati  međusobni dueli, a Valjevke na proleće idu u  goste rivalima.1belic

Ovoga puta X faktor pobede bile su srednji bek Marta Mosurović (valjevskoj sportskoj javnosti poznatija po devojačkom prezimenu  Beljić) i golmanka Milica Đikić Stanojević.

1rkm bgd 3Marta je dirigovala igrom svog tima, neumorna u odbrani sjajno asistirala saigračicama, a  sedmim golom pri rezutatu 26:25 odučila je solo prodorom i neodbranjivim šutem pobednika.

1rk m bgd5Epitet igrača utakmice i nagrada pripala je Milici Đikić Stanojević.  Branila  je nemoguće, skinula je i 2 sedmerca, a njene odbrane su bile poseban stimulans za ekipu da uspešno nastavi iscrpljujuću bitku u meču sezone.rk m bgd7

1rk m bgd 2Gošće su bolje otvorile derbi vodile do 16. minuta da bi Valjevke zahvaljujući pre svega golovima Jovane Cvetković otišle na odmor sa obećavajućih 15:11. Prednost se istopila u finišu meča i u  58. minuta gošće stižu na gol minusa 25:24. Kapiten Jovana Cvetković i Marta Mosurović u poslednja dva minuta sa još dva gola donose Metalcu  najznačaniji  trijumf u sezoni. Beograđanke su od 6 iskoristile 4 sedmerca, a Valjevke od tri samo jedan. 

Kapiten Jovana Cvetković je brojala do 5, kao i Mirjana Obrenović. Jelica Mijailović je postigla 4, Jovana Radoičić 3, Željana Milinković 2, a Anja Vilotić 1 gol. Kod gošći najefikasnija je bila Milica Pap sa 9 golova. Daliborka Mitrović je postigla 6, kapiten Iva Grujić 4 a  Iva Đuran 3 gola.

U poslednjem kolu jesenjeg dela Metalac 2015 ide  u goste Medicinaru 2 u Šabac ekipi sa 5 pobeda i 3 poraza u dosadašnjem toku takmičenja. 1rk m bgd 8

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.