Logo
Print this page

HADŽIFEJZOVIĆ I NEGATIVNA ENERGIJA SA KLUPE SRUŠILI METALAC U VALJEVU Featured

1metalac np 0Metalac nije uspeo večeras da napravi novo čudo posle senzacionalnog trijumfa na Novom Beogradu protiv najboljeg u ligi Dinamika. Novi Pazar sa legijom preskupih i kvalitetnih igrača, slavio je u hali sportova "15. septembar "sa 81:71.

Gosti su iskoristili svoju "visinu i težinu" i naravno ispoštovali dogovor u svlačionici. Trener Oliver Popović je postavio igru da trojica "hapse" Vasića, a večeras im se posrećilo da  Hadžifejzović(20 koševa i 17 skokova) izraste u čoveka pobede, pošto je  luzer Aleksej Nešović završio utakmicu u trećem kvartalu.

Veštiji tim je pobedio, a suđene sa Vojinovićem( obožavateljom lika i dela  umišljenog valjevskog košarkaškog despota)  je domaćinsko ali za goste. 

Dok je bilo snage i koncentracije Metalac  je sjajno parirao ekipi samo jednom poraženoj do večeras, sa jasnim ciljem da u ovo doba 2019. igra ABA ligu 2. Statistika kaže  Metalac  12 skokova manje(36-48)  pet  promašenih slobodnih bacanja(15:10), Pazarci pogodili svih 13. Čak  18 izgubljenih lopti, 10 više od rivala su takođe pored statistički 10-ak promašenih zicera, i faktora suđenja. Na  žalost bitan  faktora,  negativna energija besurlatora sa klupe, moćnih da vrište ko ukakana beba, umesto da dozvole momcima da predahnu, da ih bodre   i konkretnom idejom im pomognu najave šta bi moglo da se odigra na terenu, a ne da ih vređaju i  omalovažavaju.

Metalac  na terenu vodi  jedan  plejmejker Saša Vasić(večeras 9 asistencija, 16 koševa) Pet  "izgubljenih" lopti su posledica izmišljenih koraka i nedosuđenih očiglednih faulova namazanih košarkaša Novog Pazara. Vasić je kao i pre tri dana na lični zahtev  igrao sa lomljenim prstom. Nehumano je da   svih   40 minuta ni večeras nije dobio SEKUND predaha. Nerandžić do izlaska zbog pet penala je ubacio 11 poena i uhvatio 13 lopti.  Đuković je ušao u meč u kontra ritmu, ekspresno je upisao 3 faula, i poput Stamenića, Pejovića(pao nezgodno na lakat) i Matića nije bio pobedničkom nivou. Novi Pazar sa iskusnim igračima, visinom i prljavim poslovima je ostvario dominaciju, tek izlaskom glavnog razbijača svoje igre Alekseja Nešovića.

Ali realno uz sve pomenute faktore u razmaku od   90 sati nemoguće je bilo pobediti Dinamik i Novi Pazar!

Dobra vest je da će u subotu u poslednjem meču jeseni, protiv Beovuka u Beogradu igrati i centar Kaplanović, povratnik iz Rumunije, na nesreću bez prava  mogućnosti da igra večeras.

Konačno valja primetiti i tužnu istinu,  da ima  obradovanih porazom Metalca, jer u  timu kao i pre tri dana nije bilo i dalje u fazi oporavka povređenog Đukanovića, statističkog po efikasnosti  lidera KLS.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.