Logo
Print this page

NOVI KORAK AERO KLUBA VALJEVO U SVETLIJU BUDUĆNOST Featured

1AERO KLUB TSAero klub Valjevo je u Tehničkoj školi "Milica Pavlović - Dara promovisao svoje aktivnosti jednu od brojnih disciplina vazduhoplovsta, modelarsku  sekciju „Brankić“, ponovo aktiviranom pre dva meseca.

Gosti iz Beograda i Sremske Mitrovice predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije Labud Bulatović i svetski i evropski šampion u modelarstvu Zoran Katanić izrazili su iskreno zadovoljstvo što  Aero klub Valjevo ponovo živi i radi, posle svega što  mu je doneo novi milenijum.

"Na prvom mestu letacki poziv  i neizmerna ljubav prema plavim visinama vas čini posebnim, spremnim da se uhvatite u koštac sa svim nedaćama, i neprijateljima. Imate punu podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije u svom časnom i predanom radu. Predstoji nam borba kao i uvek za mesto pod Suncem. Duboko sam uveren da ćemo zajednički istrajno i uspešno raditi i dalje. Ističem, uz vas smo u  zajedničkoj borbi  da sačuvamo i afirmišemo sport koji nije olimpijski ali je neizmerno značajan", poručio je predsednik VSS Labud Bulatović.

Zoran Katanić  šampion sveta u modelarstvu je otkrio tajnu uspeha njegovih raketa i avio modela.

1AERO KL TS1

"Na prvom mestu interesovanje, predanost i ljubav su tri ključna elementa. Sve ostalo dolazi samo po sebi. Sport nije skup, a što je najvažnije ključ uspeha ste vi, i vaša sposobnost da radom istraživanjme i svojim umećem unaprediti svoje znanje. Faktor čovek je najznačajniji  u osvajanju medalja. Speman sam da dođem u Valjevo  i predavanjima uputim mlade ljude u tajne moderastva. Nema veće radosti i sreće od saznanja da vaša raketa ili avio model, težine samo  pet-šest grama poleti  u nebeske visine i do 3.000 metara i vrati vam se u ruke" omađijao je u trenu prisutne Zoran Katanić.

Profesor dr Mire Ivanović je potvrdio  da će  kao i do sada Aero klub Valjevo imati podršku grada.

Predsednica Aero kluba Valjevo pilot Olivera Knežević sa saradnicima se zahvalila domaćinu kolektivu i učenicima Tehničke škole, gostima iz Beograda na podršci i najavila  brojne aktivnosti u 2019. sa najvažnom, velikim aero mitingom u maju naredne godine.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.