Logo
Print this page

MURINJO IZ MANČESTERA, NASTASIĆ U MANČESTER Featured

mn2

Žoze Murinjo nije više na klupi Mančester junajteda, a Valjevac srpski reprezentativac i standardni prvotimac "plavaca" iz Gelzenkirhena Matija Nastasić stiže u Mančester da sa Šalkeom u "nemogućoj misiji" pokuša da sruši svoj bivši klub Mančester Siti u Ligi šampiona.

Žoze Murinjo  više nije trener Mančester Junajteda. Jedan od najtrofejnijih svetskih trenera danas,  uoči katoličkog Božića je dobio otkaz. Čelsi ga je otpustio 17. decembra 2015. godine, a Junajted 18. decembra 2018!

U  sukobu sa Murinjom  Pol Pogba je dobio  tih rat, iako je  svojevremeno na zahtev Portugalca stigao u  Mančester junajted. Pogba se oglasio na vest o otkazu Murinju, nedugo nakon što je za "breaking" sa "Old traforda" saznao fudbalski svet. Igrač kog je upravo Murinjo vratio u Englesku za sumu od 110 miliona evra je svojom slikom na profilu, i namrštenim pogledom i skrivenim osmehom zadovoljstva jasno stavio do znanja šta misli o otpuštenom Portugalcu.

Dok Pogba likuje, slika je već "aut“. Nemanja Matić svestan da Murinjo odlazi baš kao u decembru 2015. tokom zajedničkih dana na "Stamford bridžu",ovoga puta  posle poraza 3:1 od Liverpula nije želeo da govori o odgovornosti menadžera za novu "igru bez igre".Matic1Matić, je bio i sam bio žrtva Murinjovih nekonvencionalnih metoda rada pod pritiskom, smatra da  odgovornost za igru i rezultate Mančester junajteda ove sezone snose fudbaleri.

"Tu naročito mislim na nas starije", naglasio je Matić, bez obzira što je znao da je poslednji put igrao za Žozea Murinja.

Portugalac je danas otišao iz Mančestera, a 12.marta 2019, a u komšiluk na "Etihad" stiže Valjevac Matija Nastasić.

Biće samo dva dana, da odigra revanš meč osmine  finala Lige šampiona  Mančester Siti-Šalke.

Jasno je da je bivši klub Nastasića u dvomeču sa plavcima apsolutni favorit, ali nema predaje, poručuje Valjevac.

mn1

“Za mene će to biti posebni mečevi. Nosio sam dres engleskog kluba tri godine, a imaću poseban motiv da odigram najbolje” bez dileme je Nastasić i dalje pri stavu da neće igrati za reprezentaciju Srbije dok je selektor u odlasku Krstajić.

Matija se raduje susretu u Mančesteru i kafi sa Nemanjom Matićem.Ne  želi da komentariše stanje u srpskom klupskom fudbalu,a  svojim Valjevcima poručuje da se sami potrude kako bi fdubalski progledali.

"U sportu i samim tim u fudbalu samo rezultat potvrdjuje koliko je ko uspešan. Dok tako ne bude  u Valjevu će fudbal biti ono što je danas, devastiran marginalzovan" nedvosmisleno je poručio Valjvcima šta im je činiti.

Metla i lopata za štetočine i bahate fudbalske neznalice, parazite i  zgubidane jedini je "lek" i put do ozdravljenja sporta u celosti, a samim tim i valjevskog fudbala, košarke, vaterpola...

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.