Logo
Print this page

GORENJAC" SIMKE VALJEVAC U KINI NA "HAJSENSOVIM" OLIMPIJSKIM IGRAMA Featured

1kina simke1Od maja 2018.godine  većinski vlasnik "Gorenja" kineska kompanija "Hajsens Elektrik"(Hisens Electric)" proizvođač elektrotehničke robe(  televizora, klima uređaja kučnih aparata, rashladnih uređaja, LCD ekrana, mobilnih telefona) za domaće potrebe i ceo svet nedavno je organizovala 23. Olimpijske igre svojih radnika iz Kine i Evrope.

Medju učesnicima je bio i jedan Valjevac Radiša Simić - Simke zaposlen već 12 godina u nekad slovenačkom, a sada kineskog gigantu "Hisens Electric" sa fabrikom u Valjevu.

Hajsens Olimpijske igre "preslikan" su model Radničkih sportskih igara i danas živih na prostorima eks SFRJ, a nekada bez premca vojnih fabrika sa perjanicom po masovnosti i uspesima valjevskim Krušikom.

Radiša Simić je stigao u daleku Kinu kao jedini predstavnik iz Srbije na Hajsensovim Olimpijskim igrama u Kini, a u grad Đingdao je stigao na predlog rukovodstva Gorenja u svom gradu.

Sa još koleginicama i kolegama  iz Velenja, za manje obaveštene je Velenje je i dalje zbratimljeni grad sa Valjevom, Simke je bio učesnik 23. Hajsensovih Olimpijskih igara kineske kompanije od maja 2017. vlasnika ‘’Gorenja’’.1kina simke 3Na stadionu sa 80.000 mesta u pet atletskih disciplina nadmetali ”Gorenjci” sa kolegama iz drugih fabrika u poslovnom sistemu ”Hajsens” grupe.

"Osnovni ciljevi sportski duh, fer plej, upoznavanje sa kolegama, druženje  i sportsko nadmetanje su u potpunosti ostvareni" raportira Simke. Zahvaljujući fitnes centru "Top form" i uskoro doktoru sporta profesoru fizičke kulture  Goranu Đukiću i dalje kao veteran aktivan i uspešan atletetičar, Simke traje i ostaje dostojni  princ ”kraljice sportova’’.

”Kad mi je uručena avionska karta shvatio sam da moj put u Kinu postaje dosanjani san" počinje priču Simić.

"Takmičenje je organizovano na visokom nivou u Đingdau industrijskom gradu i velikim lučkim centrom. Fascinirali su me parkovi puni cveća i zelenila. Iako su bile samo "radničke" naše Olmpijske igre su bile na nivou pravih igara. Otvaranje je bilo spektakularno, a svaki dan je bio detaljno isplaniran, i svako od nas je imao svog vodiča uvek predustretljivog da nam kaže šta se radi po unapred utvrđenom protokolu, kako na takmičenju tako i van stadiona. Svi u publici su jednoobrazno obučeni, i  80.000  zdušno navija bez prekida. Svaki deo tribine je ima svoju koreografiju" priča uz osmeh zadovoljstva Simić. i podseća na detalje takmičenja.

1kina simke 2

"Nas iz ‘’Gorenja’’ je bilo 18, a trećina su bile sportistkinje. Takmičili smo se u skoku  u dalj, skoku u vis, bacanju kugle, sprintu na 100 metara, i na malo dužim deonicima od 400 do 5.000 metara. Ja sam trčao u dve trke 800 i 1500 metara. Zadovoljan sam svojim nastupom u izuzetno jakoj konkurenciji. U ukupnom plasmanu "Gorenje" je zauzelo četvrto mesto, treće u muškoj, i četvrto u ženskoj konkurenciji. Iznenadili smo ih kao novajlije dobrim rezultatima. Bili smo pravo osveženje ovogodišnje Hajsensijade”, završava priču o nestvarnom doživljaju Simke kome je moto u svemu ”živi trčanje”.

Baš tako, Simke trči kejom Kolubare, pored reke Gradac, na putu Beloševac – Mrčić, na stadionu Krušik ili uživa u čarima fitnes centra TOP FORM. Pun elana ide na  posao u "Gorenje", gde radi u proizvodnji zamrzivača,  i kako kaže, takođe uživa.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.