Logo
Print this page

KARPOV, MVP, TAMIŠ, I KONAČNO 2019. TENDER ZA KK METALAC Featured

 1kkm tamis dj

Pobeda je merilo uspeha u sportu, a ne laž zvana indeksni bodovi i statistika. Videše Valjevci sinoć na košarci eks šahovskog prvaka sveta, svog počasnog sugrađanina Anatolija Tolju Karpova, danas aktera simultanke u Grandu. Prisustvovaše javnom času  košarke pančevačke "bande", i shvatiše po ko zna koji put da  postoji put u bolju budućnost za KK Metalac, tender i privatizacija.1kk tamis ksrpov

Metalac je sinoć dok je bilo energije i snage u 14.kolu KLS bio  kadar da se bori sa rivalom iz Pančeva. Kaplanovičeve gluposti da u trenu na otvaranju utakmice napravi tri faula, su saigrači "ispeglali".

Međutim u Valjevu nikada organizovaniji i disciplinovaniji gosti su posle 49:49 na poluvremenu, predvođeni   sjajnim kvartetom Radović, Smiljanič, Knežević, Mitrović "ugasili" u trećem kvartalu iskru nade domaćinu da može stići do preko potrebnih bodova i pete pobede.

Izvanredan skauting je doprineo da sve slabosti domaćina u odbrani i u napadu budu kažnjene. Šut za dva(29:20, 69%) i za tri (25:15, 69 % ) su bili samo šlag na pančevačkoj torti.

Na Vasića je usmeren najveći pritisak, jer danas nema igrača koji može da igra odbranu i napad snažno i efikasno svih 40 minuta. Umor je učinio svoje, i počelo je toliko puta već viđeno  "soliranje". Spasa  za Metalac nije bilo i Tamiš je nemilosrdno punio koš valjevskog tima.

Zaustavio se na 106:87!

Mvp utakmice je nakupio indeks 36, ali bikini statistika po običaju na kraju ispadne najobičnija obmana, jer papir trpi definitivno sve i svašta.1kkm tam dj1

"Gašenje" Nerandžića i Kaplanovića je samo bio jedan od ključeva velike pobede Tamiša i sada je već sigurno sa osiguranim mestom u besmislenoj Super ligi.

Metalcu dileme nema u 2019. visi KLS. Narednog petka je iskušenje u Užicu.

Malo je vremena da se posle sinoćnog šoka ekipa podigne. Ma ko i šta bio u klubu moraće da smanji svoje doživljaje i verbalne "izlive nežnosti". Teške i ružne reči na svakoj utakmici donose još veći nemir na terenu, a i "fitilj" svima nije isti, pa može biti baš belaja.

Valja biti čovek, pa stvoriti uslove da se čudo i desi u Užicu  pet dana posle novog "šišanja" u sred Valjeva. Za čuda su potrebni zdravi i odmorni ratnici, sa mudima do kolena.

Znači momke treba ljudski obodriti, a na treneru je  da ih malo i odmori i natera da zaborave Tamiš.

Dobro se zna da su momci samo najjači kao kolektiv, moćni da pobede čak i Slobodu u sred Užica. Mvp bi i STVARNO trebao da bude  pobednik,  da igra sjajno, za Metalac pre svega, a ne samo za pustu  i besmislenu statistiku što vodi u poraz.

Ne treba samo zaboraviti da je seriji poraza kumovala gomila nakaradnih poteza predsednika Centra troška u 2018-oj i najgoroj sezoni od kako Metalac igra KLS.

Firma " otac i sin" još nije  samo formalno vlasnik kluba. Došlo je vreme da i to zvanično bude, kad već toliko vole košarku.

Najprizemnije zabave za stotine  miliona narodnih para je svima preko glave.

Kad kupe klub, naravno firma "otac i sin" ako prođu na tenderu, mogu kao i do sada da rade šta im je volja, ali ubuduće isključivo SAMO svojim novcem.

Dara je prevršila meru odavno, i zato u 2019. klub koji samo troši a ne stvara ništa, mora u privatizaciju.

Ako može profitabilna Valjevska pivara na tender da se prodaje Tamnavcima MORA i košarkaški klub Metalac u paketu sa ostalim Centrima troška (FK BK 2014 i VK Valjevo) na tender.

Da se "poštedi" muke i bruke  deo Komisije što nadglasava svaki normalan predlog raspodele novca za valjevski sport.

Kupac kao i onaj Valjevske pivare moraće da uloži MALO svog novca i u godinama što sledi kao vlasnik poslovaće samo po slovu zakona. Nek i zaradi, radovaćemo se svi kao i on, ali da oseti kako je svoje novce trošiti.

Priča iz svakog valjvskog sportskog centra Centra troška kao i ovog imenom KK Metalac je odavno ispričana, i valja besmisao konačno poslati tamo gde joj je i mesto, na smetlište istorije.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.