Logo
Print this page

CRNO BELA BOG(DANOVIĆ) NOĆ, SA SVE KIĆANOM Featured

 bb kingsi 1

Prednovogodišnji koktel u Makedonskoj 4  u Beogradu, za kakav ugođaj, posle četvrt veka ponovo u Partizan je došao Dragan Kičanović, čovek koji je obeležio košarkašku epohu, bio je uvod za još veću radost crno belog sveta. Vulkan oduševljenja proradio je  prošle noći s one strane bare. Bogdan Bogdanović je razgalio crno bele kraljeve iz Sakramenta u ludoj pobedi nad Lejkersima.

Za eksploziju retko viđene  radosti  na NBA terenima pobrinuo se, a ko bi drugi, do   Bogdan Bogdanović,  momak silom prilika iz Partizana preko Turske sada Bog, Bog Sakramento Kingsa, i pored zvezde Denvera Nikole Jokića trenutno najpoznatiji i najvoljeniji Srbin u Americi.

U meču sa Lejkersima Bogdan je "osvetio" svog brata Miloša Teodosića "utamničenog"  na klupi u istom gradu odakle su i Lejkersi, u LA Klipersima.

Teo završava najčešće u najavama trenera da je starter pred svaku utakmicu, ali se u poslednji čas kouč predomisli i bude mahom po LA Kliperse loše, jer pobede bez valjevskog čaronjaka izostaju. Ali u "ludoj" Americi je sve moguće, pa i da Klipersi budu u krugu  vodeće "četvorke" u Zapadnoj Konferenciji.

Što se tiče  Teodosićevog povratka u Evropu,  Anadolu Efes može samo da mašta o bajici sa Valjevcem u maju 2019. na fajnal foru ako do njega i stigne. Isto važo i za umišljene da bi Te mogap da zaigra u klubu za koji navija u Srbiji
teo

A u Sakramentu već viđen trijumf, četiri sekunde do kraja meča Lejkersi su vodili 116:114 pretovorio se u pakao žutih. Bjelica je iz auta pronašao  Bogdana. Posle dva driblinga je  usledio karakterističan step-bek šut preko visokog Čendlera.

1bb kingsi

Lopta je pocepala mrežicu, a trojka Bogdanovića donela je  Kingsima, prvo vođstvo i pobedu, uz zvuk sirene, čekanu još od 2015. godine.

Svi su poludeli... Dok je grmljavima  oduševljenja  tresla svodove Arko Arene, žuti su šokirani i potišteni pobegli sa terena, a Bogdan je na svoj način sa saigračima proslavio pobedu i 12-i u poslednoj deonici  od ukupno 23 poena, za 30 minuta.

"Ništa nije slučajno. Pogađao sam na sličan način u Partizanu i Feneru. Biće još ovakvih trojki u NBA. Zahvalan sam drugovima na terenu što su verovali da posle dva promašaja mogu da pogodim ključni šut na utakmici. Idemo dalje, i da se zna, volim Partizan", poručio je Bogdanović.

A u srpskoj prestonici prednovogodišnji koktel inistitucije KK Partizan uveličan je prisustvom posle 25 godina ponovo u svom klubu Dragana Kićanovića.

kica1

Pored Kiće bile su brojne košarkaške gromade   koji su gradili istoriju Partizana, Predrag Danilović, Dejan Tomašević, Milenko Savović, Miloš Vujanić, Slaviša Koprivica...

1savovic

Za očekivati je da na kraju  2019-e budu pozvani Dalipagić, Vujošević... kako ne bi   morali  da čekaju 25 godina kao Kića i Željko Obradović da dođu u svoj Partizan.

Kapiten Novica Veličković u društvu drugova   od juče i zvanično pojačanja Amerikanca Aleksa Renfroa  je za naš portal poručio koji su glavni ciljevi ekipe na terenu.

1 kk pfc kk

"Želimo što više pobeda u Evrokupu, da odbranimo Kup i povratimo šampionsku krunu u Srbiji. Cilj u  ABA ligi je fajnal for. Iskusni plej Renfro je stigao, sa centrom je situacija i dalje neizvesna, a uskoro će nam se pridružiti jedan talentovani momak iz omladinske škole" rekao je kapiten Partizana.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je danas manje  ogorčen  i  tužan zbog stvari koje je zatekao u Partizanu, ali je uveren da će  na kraju 2019,  biti još manje problema. Razlog za bolju budućnost duguje igračima i treneru Andrei Trinkijeriju. Mijailović je istakao da   duh predsednika Srbije "ne lebdi samo iznad Marakane" kako tvrdi direktor Zvezde Terzić već da  Vučić pomaže i Partizan.

Dug od pre godinu dana je bio 7.186.000 evra, a sada  iznosi 3,03 miliona... jedino je poreski dug problem zbog vrlo visokih kamata, ali repogram će i taj dug nestati.  Obaveze iz 2017. i 2018. su izmirene, igračima se duguje samo pola plate za ovu sezonu, što će biti isplaćeno u januaru", tvrdi  Mijailović, uveren da će za dve godine Partizan biti bez dugova.

 

 

 

 

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.