Logo
Print this page

ZLATIBORE PITAJ TATU... Featured

1IGOR I ENAAAMetalac je pobedio renomirani sastav Zlatibora ambiciozan da se bori za mesto u ABA -2 ligi, posle proužetka 80:72(19:16, 18:21; 24:25, 5:‚14,14:6), i napravio novi korak ka bekstvu iz zone "sumraka", pa ćak  možda i ulazak u borbu za 8. mesto koje vodi u Super ligu Srbije.Tužan je bio početak meča, Minutom čutanja odata je poslednja počast trojici preminulih sugrađana, bivđem gradonačelnuku Slobodanu Đukiću, medijskoj personi, voditelju i novinaru Zoranu Stanojeviću, i još jednom uvaženog pola veka i više Valjevcu Peđi Vukosavljeviću.

A na terenu Vasić je izgarao  45 minuta koliko je trajao meč u hali sportova 15.septembar, nije pogodio trojku za pobedu na isteku 40.minuta ali je maestralno vodio tim lišen iživljavanja i silovanja zdravog razuma, bez urlanja sa klupe.

Zlatiborci" su očekivano povrdili da su ekipa sa kojom nema šale. Za  zvuk "metalike"  trebalo je imati  srce, veru, eneregiju  i visoku harmoniju "svirke".

Kockice su se složile a odbrana je bila ključ uspeha, a posle šoka i izgubljene prednosti(66:53 u 34.minutu) Marojević je izjednačio na 66:66, Vasić promašio već pomenutu trojku i usledio je produžetak.

Trebalo je odigrati dodtanih 5 minuta hladne  glave. Luka Anđušić od tragičara je u "nadoknadi" sa dve trojke  izrastao u junaka pobede.Pridružili su mu se Nerandćić sa 4, Kaplanovič i Đuković sa po dva poena.

Realno, za peti  trijumf zasluge pripadaju  Valjevcima kapitenu Saši Vasiću. Iako u igri 45 minuta  velemajstorski je  vodio tim, lišen bespotrebnih poteza i guranja u kontra ritam. . Pored raznovsrnog "menija" u ponudi Igor Đuković je imao največu podršku sa  tribina  u najmlađem navijaču  kćerki Eni. Kod gostiju Radomir Marojević, kao staro vino, bio je prva violina tima.

Nerandćić, Kaplanovič, Pejović i Anđušić su pored pomenute dvojice stavili svoj pečat na tv pobedu značajnu možda i zbog ulaska  u borbu za Super ligu Srbije, ali o tom po tom.

Spartak u Subotici je naredna prilika za novi trijumf, tim pre što više nema u sastavu za Metalac u prvom meču neuhvatljivog Čampare.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.