Logo
Print this page

VALIS SA VOJVODINOM ZA FINALE Featured

1valis 04 oradea

Na međunarodonom turniru u rumunskom gradu Oradei, šteta što  osim  akva parka nisu bili u prIlici da ga  upoznaju  vaterpolisti valjevskog Valisa, rođeni 2004, i mlađi večeras igraju sa Vojvodinom iz Novog Sada meč za finale u konkurenciji 8 ekipa iz 4 države.

Valis je u svojoj grupi zabeležio dve pobede protiv Vašaša 11:4, i reprezentacije Moldavije, danas   11:7, dok ih je domaćin Oradea pobedio 14:11. Valis igra protiv odlične Vojvodine iz Novog Sada za nastup u finalu 17,30.

U svojoj grupi Valisovci  su startovali trijumfom protiv mađarskog Vašaša, a zatim su u meču sa domaćinim Oradeom izgubili 11:14. Na domaćem terenu nije bilo lako igrati. Uz očekivano domaćinsko suđenje izabaranici trenera Mijata Mijatovića, svojim greškama kumovali su porazu. Slaba markacija u odbrani donela je ubeljivih 4:1 Oradei na otvaranju utakmice. U periodima dobre igre Valis je stizao na dva gola minusa, ali dalje se nije moglo, jer "samo" sudije u dva navrata nisu videle da je cela lopta ušla u gol. Konačan ishod odlučio je mnogo veći izbor igrača rumuskog tima, sada pored Vojvodine glavni favorit za osvajanje trofeja.

U drugoj grupi Vojvodina je osvojila ubedljivo prvo mesto i u 18,30 će sa Valjevcima igrati polufinale.

Turnir u Oradei je novi u nizu pozitivnih primera kako se danas valja organizovati u sportu, pa čak i zaraditi novac za normalnu egzisetnciju klubova, kako privatnih tako i pod patronatom države.

Oradea je privatni klub u vlasništvu Karmena Cimerela, a ekipu vode treneri Marcel Hasas i Adrian Jurca uz podršku MPI i Real.

Svi učesnici turnira bez obzira na plasman će biti nagrađeni peharima i osvajače medalja očekuju posebne nagrade. Pobednika čeka prelazni i pobednički pehar, sportska oprema najbolje pojedince: golmana, strelca, tehničara i naravno igrača.

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.