Logo
Print this page

RUKOMETAŠICE METALCA VEČERAS ODVAŽNO NA ZAJEČAR ZA POLUFINALE KUPA SRBIJE Featured

plakat rk m zIako su u Trećoj rukometnoj ligi Srbije, pretendent za viši rang, rukometašice Metalca večeras u 20 sati u hali sportova 15.septembar ispisuju novu stranicu istorije kluba.

Metalac je obnovljen 2015. godine i večeras igra četvrtfinala Kupa Srbije sa superigašem Zaječarom sa tradicijom od 1949, i danas četvtoplasiranom ekipom u nacionalnom šampionatu.

Kup je specifično takmičenje i autsajderi često iznenade favorozovane ekipe.

Metalac je već osvojio pehar Centralne Srbije   pobedom od 36:34 nad Super B ligašem ORK Beogradom. Potom je pobeđen  i Bor 31:27, član elitne divizije.

Valjevke poštuju večerašnjeg rivala, ali žele u sportskoj borbi da izbore polufinale.1 RK METALAC ZENE bor

"Nema dileme Zaječar je favorit, ali i mi igramo rukomet. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo. Večeras  nema šta da se izgubi. Napašćemo  ih, ali ćemo se potruditi da i u odbrani budemo na visini zadatka. Naši navijačli će biti sedmi igrač na terenu. Učinićemo sve da ih obradujemo. Lično mislim da Zaječar nije bolja ekipa od ORK Beograda, a to svakako nešto govori i o nama, kaže kapiten Jovana Cvetković od koje se očekuje večeras da potvrdi svoje gogletersko umeće.

Milica Đikić briljira na golu, a posebno  je inspirisana u utakmicama Kupa. Ne sumnja da će Metalac večeras igrati hrabro i odgovorno.

"Zaječar ima fuirioznu bekovsku  liniju. Znači odbrana nam može samo doneti željeni uspeh. Marta Beljić i "Cvele", Jovana Cvetković su naše oružje u napadu. Tu je  Kaća Đurić da uskoči u "vatru" kad bude bilo najpotrebnije i pored saveta sa klupe, sa trenerom Novokmetom nam pomogne u odbrani. Zaječar je favorit na papiru, a ja se uzdam i i faktor sreće, neophodne kada bilo šta radiš, da uspeš. Pozivam sve ljude koji vole sport, rukomet posebno, da dođu večeras u 20 sati u halu sportova 15.septembar  i podrže svoje Valjevke" , poruka je golmanke Milice Đikić,    spremne da sa poslednjim atomom snage bori, i sa drugaricama izbori istorijski  plasman Metalca medju 4 najbolja srpska tima u Kupu Srbije.RK M 2015 EKIPA

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.