Logo
Print this page

KATEDRA KOŠARKE PROF. DR. VLADIMIRA ĐOKIĆA Featured

11 kkm din v

foto Z Marković

Da je najbolji srpski košarkaški trener od Kelebije do Rastellice potvrdio je  i večeras Vladimir Đokić u svom Valjevu.  Demonstirirao je silu u valjevskom hramu košarke, hali 15.septembar i "overio" sve umišljene u skoro dvodecenijskoj zabludi, po ko zna koji put, da Metalac "cveta" već punih 18 godina. Dinamik je dominirao i ponizio domaćina, a  rezultat 111:67 sve govori.1kkm d vlada bee

Pred odlučujuje mećeve u ABA-2 ligi sa Čačanima, Kopranima i Cetinjanima, posle odlične igre protiv finaliste  Kupa Koraća, i demoliranja Zemunaca Dinamik je održao javni košarkaški čas u Valjevu.

Sve što je prof dr Đokić zamislio momci su maestralno sproveli na terenu.1kkm dinam vlada

1kkm dinamik 1

1kkm din rampa

foto Z.Marković

Otuda nikakvo čudo za salve aplauza Valjevcu od ulaska na parket do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Preubedljiv poraz boli, ali  tim sa povlašćenim sinom da igra 40 minuta( i večeras je izostao, razlog povreda), sa  igrom za stid do neba Kaplanovića, Nerandžića i Anđušića, bez obzira što se rastanak primiče, a plate nema  samo 2,5 meseca, su  surova realnost.

Dva časna Valjevca Vasić i Đuković te momčina iz Prijepolja Filip Pejović su ginuli, ali za ovakav Dinamik, možda za mesec dana  i ABA-1 ligaš, i 7 igrača na terenu teško da  bi išta uradili. Zanimljivo je da su na trijumf Dinamik svoj pečat stavili  Kutlešić, Rakićević, i Janković standardni u Metalcu u vreme kad se igrala ABA liga.

Realnost je surova, na mišiće je izboren opstanak.

Plata se obećava danima, a od obećanja se može i ne daj bože i umreti. Navici da se ne polažu računi i da se hvata  na galamu i halabuku  je odzvonilo. Zakasnelo  vraćanje oko 1.200.000 dinara, prošlog petka, a  ne u  zakonskom roku  31.12.2018. jasno je,  da ne donosi ništa dobro KK Metalac, igračima i trenerima.

Oni što žive u pravom smisu od "košarke" otac i sin iz ličnog budžeta su mogli pozajmiti KK Metalac pomenuto milionče i kusur, valjda i dalje čvrsto uvereni da će novim donacijama pozajmicu vratiti, ali bude para potražioci i imaju prednost.

Zakon je neumoljiv, i kaže da svaka neopravdana para budžetskih sredstava donosi dvogodišnje sankcije klubu. Pa druge nema, ili  tender i privatizacija, ili vanredna Skupština i nova uprava, ili   gašenje KK Metalac.

Pozivi na kaficu i čašicu razgovora, novi izlivi "nežnosti tasmanijskog đavola" slede. Svilen gajtan je sam sebi stavio oko vrata, a izmakao je i klupicu na kojoj stoji.

"Kralj je mrtav živeo kralj" se prvi put čulo 1422. godine prilikom proglašenja smrti Čarlsa VI i automatskog proglašenja Čarlsa VII za kralja Engleske.

Da ima ne devet već 29 života, pre i posle smene,  rođeni brat je preuzeo Metalac od 6.1.2014, i novog povratka nikad smenjenog 26.9.2106 koliko li  godina plaćeni predsednik je pokazao više puta. Bogatog plena neće se  odreći nikako, tako da narednih dana, a prvenstvo traje još dve nedelje možemo očekivati nove epizode u košarkaškoj sapunici "Potera za blagom".

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.